Yksi nainen ja kaksi miestä voi elää onnellisesti yhteissuhteessa

Viihde
Kommentoi 123

Opiskelija Sade Kondelin on kuin kuka tahansa nuori, paitsi että hän elää kahdessa liitossa ja niiden lisäksi myös seurustelee.

–  Hannun kanssa olen avoliitossa ja Mikko on aviopuolisoni. Mikon kanssa menin naimisiin teknisistä syistä, me omistamme yhdessä talon, mutta rakastan Hannua yhtä paljon. Olen ollut Hannun kanssa jo 7,5 vuotta ja Mikon kanssa kuusi vuotta ja toivon, että voin elää heidän kanssaan loppuelämän.

Kun suomalainen valtaväestö alkaa hyväksyä vasta homoseksuaalisuuden, polyamorinen suhde kuulostaa todella oudolta. Kondelinin mielestä siinä ei ole mitään merkillistä, itse asiassa hän uskoo, että se sopisi useille ihmisille.

– Jokaisen pitää elää omalla tavallaan ja saada olla oma itsensä.

Suhteita on monenlaisia

Polyamoria: henkilöllä on monia yhtäaikaisia rakkaussuhteita.

Polygamia: moniavioisuus.

Polygynia: avioliitto, jossa miehellä on monta vaimoa.

Polyandria: avioliitto, jossa naisella on monta aviomiestä.

Ryhmäavioliitto: avioliitto, jossa on useita miehiä ja naisia.

Lähde: Wikipedia

– Kun nuorena ensimmäisen kerran seurustelin ja sitten rakastuin samaan aikaan toiseen, minulla oli kumppani, joka ei hyväksynyt polyamorista suhdetta. Nyt minulla on kaksi miestä, jotka ovat kuin veljeksiä keskenään ja he hyväksyvät, että rakastan heitä molempia. Elämäni on onnellista.

Pidin itsekin itseäni friikkinä ennen kuin löysin samalla tavalla ajattelevia ihmisiä.”

Vuonna 2010 perustetussa Polyamoria - monisuhteisuusyhdistyksessä on jo lähes sata jäsentä, valtaosa Turusta, Tampereelta ja Helsingistä. Yhdistyksen tavoitteena on jakaa tietoa polyamoriasta ja tarjota vertaisyhteisö niille, jotka elävät monisuhteessa. Sade Kondelin oli yhdistyksen perustajajäseniä ja hän on yhä hallituksen jäsen.

– Pidin itsekin itseäni friikkinä ennen kuin löysin samalla tavalla ajattelevia ihmisiä.

Kondelin toivoo, että suvaitsevaisuus lisääntyisi ja vähemmistö saisi rauhassa elää kuten haluaa.

– Valitettavasti tällaisen suhteen vuoksi voi kuitenkin kohdata syrjintää esimerkiksi työpaikalla. Yhdistys on silloin ihmisille tärkeä vertaisyhteisö.

– Polyamorisia suhteita on hyvin monenlaisia. Kyse on rakkaudesta, ei vain seksistä. Joskus polyamorisessa suhteessa on ihmisiä, joita seksi ei edes kiinnosta, hän korostaa.

Silti kun hän kertoo asuvansa kahden miehen kanssa, ihmiset kysyvät heti seksistä.

– Radiotoimittajakin kysyi minulta, että saanko mä tavallista enemmän. No saan sen verran kuin haluan, sen voin sanoa. Polyamoriallisessa suhteessa on se hyvä puoli, että ei tarvitse tuntea syyllisyyttä siitä, että painostaa toista seksiin. Tai jos ei halua, ei tarvitse kieltää toiselta sitä iloa.

Joissakin maissa moniavioisuus on laillista. Kondelin sanoo, että polyamoria ei ole kuitenkaan sama asia kuin esimerkiksi muslimimaissa sallittu moniavioisuus.

– Polyamoria perustuu kumppaneiden tasa-arvoisuuteen. Moniavioisuudessa ei aina ole näin. Tosin tunnen Yhdysvalloista muslimiperheen, jossa on kaksi naista ja kaksi miestä ja he ovat keskenään tasa-arvoisia.

Ehkä parin-kymmenen vuoden päästä jo ymmärretään, että rakkaus on monimuotoista.”

Kondelin ei silti tuomitse muslimien moniavioisuuttakaan. Hänestä se on hyvä ratkaisu, jos se niin eläville sopii.

– Minusta on surullista, miten vähemmistötkin usein suhtautuvat toisiinsa nuivasti. Ajatellaan, että se on jotenkin meiltä pois, jos joku muu vähemmistö pääsee ääneen. Esimerkiksi Setan jäsenistössä näkyy joskus tällaista ajattelua.

Kondelin ei usko, että Suomesta tulisi hetkessä hyvin suvaitsevainen maa, vaikka asenteet ovat selvästi muuttuneet.

– Homoseksuaalien taistelu oikeuksistaan alkoi jo 1950-luvulla ja nyt ollaan tässä. Mutta ehkä parinkymmenen vuoden päästä jo ymmärretään, että rakkaus on monimuotoista, hän toteaa.

