Professori: Hyvä esimies on aina etäinen

Yksinäisyys on luonnollinen osa johtajuutta. Vaikka johtaja tekee työtä samassa yhteisössä, hän ei voi ystävystyä työntekijöidensä kanssa. Johtajuus vaatii tiettyä etäisyyttä, joka auttaa katsomaan työyhteisöä kokonaisuutena, ei sen sisältä.

– Esimiehen ei pidä kuulua epävirallisiin piilo-organisaatioihin tai työntekijäryhmittymiin.

– Soveliasta ei ole jakaa myöskään henkilökohtaisia tai perheen ongelmia työntekijöiden kesken, sillä henkilökohtaisuus vaikeuttaa helposti työpaikan ongelmiin puuttumista. Jos olet työntekijän ystävä, et välttämättä uskalla enää olla esimies, emeritaprofessori ja psykoterapeutti Marita Paunonen-Ilmonen sanoo.

Hyvä esimies ei voi olla työntekijän ystävä tai kuulua työyhteisön piilo-organi-saatioihin.”

Kuulostaako raskaalta? Kyllä. Mutta yksinäisyys on myös voimavara. Hallittu etäisyys antaa Paunonen-Ilmosen mukaan johtajalle välineitä toimia työyhteisön hyväksi. Tärkein väline on puuttuminen.

– Jos ongelmiin ei puututa ja muutoksien toteutumista valvota, esimies laiminlyö työtehtävänsä.

Hallittu etäisyys ei ole helppoa, sillä pomojen kadehtiminen on syvällä meissä. Mitä kaukaisempi johtaja on, sitä helpompaa tämän panettelu saattaa olla.

Kadehtiminen on professorin mukaan sisäsyntyinen ja inhimillinen piirre. Sille harva meistä voi mitään. Erilaisuus ja menestyminen herättävät aina tunteita. Oleellisempaa kuitenkin on, miten kateutta käsitellään.

Useinhan kateus voi perustua kuvitelmiin, jotka eivät vastaa todellisuutta. Mielikuvat esimerkiksi esimiehen työtehtävistä, vastuusta ja jopa palkasta saattavat olla todellisuutta ruusuisempia.

– Kuvitellaan, että raha tulee helpolla tai että toihan on ihan helppo homma.

Harhaluulot hälvenevät vain avoimuudella. Työntekijöiden on hyvä tietää, mitä tehtäviä kukin organisaatiossa tekee ja mitkä ovat heidän vastuunsa.

Esimiehelläkin on oltava joku, jolle puhua luotta-muksella.”

Esimiestä auttaa taas johdon työnohjaus. Se helpottaa työtaakkaa ja yksinäisyyden tunnetta.

– Esimiehelläkin on oltava joku, jolle puhua työasioistaan ja tunteistaan luottamuksella. Ohjaaja on tähän oikea ihminen, koska hänellä on vaitio-olovelvollisuus, eikä hän ole osa työyhteisöä.

Johdon työnohjauksessa esimies voi oppia tuntemaan itsensä ja pystyy käymään läpi omaa työtehtäväänsä ja suhdettaan työhön. Kokemus ei vähennä ohjauksen tarvetta.

– Analysointi ja tutkiminen onnistuvat sitä tehokkaammin, mitä paremmin tunnet työtehtäväsi, professori muistuttaa.

Paunonen-Ilmonen korostaa, että esimiesten jatkuva sparraus on sekä työntekijöiden että työnantajan etu.

– Ohjauksen avulla myös johtajan työpanos saadaan tehokkaaseen käyttöön, eivätkä voimat kulu muuhun turhaan. Työssähän ollaan työtä varten.

Millainen on hyvä esimies? Kerro oma mielipiteesi ja osallistu keskusteluun.

Kuka?

Marita Paunonen-Ilmonen

Professori (emer.) PhD; RN; M.Ed; Master-CSLE; erityistasonpsykoterapeutti

Sued Management Oy:n toimitusjohtaja.

Työskennellyt Turun, Kuopion ja Tampereen yliopistoissa professorina ja laitosjohtajana.

Tehnyt väitöskirjan työnohjauksen vaikuttavuudesta.

Kirjoittanut oppikirjoja ja tutkimuksia työnohjauksesta.

Kehittänyt ohjaus- ja sparrausmalleja.

Toiminut johdon työnohjaajana, coachaajana ja sparraajana noin 30 vuotta.

Kouluttanut työnohjaajien yli 30 vuotta.

