Animoitu kitarasensei teki moniulotteisen bändilevyn

Kulttuuri
Kommentoi 1

PORVOO | Suuren suosion ympäri musiikkia kuuntelevaa maailmaa saavuttanut animaatiosamurai Mr. Fastfinger julkaisee perjantaina toisen täyspitkän albuminsa Porvoon Bar Sohossa. Vuonna 2009 päivänvalon nähneen ”The Way of the Exploding Guitar” -soololevyn seuraaja tarjoaa kuulijalleen samankaltaisen, erilaisia kuriositeetteja vilisevän musiikillisen ilotulituksen, kuin edeltäjänsä. Ja vielä piirun verran enemmän.

– Debyytti oli ennen kaikkea Fastfingerin soololevy. Tällä kertaa levylle on haettu ja mielestäni myös saatu selkeä bändisoundi, kuvailee animaatiohahmon takaa löytyvä askolalainen ohjelmoiva kitaravirtuoosi Mika Tyyskä.

Tyyskän alun perin ainoastaan internetiin luoman kulmikkaan kitaraopettajan konsepti otettiin maailmalla vastaan niin hyvin, että Fastfingerin oli muutama vuosi sitten suorastaan pakko herätä henkiin verkon syövereistä. Kiitellyn ja erilaisia palkintoja rohmunneen kitaraopetussivuston ankara ja tyly sensei kasasi tarkoitusta varten ympärilleen bändin, joka on keikkaillut aiheen tiimoilta jo useamman vuoden.

Uudenkarhealla In Motion -levyllä soittaa porvoolaisittain varsin tuttu kopla. Bändissä vaikuttavat Mr. Fastfingerin ohella basisti Lasse Rantanen, rumpali Thomas Törnroos, kosketinsoittaja Kalle Katz ja kitaristi Tyyskä.

– Albumin julkaisujuhlat perjantaina on jaettu kahteen osioon, joista ensimmäinen on ikärajaton, kertoo Tyyskä.

Lue lisää torstain Uusimaasta.

1 kommentti Kommentoi
Käyttäjän Janne Kallio kuva
Janne Kallio

Kommentit

29.3.2012 16:00

Varmasti pirun kova bändi.

Osallistu keskusteluun

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantain klo 8.00 ja perjantain klo 16.00 välisenä aikana.