123 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Teija Uitto kuva
Teija Uitto

Kommentit

20.4.2012 20:17

Polyamorisille on taattava oikeus useampaan yhtäaikaiseen avioliittoon - kirkon on siunattava heidät - oikeudenmukaisuutta ja suvaitsevaisuutta hei! Tää on nykyaikaa

3.7.2013 23:30

No miksei. Miksei kirkko voisi siunata kaikkia ihmisiä, ikään, sukupuoleen taikka muuhun syyhyn katsomatta, ja niinikään myöskin suhteet. Oikeastaan muutkin ihmiset toimivat samoin kuin tämä kolmikko, eli tapailevat eri ihmisiä, usein myös samaan aikaan ja päällekkäin. Onko siinä mitään uutta? Casanova eli 1700-luvulla ja tapaili useita eri naisia ja varmasti samaan aikaan useampaa. Samoihin aikoihin Italiassa oli tapana, että rikkaillan naisilla oli useampi rakastaja, vaikka he saattoivat olla naimisissa. Se, että tämä kolmikko asuu saman katon alla on sama ilmiö jota ihmiset ovat harrastaneet satoja ellei tuhansia vuosia. Ja loppujen lopuksi, mitä se meitä muita oikeastaan kiinnostaa. Kukin eläkööt omalla tyylillään ja sallittakoon heille se vapaus mikä heille kuuluu. Kyse on loppupeleissä marginaalista ihmisiä... :)

20.4.2012 20:29

Voi mies parkaa! Joku voisi valistaa miten tuo jokakeväinen verhojenvaihto sujuu tässä huus-
hollissa. Ja mikä tuo polyamorinen on? Joku muovirakas, vai?

20.4.2012 21:12

Hö, dringle triple income, no kids.
Mä olen varaton sinkku, epistä, pr..

20.4.2012 22:42

"– Radiotoimittajakin kysyi minulta, että saanko mä tavallista enemmän. No saan sen verran kuin haluan, sen voin sanoa."

Ainahan viehättävä nainen saa niinpaljon kuin haluaa. Miehet kun on hyvin paljon viriilimpiä. Toisin on keskivertomiehen laita, liian usein puutteessa eletään tyytymättöminä

Yllätyin että naisella on tuollainen suhde, lähes kaikki normaalit ja terveet miehet sellaista paremminkin tarvitsisivat.

Muutankin jenkkilään ja rupean mormonihihhuliksi............ Joku esmes 3-5 vaimoo olis jees..........

20.4.2012 23:48

Kyllähän noin "viehättävällä" naisella miehiä piisaa....

20.4.2012 23:48

Monen vuoden tauon jälkeen julkisuus on muistanut biseksuaalisuuden olemassaolon. - Näyttää selvästi olevan tilanne, jossa on kaksi biseksuaalista miestä ja yksi nainen, jolloin kaikki voivat rakastaa toisiansa ja harjoittaa kimppaseksiä keskenänsä.

Onko tämä lehtijuttu merkki siitä, että homoseksuaalisten valtakausi seksuaalivähemmistöjen julkisuuden hallinnassa alkaa päättyä?
Alkaako julkisuus sallia biseksuaalisten suhteet? Eikö biseksuaalisten enää tarvitse eheytyä homoseksuaaliseksi ja elää homoparisuhteessa tai eheytyä heteroseksuaaliseksi ja elää heteroparisuhteessa?

Kuitenkin kannnattaa muistaa, että luonto ei tue seksuaalista tasa-arvoisuutta:
- Biseksuaaliset naiset voivat kilpailuttaa miehiä, jotta saavat hyvän isän (geneettisesti ja kasvatuksellisesti) lapsillensa.
- Biseksuaalisten miesten kohdalla isyys osuu sattumanvaraisesti. Isyyskin on epävarmaa. Tosin nykyään on käytettävissä geenitestit isyyden tunnistamiseksi.

21.4.2012 01:23

--Monen vuoden tauon jälkeen julkisuus on muistanut biseksuaalisuuden olemassaolon. - Näyttää selvästi olevan tilanne, jossa on kaksi biseksuaalista miestä ja yksi nainen, jolloin kaikki voivat rakastaa toisiansa ja harjoittaa kimppaseksiä keskenänsä--

ai hitsi, tommosta vaihtoehtoo ei ees tullu mieleenkään.

Mutta toi kyllä selittää kaiken, ehottomasti. Eli 2 heteromiestä ja 1 heteronainen saman katon alla = mission impossible

21.4.2012 07:40

Joskus oli jostain Himalajan rinteiltä TV-dokumentti vastaavasta. Ao. alkuperäisväestö harjoitti jotain alkuperäisuskontoa, mutta yksi nainen ja kaksi miestä taisi olla karujen elinolosuhteiden sanelema juttu. Mormonit, muslimit ym. sitovat moniaviosuuden patriarkaalisissa yhteiskunnissa luotuihin uskontoihin, jolloin kyse on aina miehestä, joka voi ottaa niin monta vaimoa kuin sielu sietää.

Kukin taaplaa tyylillään, mutta on siinä tämmöisen vanhemman ihmisen silmissä jotain eläimellistä. Laumaeläinten tapa.

21.4.2012 07:59

Eläikunnassa tapahtuu vastaavaa ja meidän pitäisi olla sivistyneitä ja moraaliarvot kunnioittavia sekä itseään että puolisoamme rakastavia ihmisiä.
Seksi ei ole rakkautta vaan himoa. Rakkaus tekee seksistä muutakin, kuin kahden himokkaan yhtymisen. Pahuus kasvaa ihmiskunnan keskuudessa.
Tietysti, jos uskoo polveutuvansa apinasta, niin tämäkin on mahdollista, että naisella voi olla vaikka viisi urosta.

21.4.2012 10:12

Prismassa juuri hiljattain näytettiin kuinka sikiöllä on kehityksen alkuvaiheessa kidusmaisia piirteitä esi-isistämme kaloista, toki tämä oli ennen apinoita.

Sinä olet ilmeisesti Aatamin ja Eevan jälkeläisiä?