Written by:

Heli Koivuniemi

Ota yhteyttä

Kommentit (54)

Kommentit

Ilmankos on työpaikkakiusaaminen yleistynyt viimeisen 30 v. aikana,
hyvin on opit menneet perille.

Ansku (ei varmistettu)

Kenelle työntekijä voi kertoa työasioistaan ja tunteistaan,jos esimies on liian etäinen? On helppoa olla tuollainen esimies,kun ei tarvitse puuttua työpaikan ongelmiin ollenkaan.

Mää (ei varmistettu)

Luottamusmies on työpailkalla, ja hänen kuuluu saada tietää ongelmista, koska hän voi niihin puuttua, jos taidot riittävät. Joko itse, työsuojeluviranomaisten tai amaatiyhdistyksen kautta. Usein asiat ovat kiinni omasta uskalluksesta, koska siinä voi
mennä työpaikka. Johto on usein kritiikille armoton eikä ymmärrä sitä yrityksen kehittämisenä.

Kalevi 65 (ei varmistettu)

Tuossahan on kyse busineksesta! Tietysti johtajan pitää saada ulkopuolista (maksullista!) tukea talon ulkopuolelta. Siihen taas tämän haastatellun henkilön liiketoiminta perustuu.

No, mikäs minä olen kenenkään busineksia kahdehtimaan.

moneytalks (ei varmistettu)

Mitäs jos Heli näin kahden peräkkäisen jutun jälkeen esimiehistä kirjoittaa seuraavaksi vaikkapa niistä kaikkein heikoiten palkattujen hyvinvoinnista niin kotona kuin työpaikalla.
Mikä kannustaa lähtemään aamulla raskaaseen heikosti palkattuun työhön kun lähes saman rahan saisi kotona nostamalla korvauksia kuten niin monet muutkin joita yhteiskunta kyllä paapoo.
Esimieskin kun on vielä etäinen eikä häneen voi muodostaa kuin pinnallisen esimies-tyntekijä suhteen ja hän vielä uupumuksessaan jakaa osan omistakin töistä alaisilleen, niin hyvähän siinä on moppia heilutella, auttaa erityisoppilaita, siivota toisten laiskuutta maahan heittämiä roskia, naputella kaupan kassaa jne. jne.

Itse en ole kateellinen esimiehille tai niille jotka tienaavat ansaitusti enemmän, kuitenkin odotan että myös he hoitavat oman työnsä eivätkä sysää niita alaspäin. Kunnia muistetaan aina ottaa myös sieltä alhaalta, mutta se pa*ka tahtoo valua alaspäin.

oikeudenmukaisu... (ei varmistettu)

" Kunnia muistetaan aina ottaa myös sieltä alhaalta, mutta se pa*ka tahtoo valua alaspäin."

Näinpä. Ylhäältä kun katsoo alaspäin, niin näkee vain pa*kaa ja vastaavasti alhaalta kun katsoo ylöspäin, niin näkyy vain persreikiä

niin on jos sil... (ei varmistettu)

Robin Hood ja Sherwoodin iloiset veikot on paras työporukka, jota minä voin kuvitella. Professorin saattaisi kannatta tulla mukaan metsään ;-)

marttifi

En ole ihan varma, mihin asiaihminen sanoi just, mutta jos se liittyi Robin Hoodiin, niin Robbari oli porukan esimies.

martti hoo (ei varmistettu)

Otetaan esimerkki, jossa esimies ja muutama alainen ovat tupakoitsijoita. On selvää, että tupakkakopissa istuu rivissä joukko ihmisiä joista tulee hyvinkin tuttuja ja läheisempiä toisilleen kuin tupakoimattomista suhteessa pomoon.Tämä on melko luonnollinen kuvio työpaikoilla, eikä siinä esimies jää "yksin" tai liikaa porukan "yläpuolelle".

anne kilpeläinen (ei varmistettu)

Väkisinkin herää kysymys että oliko Räty AKT:ssa tuollainen hyvä esimerkki etääntyneestä esimiehestä joka loi sitä kokonaisnäkemystä ehkä hieman liiankin eristäytyneenä ? Miltähän tuo työyhteisö mahtoi hänen silmissään näyttää noin kokonaisuutena.

Itsekin esimies (ei varmistettu)

Tapaus ravintolassa. Työporukka iltaa viettämässä. eräs porukasta selitti, ettei pysty nukkumaan ja päivällä huimaa etc. Viereisessä pöydässä oleva henkilö, antoi ystävällisesti neuvon kääntyä työpaikan lääkärin puoleen kääntyä. Tällöin ilmeisesti porukan pomo hyökkää neuvojan kimppuun sanallisesti. Herää kysymys oliko ko. pomo heittämässä tätä burn-out (paniikkihäiriö tulossa) pois ja säikähti muiden työntekijöiden reaktiota vai oliko kysessä vainhoharhainen ihminen muuten vain (pelkäsi johtajuuden menevän?) ?

