Taidetehtaan viralliset avajaiset pidetään vasta elokuussa

Avanti-sali täyttyy elokuun 13. päivänä Taidetehtaan avajaisten kutsuvieraista.

ARKISTO / JUHA PERÄMÄKI

PORVOO | Taidetehtaan kaikelle kansalle avaa avajaisviikko toukokuun puolessa välissä, mutta virallisia kutsuvierasavajaisia vietetään vasta elokuussa.

– Jos olisi joku muu vuodenaika kuin kesä, niin viralliset avajaiset olisivat jo aiemmin. Lomakauden takia avajaiset päätettiin pitää vasta elokuussa, Event Factoryn toimitusjohtaja Susanne Dahlqvist perustelee myöhäistä ajankohtaa.

Virallisia avajaisia halutaan viettää vasta sitten, kun kaikki Taidetehtaan osat ovat valmiita. Mediakeskus luovutetaan toukokuun puolivälissä, jonka jälkeen sitä päästään sisustamaan. Mediakeskuksen on tarkoitus aueta kesäkuun puolivälin tienoilla. Taidetehtaan kaupat avaavat vasta elokuun alussa.

– Kokonaisuus on silloin valmiimpi ja siistimpi, Dahlqvist sanoo.

Elokuun kutsuvierastilaisuus pidetään Avanti-salissa, jonne mahtuu 570 ihmistä. Dahlqvist kertoo, että kutsuvieraslistoja on jo tehty ja ennakkokutsut lähetetään toukokuun aikana. Virallisena kutsujana on Porvoon kaupunki.

– Haaveissa on saada avajaisiin valtakunnan kermaa sekä kutsuttavien että ohjelman muodossa. Avataanhan tämä talo vain kerran, Dahlqvist sanoo.

Vaikka Dahlqvist ei sen enempää kutsukorttien osoitteista kerro, niin selvää on ainakin se, että kutsuvieraslistalta löytyvät Taidetehtaan omistajatahot. Taidetehtaan omistavat Suomen Kulttuurirahasto, Alfred Kordelinin säätiö sekä Emil Aaltosen säätiö. Säätiöiden takaa löytyy varsin vaikuttavia nimiä. Esimerkiksi Suomen Kulttuurirahaston hallintoneuvoston kunniaesimiehiin lukeutuvat presidentit Tarja Halonen, Martti Ahtisaari ja Mauno Koivisto. Kulttuurirahaston hallintoneuvoston jäseniä ovat esimerkiksi säveltäjä Kalevi Aho, Marimekon toimitusjohtaja Mika Ihamuotila ja taiteilija Jorma Uotinen.

Written by:

Sari Orkomies

Ota yhteyttä