Tuon himon suhteen yhdyn mielipiteeseen, seksiä voi olla ilman minkäänlaista toisesta välittämistä. Rakkaus ei ole enää muodissä, jäi jonnekin 70-luvulle kait...

21.4.2012 13:10

Kyllä minä niin säikähin, just Prismasta viikonloppuostoksilta tulleena, että joko ne sielläkin tuommoisia!

Sinänsä yhtyn Affenaan, vaikka kidukset multa puuttuu. Minulla on nimittäin pitkän elämäni varrella ollut kunnia tuntea naishenkilö, jolla oli evoluution jäänteenä kitalaesta jonkunlaiset kaksi (kaksi) johdinta nenään. On kuulemma harvinaisuus se nainen. Olisivat reitit jääneet selvittämättä, jollei olisi toinen väylä tulehtunut.

Minä ihan vaistomaisesti kunnioitin sitä naista melkein fossiilina. Meikäläisellä kun on niiltä ajoilta muistona pelkkä häntäluu. Karvankasvukin on niin minimaalista, ettei viitti paljon muille esitellä.

21.4.2012 08:17

Taijan tehä kunnon kehitysmaatuen ja hakea pari vaimoa lisää - oikiasti polyamorinen ja mamu-teko

21.4.2012 08:50

rakastaa kissaansa, mutta rakastelee koiraansa

21.4.2012 11:36

EVVVK. Olen yhden miehen nainen ja sellaisena pysyn. Eläköön kukin tyylillään. Enemmän tautejahan niillä on jotka rypee kaikkien kanssa.

25.4.2012 12:34

Jos on kaksi miestä niin onko se 'kaikki'?

21.4.2012 11:52

Meilläkin on naapurin kanssa puoliksi ostettu peräkärry. Peräkärryä niin vähän tarvitsee ja nyt menee kulut puoliksi.

21.4.2012 12:20

Onhan nykypäivänä niitä Vuokrattavia kodin apumiehiäkin, mitä sitä ottaa nurkkiin piereskelemään mitään sovinistia kun sitä niin vähän aikaa tarvii.

21.4.2012 16:27

Joo ja kaupasta saa nykyään kaikkea ihmeellistä, luonnollisen tuntuista jelly materiaalia yms, mitä sitä nalkuttavaa vuotavaa reikää riesakseen ottaa. Ei tule lapsiakaan riesaksi.

21.4.2012 12:20

Tässä on kyse vain siitä, saako ihmisten vapautta pyrkiä rajoittamaan oman moraalipaniikkinsa perusteella, vai pitäisikö oman vallanhalun kestää älyllistä perustelua.

Millä oikeudella joku "normaali" vaatii itselleen oikeutta päättää miten muut saavat ketään loukkaamatta elää ja olla olemassa? Miten tuollaista sairasta ja paisunutta vallanhimoa voi itselleen oikeuttaa?

21.4.2012 13:16

erikoinen ja huono tollainen suhde,ei voi välttää sitä että tuollaisessa "suhteessa"väkisinkin astutaan jonkun osapuolen varpaille.joku siinä alistuu,ois halunnu pitää vain kumppanin itsellään.

21.4.2012 14:16

Kai Hannulla ja Mikolla on lupa käydä muissa naisissa ja myös homostella keskenään ynnä muiden kanssa?

Tehkääpä tästä iloisesta naisesta juttu kolmen vuoden päästä, niin nähdään miten on käynyt.

Itseäni on kahden naisen miehenä nimimitettu huoripukiksi. Olenko sittenkin polyamor, joka ei käytä pölyimur?

21.4.2012 15:48

Eipä tuo ole sen kummempaa, kuin vasemmiston äänestäminen.

21.4.2012 18:30

Ei voi vähempää kiinnostaa. Miksi lehtijuttu? Piehtaroikaan hiljaa hissukseen
miehineen. Mitä sitä kaikkalle mainostaa.

21.4.2012 19:20

jos alkaa ajattelemaan asiaa niin että tällainen toiminta tulisi hyväksytyksi ja heille suotaisiin samat aviolliset oikeudet niin muslimiväestö voisi sulavammin sopeutua suomeen. Voisimme vaikka saada jonkun rikkaan sheikin turvapaikanhakijaksi sadan vaimonsa kanssa. Seuraavana askeleena sitten voisimme alkaa hyväksyä avioliittoja vaikkapa koirien kanssa, ne kun ovat kuitenkin niin ihania ja lutuisia perheenjäseniä että... Saksassahan vihreät jo yrittivät ajaa insestiä lailliseksi.

Mihin hittoon tämä maa on menossa?

Saksassa Vihreät haluavat laillistaa insestin.

21.4.2012 20:22

"Saksassa Vihreät haluavat laillistaa insestin."
Tämä on aika hurja väite. - Tarvittaisiin lähdeviite todisteeksi.

Luonnossa lajit yrittävät välttää insestiä, koska seksuaalisen lisääntymisen ideana on, että jälkeläiset eivät ole liian samanlaisia vanhempiensa kanssa. - Jos jälkeläislinja on liian samanlainen, niin muuttuvat olosuhteet (esim. kulkutaudit) tuhoavat koko jälkeläislinjan.

Jotta lasten ja vanhusten asema ei vääristyisi, insesti pitää kieltää myös kasvattivanhempien kohdalla.

Insesti-intoilu on siinäkin mielessä outoa, että valinnanvaraa riittää, sillä 7 miljardia tuli täyteen vuonna 2011 (Wikipedia/Maailman väestö)

21.4.2012 19:34

Jokseenkin samaa mieltä Salosten kanssa!

Sitäpaitsi, olisi niissä yksinkertaisempienkin s-vähemmistö-asetelmien oikeuksissa vielä ihan riittävästi tekemistä.