No joka tapauksessa hassua tulla alkupaukkuravintolaan räyhäämään viikonloppuna työporukan kanssa ?

hurjachili (ei varmistettu)

Hyvä esimes on ainan tietoinen , mitä työyksikössä tapahtuu / kuinka työyksikkö toimii.
Hyvä esimies tuntee alaisensa ja käy heidän kanssaan keskuteluja avoimesti tiimien kanssa ja myös kahdenkeskisiä kesusteluja on hyvä käydä.
Hyvä esimies puuttuu ristiriitatilanteisiin ja selvittää erimielisyydet heti.
Pyrkii omalta osaltaan luomaan työapikalle luottamuksellisen ja avoimen ilmapiirin.
Hyvä esimies toimii rehellisesti ja kohtelee alaisiaan tasa-arvon mukaan. Ei harrasta hyvätyttö / hyväveli politiikkaa johtamisessaan.
Luottamus esimiehen ja alaisten välillä on ehdoton edellytys työyksikön toimivuudelle ja työhyvinvoinnille.

Työntekijä (ei varmistettu)

Hyvä esimies on talon sielu hänen pitää myös kunnioitaa työn tekijöitä, olla heille ystävälinen rakentaa hyvää yhteishenkeä näyttää työn tekijöille mallia miten toimia yhteistyö henkisesti silloin kaikilla on hyvä mieli ja työn teko on mielekästä.
Ei pomon pidä olla nenänvarta kyylävä vaan avoin yhteistyö henkinen ihminen.
Silloin sairaslomat jäävät vähenmälle jaksaa paremmin kun ilma piiri on lämmin ja tasavertainen et kaikki on niikuin vähän samalla lähtöviivalla.

ellu (ei varmistettu)

Juopunut mies kävelee kadulla. Vastaan tulee poliisi.
- Mihinkäs sitä ollaan menossa tuossa kunnossa?
-Kotiin.Olen juhlinut esimieheni kanssa Uutta Vuotta ja pelkään , että vaimoni on varmaan jo huolissaan.
-Mutta nythän on huhtikuu.
-Niin, sanoinhan, että vaimoni on varmaan jo huolissaan.

anne kilpeläinen (ei varmistettu)

Siinä nähdään professori joka ei ole päivääkään tehnyt oikeita töitä.. jos olisi ei kirjoittaisi tuollasita sontaa..
Mitä lähempänä esimiehet on työntekijöitä niin sitä vähemmän on niitä ongelmia mihin tarvitsee puuttua. Se on totta että ei saa olla läheinen yhdelle "perseennuolijalle" vaan yhtä läheinen kaikille..
Homma toimii , ei oo joutavia riitoja, töissä on mukavaa.... ja ennenkaikkea bisnes luistaa..

Anzzi (ei varmistettu)

Oppi jota he antavat pitää aina kääntää toisin kuin he sanovat. Viisaus: Älä tee niinkuin minä vaan niinkuin opetan. Toisin päin käännös: Tee kuin minä ja älä tee oppien mukaan. Silloin ei tarvii katua tekojaan koskaa vaan valehtelee itselle ja muille sujuvasti. Ja on myös aina oikeassa itsensä ja oppiensa kanssa. Kekkoslovakian oppi on siinä mennyt hyvin kanslaisille jakeluun peruskoulussa. Osa vain ei koskaan sisäistänyt sitä oppia ja siksi he ovatkin vain virkamiehiä.

ollin kurjuus, oppia (ei varmistettu)

Nimimerkki; työntekijä puhuit asiaan. Luottamus esimieheen on kaiken A ja O. Nykyisin, ei voi luottaa kun itseensä. Saat syyttää itseäsi, jos erehdyt luottamaan esimieheen tai hänen ns. kuppikuntaansa. Vähiten esimieheen, on kokemusta varsinkin Vanhustenhoitopuolelta. Nykyisin tulee nuoria esimiehiksi, heiltä puuttuu työkokemus koko vanhustyöhön. Työntekijöiltä vaaditaan sitoutumista työhön. Miksi esimiehet eivät ITSE sitoudu ja näytä esimerkkiä?Vanhemmat, koulutetut ja hyvät työntekijät eivät jaksa heidän `pomottelua`ja arvostus heitä kohtaan on huono. Raha ja nuoleskelu ratkaisee kuka valitaan työhön. Ei pätevyys ja kokemus työhön. Hyviä esimiehiä on todella hyvin harvassa, on lottovoitto jos sellaisen löyttää.

