Taidetehtaan viralliset avajaiset pidetään vasta elokuussa

Paikalliset
Kommentoi 8

PORVOO | Taidetehtaan kaikelle kansalle avaa avajaisviikko toukokuun puolessa välissä, mutta virallisia kutsuvierasavajaisia vietetään vasta elokuussa.

– Jos olisi joku muu vuodenaika kuin kesä, niin viralliset avajaiset olisivat jo aiemmin. Lomakauden takia avajaiset päätettiin pitää vasta elokuussa, Event Factoryn toimitusjohtaja Susanne Dahlqvist perustelee myöhäistä ajankohtaa.

Virallisia avajaisia halutaan viettää vasta sitten, kun kaikki Taidetehtaan osat ovat valmiita. Mediakeskus luovutetaan toukokuun puolivälissä, jonka jälkeen sitä päästään sisustamaan. Mediakeskuksen on tarkoitus aueta kesäkuun puolivälin tienoilla. Taidetehtaan kaupat avaavat vasta elokuun alussa.

– Kokonaisuus on silloin valmiimpi ja siistimpi, Dahlqvist sanoo.

Elokuun kutsuvierastilaisuus pidetään Avanti-salissa, jonne mahtuu 570 ihmistä. Dahlqvist kertoo, että kutsuvieraslistoja on jo tehty ja ennakkokutsut lähetetään toukokuun aikana. Virallisena kutsujana on Porvoon kaupunki.

– Haaveissa on saada avajaisiin valtakunnan kermaa sekä kutsuttavien että ohjelman muodossa. Avataanhan tämä talo vain kerran, Dahlqvist sanoo.

Vaikka Dahlqvist ei sen enempää kutsukorttien osoitteista kerro, niin selvää on ainakin se, että kutsuvieraslistalta löytyvät Taidetehtaan omistajatahot. Taidetehtaan omistavat Suomen Kulttuurirahasto, Alfred Kordelinin säätiö sekä Emil Aaltosen säätiö. Säätiöiden takaa löytyy varsin vaikuttavia nimiä. Esimerkiksi Suomen Kulttuurirahaston hallintoneuvoston kunniaesimiehiin lukeutuvat presidentit Tarja Halonen, Martti Ahtisaari ja Mauno Koivisto. Kulttuurirahaston hallintoneuvoston jäseniä ovat esimerkiksi säveltäjä Kalevi Aho, Marimekon toimitusjohtaja Mika Ihamuotila ja taiteilija Jorma Uotinen.

8 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Sari Orkomies kuva
Sari Orkomies

Kommentit

17.4.2012 14:38

ja seuraavat pari sataa tonnia menee juhliin ja kurkusta alas .....
kyllä rahaa Porvoolta löytyy.... kunhan on herrojen oma valitsema kohde

17.4.2012 15:50

"Valtakunnan kermaa" on haaveissa saada avajaisiin. Entä maksajien edustus?

17.4.2012 17:59

Hauskaa ...

17.4.2012 18:36

Tötterööö vaan juhlille ja rahaa riittääääääää.... En halua maksaa verojani enään.

17.4.2012 22:25

Taidetehtaan avajaiset.
Tämä tulee olemaan Porvoolle erittäin tärkeä ja kultuurille myöskin.Hämmästystä herättää kuin aina valitetaan kun jotain uutta on tulossa Porvooseen.
Tämä tulee olemaan suurin tapahtuma tällä vuosikymmenellä,kun vain nämä valittajat kateliset vain ymmärtävät tämän.

18.4.2012 13:59

Suurin tapahtuma tällä vuosikymmenellä ???!!! kateellinen tuskin on kukaan tuolle järkyttävän näköiselle kompleksille - pohjaton kaivo veronmaksajille - onkohan se sitä kulttuuria. Kaikki uusi mitä Porvooseen on viime aikoina tullut sattuu vaan olemaan suuruudenhulluja ja jopa keskeneräiseksi jääneitä projekteja joille nostettu kädet pystyyn kun meni "persiilleen" ( kuninkaanportti )

19.4.2012 10:27

Avoimet ovet-viikko porvoolaisille 13.5-20.5. Sitä ennen useita tapahtumia ja koko loppuvuosikin näyttää varausten osalta erittäin hyvältä. Starttivuosi ja myös 2013 ovat Taidetehtaan brandin osalta tärkeitä ja tietenkin se minkälaista palautetta saamme Taidetehtaasta ja sen toiminnasta porvoolaisilta kaikille TT:ssä toimiville voidaksemme jatkaa edelleen toimintakonseptin kehittämistä. Alexandrov on oikeassa ja nyt on näytön paikka. Itse olen sangen keskeisenä toimijana vakuuttunut siitä ,että Taidetehdas otetaan hyvin porvoolaisilta vastaan ja yhdessä kaikkien kanssa onnistumme. Mediacenter avaa muista poiketen ovensa keskikesällä.Tervetuloa tutustumaan ja osallistumaan ja kokemaan elämyksiä

19.4.2012 15:47

Kaupunki teki valinnan, huonontaa peruspalvelut, irtisanoi henkilökuntaa, lapioo rahaa rakennusliikkeiden tileille.

Osallistu keskusteluun

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantain klo 8.00 ja perjantain klo 16.00 välisenä aikana.