Se mitä vällyjensä välissä kukin tekee (ja kuinka monen kanssa, avoimesti tai salaa), on jokaisen oma asia.

Hieman hymyilyttää.

21.4.2012 21:23

mä olen monoloki

21.4.2012 21:49

Minkähänlaisista oloista tämä henkilö on lähtöisin? Voi kyllä olla, etten haluakkaan tietää.

"Homoseksuaalien taistelu oikeuksistaan alkoi jo 1950-luvulla.."
No ei alkanu, mutta niin voi näköjään kirjoitella?

21.4.2012 23:39

Itselleni tekisi hhyvää os olisi toinen vaimo koska nykyinen vaimo on sairas. mutta en raaski jättää häntä.

22.4.2012 09:31

Kumma että tuommoinen h-raaminen pitää rinnakkaistaa homosuhteisiin, kun he ovat yleensä uskollisia toisilleen.
Ja heti ollaan vieraisiin menossa jos vaimo on sairas, olisiko se sitten kivaa toisinpäin jos itse vaikka sairastuu.
Minun puolesta saa jokainen h-rata niin paljon kun haluaa, se ei ole minulta pois. Itse en halua lapsia sinne tänne, enkä sukupuolitauteja.
Ja sairasta puhua insestistä h-raamisen yhteydessä, kun insestissä on usein kysymys lapseen kohdistuvasta pakottamisesta. Raiskaus ja pedofiilia ovat väkivaltaa, h-raaminen taas leväperäisyyttä.
Mistään ei olla valmiita ottamaan vastuuta, tehdään vaan sitä mikä on kivaa, se on nykyaikaa se.
Perheenisät jättää lapsensa heitteille, kun h-raamaan pitää päästä ja tasa-arvon aikana se onnistuu naisiltakin.

22.4.2012 09:34

Nykyäänhän on tapana että yritykset vaihtavat tiuhaan nimeä. Oliskohan H-ratalon kyltti vaihdettu Polyamor kylttiin, mutta toiminta pysynyt ennalaan. Kuulostaahan se tosi hienolta ja h-rahan on jo vanhanaikainen sana.

22.4.2012 10:03

"Nykyäänhän on tapana että yritykset vaihtavat tiuhaan nimeä. Oliskohan H-ratalon kyltti vaihdettu Polyamor kylttiin, mutta toiminta pysynyt ennalaan. Kuulostaahan se tosi hienolta ja h-rahan on jo vanhanaikainen sana."
Olet ymmärtänyt asian väärin. Ei siellä kumppania vaihdeta jatkuvasti uuteen, vaan ne pysyvät samoina. Eikä ole kyse homosuhteistakaan. on vain yksi nainen jolla on kaksi miestä.
Ihan sama kuin sinulla jos sinulla on puoliso ja samaan aikaan seurustelet toisen kanssa ja kumppanisi tietää sen ja hyväksyy sen.

22.4.2012 10:46

Suomi on ollut pian 95 vuotta itsenäinen. Rappion aikaa tästä on vimeiset 12 vuotta jolloin tasavallan johto on mielipidevaikuttajana synkannut mm kaikenlaisia viettivikaisia. Jos suunta ei muutu, niin olemme pian poikkeavien seksuparatiisi , todellinen rappiovaltakunta jota johtaa homomafia.

22.4.2012 12:08

Eläimellistä touhua eläinkin on varmaan, uskollinen kumpanilleen.
Mutta ihminen on täysin seko,ollaan ,kuin käet et mennään muniin toisen pesälle
stop kaikelle hömpsötyksille.
Sit tapahtuu näitä mustasukkaisuus tappoja ja murhia.
Missä moraalli en ole huumorin tajuton mutta jossain on oltava raja.

23.4.2012 07:48

Ihminen ja käki kuuluvat molemmat eläinkuntaan. Jotkut linnut ovat pariuskollisia kuten laulujoutsenet. Tuolloinkin pariuskollisuus voi tarkoittaa vain sitoutumista ja seuraavasta sukupolvesta yhdessä huolehtimista huolimatta siitä, onko joku vieras uros hivauttanut ne alkuun.

Ellunkanoiksi sanotaan niitä, jotka haaremissansa nauttivat siitä yhdestä kukosta.

22.4.2012 12:37

Tässä on kyse siitä, kuka nai ja kuinka monia? Siis seksistä. Kyllä, kyllä, ihan kaikki käy, mitään ei tarvitse valita eikä vastuita tässä elämässä kantaa. Kyllähän sitä voi elää vaikka mies+vuohi tai nainen+kissa -suhteissa ihan yhtä hyvin. Kirkko tuskin hyväksyy, ja mitäs siitä kulttuurissa, jossa mitään arvoja ei enää ole.

Ihan perinteisesti on ollut ryhmä ihmisiä, jotka paneskelevat ketä sattuu millon lystää. Yleensä miehiä, nyt jo naisiakin. Miksi näille pitää nimi keksiä ja yhteisön heidät hyväksyä? Tehkööt mitä lystää, kunhan jättävät lapset hankkimatta.

22.4.2012 12:49

Sairaaksi menee, ja niin kuin joku kirjoitti niin viimeisten reilun 10 vuoden suuntaus :(

22.4.2012 19:47

Voihan sitä naia vaikka jalkapallojoukkuetta tuolla periaatteella. Tulee vaan ne isystestit kalliiksi. Tai työkaverin muijaa jos ilmottaa ensin työkamulle. "Ollaan just vaimos kanssa naimassa, elä suutu me ollaan polyamoreita". Ja jos mukuloita tulee niin kunta sijoittaa lastenkotiin. Ketä nyt kiinnostaa lastenhoito, kun se ei ole niin kivaa....vai sopisihan siihenki hommaan joku kiltti aisankannattaja.