Huonompaan suun... (ei varmistettu)

Osittain allekirjoita professorin ajatukset. Ensisijaisesti esimies on oman alansa asiantuntija, jolta työntekijät saavat tarvitsemansa neuvot ja ohjauksen. Esimiehen on oltava tasapuolinen ja oikeudenmukainen kaikkia kohtaan. Esimies keskustelee ja kuuntelee alaisiaan.
Esimies on ns puun ja kuoren välissä. Puu on alaiset ja kuori yrityksen / yhteisön johto. Esimiehen on kumarrettava kumpaankin suuntaan ja siinä se vaikeus onkin, kun aina pyllistää toiseen suuntaan. Siksi esimiehen ei kannata luoda liian tuttavallisia suhteita alaisiinsa ja avautua liikaa itsestään alaisilleen, koska aina jossakin vaiheessa esimies joutuu johdon ohjauksessa tekemään niitä vaikeita ja ikäviä ratkaisuja. Sitä vaikeampaa ja tuskastuttavampaa esimiehelle on toteuttaa vaikeita päätöksiä, mitä parempia kavereita alaiset ovat. Usein esimies jää kipeissä tilanteissa yksin ja saa työntekijöiden vihat päälleen; ja johto häipyy huoneisiinsa odottamaan pölyn laskeutumista.

Duunari (ei varmistettu)

Minua innostaa ystävällinen ja fiksu esimies, joka tekee töitä yhdessä ja ohjaa toisinaan suuntaa. Kyllä minuakin kiinnostavat alaisena enemmän tavotteiden saavuttamiseen liittyvät asetelmat kuin muiden kotiasiat. Toisaalta pienet väläykset elämästä ja mukavista elämyksistä antavat työtauoilla mukavaa keskusteltava ja laajentavat kaikkien elämänpiiriä. Yhdessä voi ihmetellä paljon asioita menemättä henkilökohtaisuuksiin.

Etäinen esimies on ikävä, kun se etäisyys ymmärretään oikeutuksena huonoon käytökseen tai puhumattomuuteen. Olen kuullut useammastakin pikkukaupungin esimiehistä, joka ei tervehdi lainkaan työntekijöitä tai vastaa tervehdykseen. AKT:ssa etäisyydenpito olikin jo kiusaamista.

Työtä ja naurua (ei varmistettu)

Hyvin suuren työnantajan leivissä olevana on pakko sanoa, että johtamiskultturi on taantunut jonnekin 70-luvulle =/. Oikeudenmukaisuus, työntekijöiden mielipiteiden kuunteleminen ja arvostus on tyystin kadonnut.Huolimatta kaikista kokoontumisista, palaverista, tutkimuksista. Mallia otetaan ylemmistä esimiehistä.

työuran loppu h... (ei varmistettu)

Edellisessä työpaikassani ei puhuttu enää työntekijöistä vaan resursseista.
Aamulla leimattiin itsemme sisään ja jokaisen työn aloitus ja lopetus tietokoneelle ja päivän päätyttyä ulos.
Näin voitiin kuulemma seurata miten saadaan kaikki resurssit käyttöön ja jos ajanhallinnassa ilmeni vapaata resurssia se hyödynnettiin töitä paremmin organisoimalla.
Kuulostaa työnantajan korvissa varmaankin tehokkaalta, muttei ole työntekijän roolissa enää kovinkaan inhimillistä.

Olisiko tämä sitä etääntymistä työntekijästä, eihän heitä joissain paikoissa pidetä enää edes ihmisinä vaan pelkkinä resursseina jotka voidaan sitten yhtiön edun mukaisesti pistää tilapäisesti tai lopullisesti porttien ulkopuolelle jos kysyntä on pienempää kuin kapasiteetti ja resurssit.
Kehityskeskusteluja pidetään kerran vuodessa joten voidaan ihan yhdessä miettiä miten saadaan enemmän irti työpanoksesta, samalla voidaan inhimillisyyden naamiointina jopa kysyä mitä kuuluu ja kuinka menee.
Se on ihan sama onko tulos viivan alla kuinka monta miljoona plussalla, haetaan sitä tuottavuuden maksimointia.
Talouskasvu, tuo salkkumiesten meille tavallisille resursseille aivopesemä kirosana jonka ympärillä kaikki pyörii, jos ei ole talouskasvua niin maailma pysähtyy.

