Hyvät herrat ja pahat teot

Kolumnit
Kommentoi

Herrat uskovat olevansa isänmaan asialla. Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen vakuuttaa, ettei tarkoitus ollut niin paha kuin teko. Lentoyhtiö piti nostaa siivilleen ja siinä sivussa nostaa omia tuloja. Omasta mielestä kaikki on hyvin, mutta ulkoapäin näyttää tosi pahalta.

Pieniä ihmisiä johtaville suurille johtajille on yllätys, että heitä arvioidaan julkisuudessa kuten tavallisia ihmisiä. Paha on pahaa herrallekin.

Liikemies Hjallis Harkimo keräsi presidenttiehdokas Sauli Niinistölle miljoonakassan vaalitaistelua varten. Hyvää työtä, mutta kuulostaa pahalta, kun monet lahjoittajat kertovat saaneensa Hjallikselta vihjeen, että isot tukijat palkitaan Linnan-juhlilla. Pääsylippujen jakaminen jalkapallo-otteluun näyttäisi paljon paremmalta.

Kekkosen Suomessa vilisi sanansaattajia, jotka uskottelivat olevansa presidentin miehiä ja puhuvansa päämiehen suulla. Miten on Niinistön maassa?

Puolustusministeri Stefan Wallin (rkp.) antoi pakkoruotsille tuoreet kasvot. Suomalaisten perusoikeuksiin kuuluu mahdollisuus suorittaa varusmiespalvelu ruotsinkielisessä joukko-osastossa. Wallin venkoili asian niin, että siihen tarvitaan kokonainen varuskunta. Suomi-ruotsi-kielipelissä voi voittaa taistelun, mutta kielivähemmistö häviää sodan. Eniten kärsivät tavalliset suomenruotsalaiset, joilla on tyhmä johtaja.

Ihmemies Jari Sarasvuo jaksaa roikkua otsikoissa. Vuonna 2003 hän kalasteli uusia asiakkaita konsulttiyhtiöönsä ja kiihotti yrittäjiä verokapinaan. Sarasvuo halusi estää osinkotulojen verotuksen kiristämisen. Nyt kelkka on kääntynyt ja hän vaatii lisäveroja hyvätuloisille. Tämä sopii miehelle, joka ansaitsee pääosin pääomatuloja, joita verotetaan paljon kevyemmin kuin palkkatuloja. Tee se muille, jota et halua itsellesi.

Puheenjohtaja Timo Soini on selityksen velkaa. Äänestäjien piti hylätä vanhat puolueet ja siirtyä persujen leiriin. Nyt kansa kannattaa taas vanhoja puolueita ja persujen kannatus laskee. Sulkeutuuko Soinin suu, kun tähti sammuu?

Kirjoittaja on Suomen Lehtiyhtymän julkaisemien Helsingin Uutisten, Länsiväylän, Vantaan Sanomien ja Turkulaisen vastaava päätoimittaja.

Käyttäjän A-P. Pietilä kuva
A-P. Pietilä

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.