22.4.2012 21:20

Kuulostaa ihanalta järjestelyltä :)

23.4.2012 00:44

asiaihminen -Sinänsä yhtyn Affenaan, vaikka kidukset multa puuttuu. Minulla on nimittäin pitkän elämäni varrella ollut kunnia tuntea naishenkilö, jolla oli evoluution jäänteenä kitalaesta jonkunlaiset kaksi (kaksi) johdinta nenään. On kuulemma harvinaisuus se nainen. Olisivat reitit jääneet selvittämättä, jollei olisi toinen väylä tulehtunut.-

Sinulla, ja meillä kaikilla oli aikaisessa sikiövaiheessa kidusaihiot ja myöhemmin koko sikiön peittävä hienoinen karvoitus. Täydellisiä todisteita evoluutiosta ne. Tylyä tekstia heitti tuo tiedemies, kaloista me itseasiassa alunperin polveudutaan. Siksi nuo kidukset näkyy alkuvaiheessa. Tämä vaan varmaan moni mielellään lakaise maton, tai merilevän alle :D

Intiassa on poikkeuksellisen paljon ihmisiä, joilla sikiövaiheessa epäonnistuu tuon nenän alla olevan vaon kasvaminen yhteen. Siellä näytettiin vapaaehtoistyötä tekevää kirurgia, joka ompeli huulen puolikkaat yhteen (nenän alla ei ihoa, hampaat näkyivät). Hänellä oli takanaan joku tuhat leikkausta, ja edessä varmaan loppumaton jono potilaita. Hienoa ja arvokasta työtä, kertakaikkiaan.

Molskis ja loiskis vaan kaikille

23.4.2012 08:54

Puhut siis suulakihalkiosta? Se on Suomessa poikkeuksellisen yleinen, noin 60% kaikista kirurgisen hoidon potilaista on näitä. On olemassa myös ns piilosuulakihalkioita, joista osa jää täysin havaitsematta. Ne korjausleikataan vain, jos aiheuttavat puheelle haittaa.
Vahva geeniperimä Itä- ja Pohjois-Suomessa kerää suomeen paljon tätä vaivaa.

"Sikiön hienoinen karvoitus" ja "kaloista me polveudutaan" on vähän ristiriidassa keskenään. Oletko bongannut jossain karvaisia kaloja? Ainakaan suulakihalkioon ei voi perustaa sitä ajatusta, että ihmiset polveutuvat kaloista. Simpanssien kanssa meillä on 99,5% yhteisiä geenejä. Sieltä suunnasta ne esi-isät varmasti löytyvät.

23.4.2012 09:10

Myy oikeassa Affena väärässä suulakihalkion suhteen. Suulakihalkio kuuluu elämän monimuotoisuuteen siinä missä ihmislapsi voi syntyä sokeana, kuurona tai vaikka 6-sormisena (siis jos ei joku kemiallinen aine ole epämuodostumaa aikaansaanut).

Esimerkiksi ottamani frouvan johtimet (en muista niiden nimeä) alkoivat kitalaesta, nainen ei ollut koskaan niitä kielellään tuntenut eikä niistä tiennyt, koska aukot olivat kiinni. Niiden tulehtuminen vuoronperään oli johtanut pitkällisiin tutkimuksiin yliopistollisessa sairaalassa ja kuvantaminen oli tuonut tuloksia. Jäänne mikä jäänne, ja evoluutiosta ihan, olivat lekurit kokoontuneet ihailemaan ja ihmettelemään frouvan ympärille.

Myy väärässä ja Affena oikeassa kaloista periytymisen suhteen. Tai kaloista ja kaloista, ei sitä kukaan tiedä, onko evoluution alku ollut joku vedessä elävä nisäkkään tapainen - esimerkkinä poikasia synnyttävät valaat ja delfiinit. Merestä ja vedestä me kaikki olemme lähteneet, ja karvapeite on evoluution jatkumossa ollut ikäänkuin intermezzo, käytännön sanelema juttu.

Mutta mihin kohtaan evoluutiossa ihmiskunnan historiassa sijoittuu pysyvät parisuhteet, sitäpä ei tiedä kukaan. Todennäköisesti luolaihmiset ovat naineet sitä joka on kohdalle sattunut, kunnes lauma on kehittynyt alistumaan alfauroksen komentoon.

Avioliitot ts. jonkun heimon vanhimman tai muun liitoiksi julistamat parisuhteet on luotu aikoinaan heimojen välisten riitojen rauhoittamiseksi ja omaisuusjärjestelyjen takia. Rakkaudella ei ole ollut mitään tekemistä. Naiset ovat olleet yleensä miesten omaisuutta, ja esimerkiksi feodaaliyhteiskunnassa "ensi yön oikeus" on käytäntönä ollut pitkä.

Avioliitot ja pysyvät parisuhteet romanttisen rakkauden ilmentyminä ovat hyvin nuori ilmiö.

23.4.2012 10:36

Tamperelaisessa nro 31 oli juttua yhteissuhteista, täysin käsittämätöntä, sen jutun olisi
voinut aivan huoletta jättää tekemättä !!.

23.4.2012 10:41

Kuvasta ei voi päätellä kummasta sukupuolesta on kyse, mikä lie metsänpeikko! Millaisille miehille tuollainen takkutukka kelpaa? Ei taida tässä yhtälössä olla yhtää tervejärkistä. Metsään kuulutte koko porukka, kauas ihmisten ilmoita!