Josko se pörssiyhtiön toimitusjohtaja istuisi hetkeksi ja kuuntelisi vaikka seuraavan kappaleen, tosin taitaa olla pää jo niin pyörällä ettei tuosta tajua mitään muuta kuin sanan "muurahaisia" joka lienee hänen päässään synonyymi sanalle resurssi:
http://www.youtube.com/watch?v=Fjcy0kHCkD4

resurssi (ei varmistettu)

Eikö varsinainen elämä ja sen sisältö pitäisi rakentaa muualle kuin työhön ja työyhteisöön. Työn tehtävänä on vain hankkia rahoitus varsinaista elämistä ja sen unelmien toteuttamista varten.
Henkilökohtaisten asioiden työyhteisöön tuomisella ja vatvomisella pilataan pahimmassa tapauksessa koko työyhteisön ilmapiiri. Ei ihme jos tälläisen työyhteisön jäsenet kokevat tulleensa kiusatuiksi kun eivät saa keskittyä töihinsä ja tuloksen tekoon.

Viljo (ei varmistettu)

Jos työuransa aikana viettää aikaa työpaikalla noin 100 000 tuntia, niin on turha puhua että elämä on jossain muualla kuin työpaikkalla, kyllä se on hyvin suuri osa sitä omaa elämää ja ei ole haitaksi jos siellä edes jotenkin viihtyy ja tulee niin esimiesten kuin alaistenkin kanssa toimeen.

resurssi (ei varmistettu)

Professorin mallin mukainen esimieskäyttäytyminen sopii ja on ominaista vain sellaisille esimiehille, jotka eivät sovi esimiehiksi.

Pomo (ei varmistettu)

Suurimmalla osalla teollisuuden esimiehistä ainoa johtamiskoulu on ollut reserviupseerikoulu. Siellä saadulla johtamismallilla he yrittävät toteuttaa johtamistehtäväänsä.

Pomotettu (ei varmistettu)

"Jos työuransa aikana viettää aikaa työpaikalla noin 100 000 tuntia"

On vain niin, että jos työpaikalla olon tarkoitus on viettää aikaa ja viihtyä, niin ei ole ihme, että työpaikat menevät kilpailussa ulkomaille. Kuka meistä itse haluaisi maksaa pelkästä läsnä olosta jos haluamme saada tarvitsemme tuotteen tai palvelun?
Hyvän on jos työpaikalla viihtyy, mutta työtä ja työyhteisöä ei tarvitse rakastaa. Tärkeintä on, että niiden kanssa tulee toimeen.

Viljo (ei varmistettu)

Kuka on kirjoittanut että töissä vaan vietetään aikaa ja viihdytään saatikka rakkaudesta?

Taitaa olla joku "vanha patruuna" siellä näppäimistön toisessa päässä...

Onneksi nykyinen työ ei vaadi kellokorttileimauksia ja vaikka työ onkin usein fyysisesti ja joskus henkisestikin raskasta voin kertoa viihtyväni työssäni ja koen sen tärkeäksi toisin kuin edellisen työpaikkani jossa tarkoitus oli vain suoltaa lisää henkisen puutoksen korvaamiseen tarkoitettuja turhakkeita niin luonnonvarojen kuin ihmisten työpaikkojenkin kustannuksella.

resurssi (ei varmistettu)

" Onneksi nykyinen työ ei vaadi kellokorttileimauksia ja vaikka työ onkin usein fyysisesti ja joskus henkisestikin raskasta"

Ilmeisesti kirjoittaja ei kuulu Työaikalaki 9.8.1996/605 piiriin tai ei tunne sitä. Kyseisen lain 7-luvussa on määräykset työaika-asiakirjoista ja työaikakirjanpidosta. Kellokorttilla- ja muut vastaavilla laitteilla saadaan vaivattomasti kerättyä dataa lakiinperustuvaa työaikakirjanpitoa varten. Oikein käytettynä se on tosite/työväline molemmille osapuolille työssäoloajasta ja mahdollista ylitöistä, sekä työaikalain noudattamisesta. Myös työsuojelutarkastajat voivat kysellä tietoja pitkältäkin aikajaksolta taaksepäin.

