Elokuva-arvio: Battleship on tanakkaa tykitystä

Battleshipissä ihmiset jäävät sivurooleihin, ja pääroolin ahmaisevat näyttävä toimintakuvasto sekä tanakka äänimaailma.

 

Peter Bergin tuottama ja ohjaama Battleship on todennäköisesti kevään 2012 massiivisin taisteluelokuva. Yli kaksituntisen elokuvan tapahtumat sijoittuvat merelle, taivaalle ja maalle ihmiskunnan taistellessa eloonjäämisestä ulkoavaruudellista vihollista vastaan.

Toiminta-sci-fi käynnistyy, kun tiedemiehet havaitsevat linnunradalla uuden planeetan, jonka olosuhteet mahdollistaisivat jonkinsortin elämää. Samaan aikaan toisaalla meriupseeri Hopper (Taylor Kitsch) voittaa kaunottaren (Brooklyn Decker) sydämen puolelleen järjestämällä tälle lämmitetyn kanaburriton. Rakastavaisten esteenä on kuitenkin kaunottaren isä, laivaston amiraali (Liam Neeson), joka sattuu olemaan sekä tiukka esimies, että äärimmäisen tarkka tyttärestään.

Mutta kun alienit hyökkäävät maahan, joutuu jokainen laittamaan henkilökohtaiset ongelmansa sivuun, ja taistelemaan ihmisrodun puolesta. Taistelujen tuoksinassa jenkkisotilaat huomaavat, että sodankäynnin taidossa ratkaisee lopulta moni muukin asia kuin pelkkä fyysinen voima.

Battleshipissä ihmiset jäävät sivurooleihin, ja pääroolin ahmaisevat näyttävä toimintakuvasto sekä tanakka äänimaailma. Kerronta keskittyy alienien ja ihmisten väliseen sotaan, jonka tiimellyksessä räjähdyksiä, tulipalloja ja korvia kuumottavaa tykitystä riittää. Löyhästi tarinaan limitetty nuorenparin esteinen rakkaus sekä nörttitiedemiesten mullistavat tutkimukset luovat kehikon, jonka sisällä efektitehosteista otetaan kaikki ilo irti. Visuaaliselta ilmeeltään Battleship muistuttaa kovasti tietokonepeliä, jollaiseen sen kerrotaan perustuvankin.

BATTLESHIP (2012) Lajityyppi: Toiminta, sci-fi Ohjaaja: Peter Berg Pääosissa: Taylor Kitsch, Brooklyn Decker, Alexander Skarsgård, Rihanna, Liam Neeson Kesto: 2h 11 min Ikäraja: 12
Written by:

Teija Varis

Ota yhteyttä

Kommentit (7)

Kommentit

Joop.

Toinen halavaus jo tänään kun tuo playeri lähtee ihan omia aikojaan päälle sivun alalaidassa vielä kun olen lukemassa ensimmäisiä rivejä tuolla ylälaidassa.

Voisko tässä kunnioittaa lukijaa / kokijaa sen verran että katson sen trailerin itse jos haluan.

popo (ei varmistettu)

15:51:
Voit itse estää selaimestasi kaikkien flashien (ja muidenkin) automaattikäynnistyminen.
Firefoxilla asenna NoScript, se hoitaa myös tuon.

Sekä jos osaat, niin about:config osoiteriville ja sieltä "media.autoplay.enabled" muotoon false.

tulikettu (ei varmistettu)

Trailerin upotuksessa on käytetty vanhaa 3.2 versiota Filmtrailerin koodista jossa toisto alkaa heti. Uudempi 4.0 versio on oletuksena stopattuna ja alkaa vasta kun lukija itse klikkaa sen alkavaksi.
Pikaisella koodin tutkailulla taitanee olla upotuksen tehnyt suoraan uutisen kirjoittaja, eikä ole CMS:ään sidottu. Uutisen kirjoittaja voisi päivittää oman upotuskoodinsa tohon 4.0 versioon.

Filmtrailer käyttäjä (ei varmistettu)

Leffatrailerit liitetään elokuva-arvioon toimituksessa jutun julkaisuvaiheessa. Selvitän saammeko Filmtrailerista käyttöön version, joka ei pyöri nonstoppina, vaan odottaa käynnistämistä.

Marketta Karjalainen
verkkotuottaja

Marketta Karjalainen

Osallistu keskusteluun