23.4.2012 11:32

Homoseksualistitkin kun nyt ovat saaneet oikeuksiaan ajettua, niin kyllähän pitäisi sen tasa-arvon vuoksi myöskin artikkelissa kuvatut suhteet saada samat oikeudet kuin homo- ja lesboparitkin.

Virallinen rekisteröinti ja/tai avioliitto pitäisi tietysti olla mahdollista pareille siis tässä tapauksessa , kun suhteessa on yksi nainen ja kaksi miestä tai päinvastoin. Tässäpä Setaporukoille taas savottaa. Tasa-arvoon tuntuu olevan vielä pitkä matka. Näin on "marjat", tai sitten ei.

23.4.2012 11:36

Nimim. Tasa-arvon puolesta: "Virallinen rekisteröinti ja/tai avioliitto pitäisi tietysti olla mahdollista pareille siis tässä tapauksessa kolmioissa , kun suhteessa on yksi nainen ja kaksi miestä tai päinvastoin. Tässäpä Setaporukoille taas savottaa. Tasa-arvoon tuntuu olevan vielä pitkä matka. Näin on "marjat", tai sitten ei."

Kyllä näin on. Tästä tuleekin vain mieleen vanha sanonta, että "rakkaus on ikuista, mutta kohteet vain vaihtuvat."

23.4.2012 11:53

"Tästä tuleekin vain mieleen vanha sanonta, että "rakkaus on ikuista, mutta kohteet vain vaihtuvat."

Voisipa melkeinpä olettaa, että artikkelissa mainittu tyttönen ehtii vielä elämänsä aikana omata ja hankkia montakin uutta miesystävää tai jopa aviomiestä, kun on jo noinkin "pitkälle päässyt" noinkin varhaisessa vaiheessa.

Sitähän ei kukaan häneltä tietystikään voi kieltää. Moniavioisuus tiettävästi on laissa kiellettyä, mutta ne hieman enemmän epäviralliset suhteet ovat kuulemma varsin yleisiä nykyisin.Tai ehkäpä tämä haluaa olla ikuisesti uskollinen nykyiselle kahdelle, mene ja tiedä ja sehän ei tietysti varsinaisesti meille muille kuulukaan.

23.4.2012 13:54

Naiset pystyy. Kymmenen vuotta sitten tehtiin ns. maailmanennätys Houston 500
Kyseinen pornotähti halusi hoitaa 24 h 500 miestä. Ennätys meni rikki oiskohan ollut 640 miestä vuorokaudessa. Tämä löytyy netistä.

23.4.2012 16:09

On se niin helppoo eräillä tuo tienaaminen. Jos hällä oli ns. massakampanja-ale, vaikkapa 100egee/varvi niin se tekee 64.000€ vuorokauspalkkaa. Tuntiliksa reilu 2500€, siistii. Toisaalta sottasta ja kuluttavaa touhua #D

23.4.2012 14:27

Ehkä tuplamäärä edes toista vanhempaa auttaa asiassa... siis ehkä...
+
Tutkimus: Yhteisen ajan puute stressaa lapsiperheissä

Kuusi kymmenestä vanhemmasta kokee, että heillä ei ole riittävästi yhteistä aikaa lastensa kanssa. Vanhempien koulutustausta ja taloudellinen asema vaikuttavat lapsen kasvuun ja kehitykseen, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lasten ja nuorten terveysseurannan LATE-tutkimus. Eroja lasten terveydessä ja hyvinvoinnissa havaittiin myös eri asuinalueiden välillä. Lapsiperheissä eletään kiireen keskellä. Kuusi kymmenestä vanhemmasta kokee, että heillä ei ole riittävästi yhteistä aikaa lastensa kanssa. Kodin, työn ja harrastusten yhteensovittaminen koetaan hankalaksi.
+
Turussa yhteisen ajan koettiin riittävän paremmin kuin Kainuussa.
+
...ja linkki...
=
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/04/tutkimus_yhteisen_ajan_puute_stressaa_lapsiperheissa_3424548.html

23.4.2012 15:34

Juuri tuli elokuva: Huuliharppukostaja. Tässä lausui Claudia Cardinale kuolemattomat sanat:
Voitte joukkoinesi tehdä minulle mitä haluatte. Vaan kun otan kuuman kylvyn. olen taas
ennallani. Mitä me tästä opimme?

23.4.2012 16:18

Olisikohan tämmöistä lottuuttelua syntynyt, jos asetelma olisi normaali eli yksi mies ja kaksi naista. Semmoisia triangeleita on aina nähty ja tullaan näkemään, mutta että nainen kuin Truffaut´n pätkässä Jules ja Jim ynnä Jeanne Moreau. Tai persujen bodarilaulaja muusikkonsa ja pitkätukkapuolisonsa kera. Auts, naiset, miten ne julkeaa!

Juhani Aho oli naimisissa Venny Soldanin kanssa ja teki tämän sisarelle lapsen. Iki-Kiannolla taisi olla usiampiakin kuin vain kaksi naista kerrallansa. Urho Kaleva Kekkosella oli se Hallama, välillä Snellman, ja teit isäin ovat astuneet kanervat sun muut, auktoriteetteja esimerkkeinään pitäen. Ulkomailla Sartren haaremia piti koossa Beauvoir, mutta sydänten prinsessa sitä vastoin ei suostunut jakamaan Charlesia rottweilerin kanssa. Hmmm...

Vaikka vierastan niin hyvä noin kuin artikkelissa kuvataan, avoimesti Dario Fon malliin. Parempi siis vaikka ihan levällään kuin että salarakkaita ja kaksoiselämää. Kun moni ei saa eletyksi edes yhtäkään.