Viljo (ei varmistettu)

Tehdastyössä kellokorttisysteemi tai vastaava on hyvä varsinkin jos työntekijöitä on tuhansia. Työn luonne ei aina voisi vaatiakaan työaikaseurantaa, sillä esim. maaseudulla maksetaan palkka tehdystä työn määrästä eikä tehdystä työajasta. Sadepäivänä ei esim. sokerijuurikaspellolla tee kukaan mitään työtä, koska märkä savi tarttuisi kuokkaan pahasti kiinni. Pienenä olin kesätöissä ja palkka maksettiin kaksi penniä kuokan kanssa harvennetulta sokerijuurikaspellon metriltä.
Illan päätteeksi talon isäntä tiedusteli kaikilta harventajilta harvennetut metrimäärät ja kesän lopussa maksettiin palkka.

anne kilpeläinen (ei varmistettu)

Oisko taas vähän puurot ja vellit sekaisin. Johtaja on talossa pomo ja työnjohto ja esimiehet hänen alaisiaan. Eri osastoilla on osastopäälliköt, jotka hoitaa operatiiviset työt, kun taas johtajan työ on luoda strtegiat ja valvoa niiden toteutumista.
Nykyisin nämä nimitykset on aivan sekaisin, kun joka toinen on johtava-jotain.
Johtajuus on korkean koulutuksen jälkeinen työ, jonka osaaminen on aina henkilökysymys.
Hyvä johtaja ei päästä alaisiaan liian lähelle, joskus jopa estää liian innokkaita pyrkyreitä. Tämän asian voi johtaja hoitaa vaikka tinkimällä infosta, joka veisi liian lähelle strategian linjauksia.
Työnjohtaja on avainasemassa, että työt luistaa hyvin ja sovussa.
Nykyisin työnjohto on kadonnut ja tuloksena tehdään sutta ja sekundaa.
Yrittäjävetoinen firma on johtajansa näköinen ja johtaja on sen sielu, joka näkyy yrityskuvassa ulospäin.

observaattori (ei varmistettu)

Narsisteja ovat ne jotka ovat tämänkin keskusteluketjun "Laureaksi" vääntäneet. Heidän ongelmansa tuntuu olevan ylitse kaiken.
Jos paikka ei miellytä, niin silloin on syytä vaihtaa taloa. Jos on tullut potkut kannattaa katsoa peiliin. Ei missään näin omahyväisiä kauan katsella.

Rajansa kaikella (ei varmistettu)

Työpaikkakiusaaminen on suomalaisissa työyhteisöissä iso ongelma. Se ei koske vain keskustelujen kohteena ollutta Laureaa.

Kaikki vähänkin asioita seuraavat kansalaiset tietävät, että Euroopassa ovat asiat kehnolla mallilla. EU:n rahoja on huijattu oikein valtakuntien tasolla. Joissakin maissa virallistenkin tilastojen mukaan neljäsosa ihmisistä on työttömänä, nuorista alle kaksivitosista jopa puolet. Talouskehitystä uhkaavat EU:n alueella paitsi pankkien kaatumiset myös valtioiden rahansaannin loppumiset. Työelämä näyttää olevan rapautunut muualla euromaissa vielä pahemmin kuin Suomessa.

Euroopan uhkaavan kehityksen takia kannattaisi muistaa, että Suomen hallituksen pyrkimys pidentää kansalaistemme työuria on tärkeä asia. Hyvinvoinnin takaa rakkaassa isänmaassamme vain työnteko. Työpaikkakiusaamiset ovat omiaan lyhentämään työuria. Työpaikkakiusaaminen estää suomalaisia työntekijöitä työskentelemästä suomalaisen yhteiskunnan puolesta.

Onko Laureassa tapahtunut työpaikkakiusaamista?

Tuntuu kovin vaikealta käsittää, että kirjoittelu Laurean työoloista ja johtamistavoista olisi jatkunut näinkin pitkään täysin aiheetta. Eikö vanha sanontakin kuulu, ettei savua ilman tulta?

Pitäisikö Laurean johdon mennä hiukan itseensä? Kannattaisiko heidän pohtia touhujaan hiukan laajemmasta perspektiivistä kuin Laurean pikkujohtajien palleja silmmäillen eli koko Suomen kannalta?

Olisiko hyvä, että kaikilla työpaikoilla toimittaisiin kuten Laureassa näytetään tehdyn?

Aadolf Äänruuti... (ei varmistettu)

Johtajan pitäisi olla enemmänkin kuuntelija, ymmärtäjä ja ennenkaikkea mahdollistaja, jotta todellista ja pitkäjänteistä tulosta voitaisiin tehdä. Hyvin harvassa ovat nykymaailmassa. Johtajaksi haetaan "näennäissuperihmisiä", jotka kykenevät kylpäpäisesti tekemään halutut muutokset. Näihin pesteihin valikoituvat helposti itseään täynnä olevat narsistiset luonteet. Noidankehä on valmis.

