Pukkilan taidekesä ei petä

Kulttuuri
Kommentoi

Pukkila | Kulttuurikunnaksi useammasta perustellusta syystä julistautunut Pukkila lunastaa tulevana kesänä itselleen asettamansa velvoitteet korkeamman profiilin kotimaisena taidetarjoajana. Kunnan huolella rakentaman ja vaaliman kulttuuri-imagon kivijalka, tunnelmallinen taidegalleria Koivulinna, toimii kolmen kesäkuukauden aikana matrikkelitasoisen kuvataiteen näyttämönä perinteiseen malliin.

Viime vuodet gallerian taiteilijavalinnoista vastannut kulttuuriantropologi Sari Jagielski vyöryttää kesällä pukkilalaisten, heidän kesävieraidensa ja lukuisien vuodesta toiseen Pukkilaan kesäretkensä Koivulinnan vuoksi suuntaavien nautittavaksi kolme omaa ikäluokkaansa edustavaa taiteilijaa.

– On sattuma, että kaikki ovat syntyneet 1970-luvun puolivälissä, Jagielski vannoo.– Tajusin asian itsekin vasta hiljan. Se ei missään nimessä ollut mikään kriteeri tai tavoite, hän sanoo.

Lue lisää lauantain Uusimaasta.

Käyttäjän Janne Kallio kuva
Janne Kallio

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantain klo 8.00 ja perjantain klo 16.00 välisenä aikana.