24.4.2012 00:58

"Olisikohan tämmöistä lottuuttelua syntynyt, jos asetelma olisi normaali eli yksi mies ja kaksi naista. "
Osa naisista haluaa puolisokseen alfauroksen.
Tämä näkyy jo kouluiässä, kun osa 13 - 14 -vuotiaista naisenaluista haluaa heilakseen yhden luokan puolustuskykyisimmistä teinipojista, joita on muutama.
Tämä tilanne aiheuttaa kateutta luokan muissa teinipojissa, mutta alfaurokset pistävät heidät kuriin.
Keski-iässä alfaurouden eli puolustuskykyisyyden määrittää paljolti vaikutusvaltainen asema. Media kertoo keski-ikäisten vaikutusvaltaisten alfaurosten uusista puolisoista tai rakastajattarista. Esim. Mikael Jungner oli Yleisradion toimitusjohtajana 2005 - 2010, ja hän meni naimisiin Maria Jungnerin (s. 1973) kanssa joulukuussa 2007. (Ks. Wikipedia/Mikael Jungner ja Wikipedia/Maria Jungner). Toinen esimerkki on Paavo Lipponen, joka oli pääministerinä 1995 - 2003. Hän meni naimisiin 1998 Päivi Hertzbergin (s. 1967) kanssa. (Ks. Wikipedia/Paavo Lipponen, Wikipedia/Päivi Lipponen ja eduskunnan nettisivusto: Päivi Lipponen)
- Lisääntymisvaisto saa alfauroksen vaihtamaan isoäiti-ikäisen vaimonsa lisääntymisiässä olevaan nuorempaan naiseen.
- Nuori nainen saa lapsillensa alfauroksen lasten vaikutusvaltaisen aseman. (Vrt. Jungnerit: tv -kuuluttaja - Ylen toimitusjohtaja. Ja vrt. Lipposet: historianopettaja - pääministeri).
¤ Tälläisillä naisilla mustasukkaisuus ilmenee vetovoimana eli he kamppailevat miehestä. - Toisentyyppisillä naisilla mustasukkaisuus ilmenee työntövoimana eli he antavat potkut miehelle, joka ihastelee toista naista.
¤ Toisinaan kamppailu miehestä jää tasapeliksi, jolloin miehellä sekä vaimo että rakastajatar.

Viime vuosikymmeninä keski-ikäisten alfanaisten osuus on lisäåntynyt paljon. - Mutta he ovat isoäiti-iässä tai ainakin vaihdevuosi-iässä, joten he eivät herätä miehissä mielenkiintoa lisääntymismielessä.

23.4.2012 16:24

Hattua nostan, vaatii kanttia esiintyä oheisessa lehtijutussa.
Miten se loppupeleissä meille muille kuuluu, miten jokainen omaa elämäänsä elää? Tietysti näin ajateltuna lehtijutunkin olisi voinut jättää tekemättä. Kommenteista päätellen lehtijuttu kuitenkin tuli tarpeeseen?

Samaa kanttia ei näytä teillä nimimerkin takaa huutelijoilla olevan...

23.4.2012 17:26

Parempihan tämä on kuin vieraat suhteet.

23.4.2012 17:47

Ei kyllä tiedä kuvasta päätellen kumpaa sukupuolta sitä ollaan. Jotain hihhuliporukkaa. Jenkeissä tämä oli joskus yleinen ilmiö jossain uskovais hihhuleiden joukoissa. Uskovaisten tavara kuului kaikille.

23.4.2012 21:52

Kyseinen henkilö ei taida edes laskea itseään naiseksi, vaan mieheksi. Selviää tekemällä pientä taustatyötä Googlessa ja Facebookissa.

23.4.2012 23:00

Tällä on Raamatussa ihan oikea nimikin: huoruus eli huorinteko. Haureelliset ja miehimykset ja naisimukset eivät peri Jumalan valtakuntaa. Jumalan tuomio tulee myös lehdelle, joka tällaista roskaa julkaisee. Onneksi en enää asu Lohjalla enkä tílaa tätä lehteä.
Synnistä pitää tehdä parannus. Jeesus rakastaa kaikkia syntisiä, mutta ei syntiä. Joka syntinsä tunnustaa ja hylkää, se saa armon. Tämä ei ole muuttunut eikä muutu.
Mistään todellisesta onnesta nämä ihmiset eivät tiedä. Onnentunne on subjektiivinen, valheellinen, koska saatana (tämän maailman ruhtinas) pukeutuu valkeuden enkeliksi ja haluaa kaiken pukea "rakkauden" verhoon, ettei kukaan etsisi elävää Jumalaa, jonka edessä kuitenkin kerran kaikkien on tili tehtävä. Jos ihminen ei tunne Raamattua eikä Raamatun Jumalaa, hänellä ei voi olla mitään perustaa oikealle ja väärälle. Hän on tehnyt itse itselleen jonkun muun jumalan - järjestään, ideologiastaan taikka materiasta, muiden muassa.
Mutta Jumalan kutsu on voimassa, ja anteeksiantamusta tarjotaan kaikille. Muistettava vain on, että Jeesus pelastaa synnistä, ei synnissä!

23.4.2012 23:29

"Haureelliset ja miehimykset ja naisimukset eivät peri Jumalan valtakuntaa. Jumalan tuomio tulee myös lehdelle, joka tällaista roskaa julkaisee. Onneksi en enää asu Lohjalla enkä tílaa tätä lehteä."

No hittoako sitten rutiset täällä ihmisten riesana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

24.4.2012 01:01

Mikä tai kuka on tuo jumala, ja sen valtakunta??? En ole koskaan kuullutkaan.