HH (ei varmistettu)

Työpaikkakiusaamista on myös urputtaminen kaikesta mahdollisesta. Samaa voi sanoa projektiaikatauluista luistamisessa. Loppupää joutuu ottamaan aikatautut kiinni ja tarvittaessa ohittamaan velttoilijat ja tekemään heidänkin työt.

Miksi näin? Me elämme kilpailuyhteiskunnassa ja toimitusajat ovat hinnan ohella yksi kilpailuvaltti. Asiakkaan voi kerran pettää, mutta seuraavaa työtä tarjotessa ei selitykset enää auta.

Pähkäilijä (ei varmistettu)

Mitä eroa on ammattikorkeakoululiittoutumalla ja liittoutuma-ammattikorkeakoululla?

Onko kysymyksessä strateginen ketteryys?

tuplaviljo (ei varmistettu)

Työnantaja puolella esimiehellä on tämä direktio oikeus jota käytetään työntekijää kohtaa mielivaltaisesti, tämä asia on yksi johon pitäisi laatia uusia säännöksiä.
Esimiehen etäisyys harvoin on samanlaista kaikkia työntekijöita kohtaa ja tästä alkaa eriarvoisuus työpaikalla.

Mitä tulee esimiehen tapaa johtaa, niin sellaista ei koskaan opetella vaan se on ihmisessä synnyinlahjana ja nyky yhteiskunnassa jossa kiusaamista tapahtuu jo ala-aste ikäisenä niin pitkässä juoksussa kiusatusta tulee jossain vaiheessa kiusaaja,esim hyvän koulutukseen saanut johtaja tason esimies jolla on aivan vääristynyt kuva henkisestä tasapainosta ja hyvin voinnista kun itse jotunut kiusatuksi koulu ikäisenä, tässä on oravanpyörä valmiina luomaan henkistä tuhoa ympärilleen joka pahimmassa tapauksessa aiheuttaa miljoonien laskun yhteiskunnalle.
Enkä voi ohittaa myöskään kotioloja millaista esimerkkiä sieltä ammennetaan pahimmassa tapauksessa, nämä surulliset asiat yhdessä saattavat aiheuttaa melkoista tuhoa yhteiskunnalle pitkässä juoksussa.
Enkä usko että esimiehissä löytyy kovin montaa yksilöä jotka eivät ajaisi jotenkin omaa etuaa jonkun kustannuksella.
Mutta usko parempaan tulevaisuuteen pitää ihmisen ihmisenä.

Odota samaa its... (ei varmistettu)

Olen samaa mieltä, että tämän keskustelun voisi siirtää muualle. Suomi24 on kuitenkin huono sivusto.

Yllätys yllätys ET-lehden nettiversio on sellainen, että siellä keskustella ihan rauhassa ja tuskin tulee deletointia. www.nettiet.fi > keskustelut >sana on vapaa

ilmatorjuntaohjus (ei varmistettu)

Hyvä kertoa asioita kirjotuspöydän takaa, vailla empiirisiä kokemuksia tämän hetken tilanteesta.
Esimiesasemaan riittää koulusta saatu paperi ja sehän se takaa että esimiehellä on tarvittavat valmiudet, haloo.
Yritykset aivan monopoliasemassa, ay:t kädettömia, samoin työsuojelu, työnantajan ei tarvitse noudattaa työsujelulakia muuta kuin paperilla.

Itse olen ollut teollisuudessa töissä 30 vuotta ja olosuhteet omalla ja monella muulla työpaikalla henkisesti sillä tasolla että ihmiset kokevat sairastuneensa työnanantajan huonon henkilöpolitiikan kautta ja kukaan ei valvo käytännössä lain toteutumista.

Esimerkiksi henkilöjohtaminen omalla työpaikalla on käytännössä toteutettu niinkin mallikkaasti että kaikki työntekijät ovat ollet asiasta yhteydesssä työterveyteen kun kokevat työnantajan lisäävän henkistä taakka tietoisesti, ei mitään merkitystä kun henkilöstö on yhtiössämme johtajia varten ja johtajat saavat vapaasti käyttää tätä, milloin mihinkin itsekkääseen tarkoitukseen.
Jos yrität työpaikalla korjata epäkohtia jotka laki suo, kosto on tiedossa jollakin aikavälillä.

On se käytäntö tosiaan sama kuin kirjoituspöydän takaa. .

Kuka hyötyy? (ei varmistettu)

On se hyvä saada muutakin faktaa kuin vain laurean kauhukertomuksia. Kertojat osoittavat, mitä suomalainen johtaminen oikeasti on.

kotilääkäri (ei varmistettu)

Hyvä esimies?

