Elokuva-arvio: Project X:ssä mopo karkaa käsistä

Viihde
Kommentoi

Nuorisoelokuva Project X kertoo kolmesta lukiokaveruksesta, jotka haluavat järjestää ikimuistoiset kotibileet muutamille kavereilleen. Kaverit päättävät kutsua hippaloihinsa myös joitakin kulmien kuumimpia kolleja ja hoteimpia kissoja, jotta bileisäntien omakin katu-uskottavuus saisi siinä sivussa kaivattua nostetta.

PROJECT X
(2012)
Lajityyppi: Komedia
Ohjaaja: Nima Nourizadeh
Pääosissa: Thomas Mann, Oliver Cooper, Jonathan Daniel Brown
Kesto: 1h 28 min
Ikäraja: 16

Viikonloppu on edessä ja Thomasin (Thomas Mann) vanhemmat lähtevät reissuun jättäen hulppean omakotitalon pojan kontolle. Viidakkorummun ja sosiaalisen median kautta sana bileistä leviää kulovalkean tavoin, ja bileiltana odottamattoman suuri määrä nuorisoa rynnii paikalle. Kemut käynnistyvät, viina ja huumeet virtaavat, vaatteet vähenevät ja ilmassa on suuren nuorisojuhlan tunnelmaa. Mutta ilmassa on muutakin, nimittäin kaikki katastrofin ainekset. Kontrollin hitaasti mutta varmasti riistäytyessä käsistä lopputulos on, että Thomasin vanhempien hulppea talo on ilmiliekeissä.

Project X on villi biletyselokuva, joka voi saada herkemmän katsojan voimaan pahoin. Örvellyskuvastoa tarjoillaan reilulla ja sensuroimattomalla kädellä, sekä kaikista kuvakulmista. Oman lisänsä bileiden sekopäisyyttä korostavaan tunnelmaan tuo heiluva käsivarakameran käyttö. Komediaksi määritelty elokuva muuttuu edetessään tragediaksi, jonka loppukohtaukset jättävät avoimeksi sen, onko pieleen menneistä bileistä opittu mitään.

Keski-ikäisten ja sitä vanhempien katsojien kannattanee suosiolla jättää Project X katsomatta, mutta elokuvan ensisijaiselle, noin 16-20 -vuotiaille katsojille Nima Nourizadehin ohjaama elokuva saattaa tarjota viihdykettä. Tai ellei mitään muuta, niin ainakin varoittavan esimerkin.

Käyttäjän Teija Varis kuva
Teija Varis

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.