Hän on hyvä ihminen.

Hyvä ihminen?

Meidät on roolitettu kymmeniin erilaisiin rooleihin, on oltava välillä siinä roolissa, välillä toisessa...

Ei ihminen tätä roolittamista kestä - ammattinäyttelijälläkin on vaikeuksia...

Ihanneihminen olisi sellainen, joka on oma itsensä - joka paikassa, joka hetki.

Joten; hyvä esimies voi olla vain olemalla hyvä ihminen. (Jos ei nyt satu osumaan "hyvän ihmisen" ympyrään, on syytä yrittää, jotta sinne rako aukeaisi).

Nin, tai näin - ole oma itsesi.

Timo K. (ei varmistettu)

Vain hyvä ihminen voi olla hyvä johtaja, jos hyvyyden lisäksi on johtamisosaamista.

Ja mitä se johtamisosaaminen sitten on?

heikki v. (ei varmistettu)

Hyvä esimies toimii lakien mukaan. Lainsäädäntö on Suomessa auttamattoman vanhentunut. "Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on antanut Suomelle 2000-luvulla parikymmentä tuomiota oikeudenkäyntien viipymisestä liian pitkään. Ihmisoikeustuomioistuin myös katsoi ensimmäisen kerran vuonna 2004 antamassaan tuomiossa, ettei ihmisoikeustuomioistuimeen valittaneella henkilöllä ollut Suomessa käytettävissään tehokasta oikeussuojakeinoa rikosoikeudenkäynnin viipymistä vastaan."
Tässä hieman tietoa Keski-Uudenmaat kiinnostaa enemmän mopot, juopot, naisten halventaminen, aluspaita miehet kaupassa ja muut paikallisen yhteisön kannalta hyvin oleelliset uutiset.. Tämä alueella toimivan suuren koulutuslaitoksen väärinkäytökset joista paha-olo ja henkilöstön sairastuminen on levinnyt jo lehden omaale keskustelupalstalle, vainnetaan systemaattisesti. Lehdistönhän piti edustaa 'kolmatta valtaa', mutta korrputioitunutta paikallispolitiikkaa se tämä mainoslehtinen edustaa.

punkkeri pena (ei varmistettu)

Kaikkien työntekijöiden pitää tehdä sitä mitä yritys haluaa, niin esimiesten kuin työntekijöiden. Työnteon ei ole tarkoitus olla hauskaa ajanvietettä vaan tiettyjen yrityksen määrittelemien tehtävien tekemistä.
Mistänän on tullut sellainen näkemys, että työnteon tulee olla hauskaa ja oman halun mukaista työntekoa. Tätä on eniten esillä kunnissa ja valtionhallinnossa.

duunari (ei varmistettu)

Duunari, olet oikeassa työssä täytyy tehdä työtä josta saa palkkansa, eikä kaikkea muuta mukavaa, kuten useilla on tapana jättää leipätyö sivuun ja jutella puhelimessa perheensä tai kavereidensa kanssa. Työanataja on palkannut henkilön tekemään määrätyt tunnit päivässä jotain tehtävää ja siitä maksetaan, eikä suinkaan lorvimisesta ja ainaisesta kitisemisestä.
Ainainen laulu, kun on niin raskasta ja väsyy. Työssää kuulukin väsyä, ei kukaan työnantaja palkkaa ihmisiä toimitiloihinsa lepäämään. Varsinkin tätä tapahtuu valtio- ja kuntaalan työpaikoissa. Ihmeellinen käsitys ihmisillä jos mennään kunnan- tai valtion töihin, niin siellä ei tarvitse mitään tehdäkään. Sitten muutama hyvän työmoraalin omaava saa tehdä näiden lorvijoidenkin työt! Nähty on!
Menkää hyvät työntekijät Saksaan katsomaan miten siellä tehdään minuutilleen tehokkaasti työ-aikana työtä! Lorvijat kylmästi pellolle ja työmoraali kunniaan!
Ei Suomi tästä muuten nouse!

eläkkeellä olev... (ei varmistettu)

Olet oikeassa, ja vain oikeat narsistit keksivät tuollaisia ylisanoja. Ajatelkaa nyt: tulevaisuuden edellä, huippuyksikön huippuyksilö. Nehän ovat ihan tyhjiä lauseita vailla mieltä ja merkitystä. Miten joku albiino intiaani edes kehtaa...

terveydenhuollo... (ei varmistettu)

Sivut