Idols- vai suurin putoaja -tähti, vai mikä ihme muu?

Oiskos se hyvä veistämään puuleluja lapsille ensi jouluksi, vaikka vaivaiskoivusta, tervetullut on hän! Jos puukko ja kirves pysyy käsissä.......... Tai edes kynä, sekin on OK?

24.4.2012 10:14

Tämä lehti taitaa tulla ihan pyytämättä ja tilaamatta. Etenkin nettiversio meille tirkistelijöille ;)

Olikos se Jaakoppi se raamatun mies, jolla oli niitä vaimoa Leasta Rakeliin, ja taisi olla Abrahamillakin orjia ja vapaita naisia vaimoinansa. Ja eikös se hirmustunut jumala aina luvannut, että jos valittu kansa sotiin lähtee niin orjia saa ottaa jalkavaimoiksi myös.

Niin että ihan raamatullista kai tämä meno on.

24.4.2012 10:18

Raamattu taitaa olla vihonviimene esimerkki "siveästä elämästä"... eiks se pääjehu Jesseki vehtaillu sen Magdalenan kanssa :-)))))))))))))))

25.4.2012 23:24

Joittenkin on vaikea uskoa muuta kuin, että kaikki miehet kuolaavat, kun näkevät naisia.
Kuitenkin on homoseksuaalisia miehiä ja epäseksuaalisia miehiä.

23.4.2012 23:18

Edelleen, kun nainen ottaa kuuman kylvyn, niin selviää koko hommasta. Mikä tässä niin vaikeata? Siis helfvetti, jotain muutakin koko hommassa? Palatkaa mailmaan.

25.4.2012 23:27

Niin - kuuma kylpy tappaa kaikki bakteerit, virukset, sienet jne. - Eipä tarvi murehtia seksitaudeista. 8(

24.4.2012 02:01

Tyttöhän on kuin Siuntion kunta. Tykkää kahdesta, mutta kolmaskin käy ja kiva kun ne kaksi tulee kavereina keskenään toimeen.
Ja jos ei ole oikea paikalla, hankitaan varamies. Siuntio olisi tämän jutun naiselle sopiva nimi.

24.4.2012 08:47

Nyt Tarkkailija pisti pahan! Sotkea nyt naispuolisen henkilön seksuaalisuus Siuntioon. Ei kai
tästä nyt kumminkaan liene kysymys? Vaan ihan kuntaliitoksesta?

24.4.2012 10:18

Ei millään pahalla mutta jos tolla ulkonäöllä saa kahta miestä niin voi pitää itseensä enemmän kuin onnellisena.

24.4.2012 10:21

Et sit oo kuullu peräkammarin pojista... ja paas sä oma kuvas näytille ni tääl kyl arvioidaan sun saantomahikses... täysin objektiivisesti = puolueettomasti, tasapuolisesti ja yleispätevästi :-))))))))))

24.4.2012 12:42

Nätti tyttöhän tuo... Ja mitä se kellekään kuuluu miten ne elävät?

24.4.2012 16:37

Vaikuttaa siltä, että internet aikakausi on tuonut tälläiset polyamoreetikot esiin muiden poikkeavien ihmistyyppien vanavedessä.

En tiedä oletteko ikinä keskustelleet polyamoristen ihmisten kanssa, mutta yleensä kysyttäessä syytä miksi he elävät tälläisessä suhteessahe siteeravat yhdistyksen virallisia sivuja tai sääntöjä.
Kyseessä on siis hieman sama asia kun missä tahansa uskonnossa/kultissa joka kokoaa tietyn perversion omaavat ihmiset yhteen yhdistyksen nimissä. Epävarmassa tilanteessa siten voi turvautua yhteisön tukeen, jos/kun ymmärrystä ei heru, eikä omaa mielipidettä perversioiden selittämiseen löydy.

Odottakaamme siis päivää jolloin raiskaajille, pedofiileille ja muille runkkareille perustetaan oma yhdistys jonka turvin voi selittää kuinka
"ihanaa" ja "vapauttavaa" tälläinen toiminta on.

24.4.2012 16:54

"internet aikakausi on tuonut tälläiset polyamoreetikot esiin"

Frigidejä on ollut iät ajat.

24.4.2012 19:50

Jokainen eläköön omien mielitekojensa mukaan niin kauan kuin ei teoillaan loukkaa tai ahdistele niitä, jotka näitä mielitekoja eivät hyväksy. Näin ollen tämäkin henkilö, joka rakastaa sitä, että naama pällistelee lehden kuvassa, tyytyköön omiin valintoihinsa ja jättäköön muut rauhaan. Suvaitsevaisuutta on myöskin se, että hyväksyy ne, jotka eivät ns moniavioisuutta tai useamman kanssa honklaamista yhtäaikaa hyväksy. Jokainen tulkoon omillaan onnelliseksi

24.4.2012 20:10

Kuuleppas TAPIOM 23.4.2012 23:00 , se sinun Jumalasi on luonut nuo homot , lesbot, sukupuolenvaihtajat ja muut weirdot. Kun et noita hyväksy , niin nouset Jumalaasi vastaan. Tulee paha tuomio sulle siitä. Tutisetko jo?

25.4.2012 23:40

Maailmassa on elänyt Iivana Julma (Venäjän hallitsija), Stalin, Hitler, Kambodzhan punaiset khmerit, al-Qaida ja muitakin terroristejä. On ollut nälkää, janoa, sairauksia, lämpöhalvauksia, paleltumiskuolemia, maanjäristyksiä, tsunameja jne.
Toisaalta maailmassa on ollut ruokaa, juotavaa, terveyttä, sopivan lämmintä jne. Lisäksi on ollut lääkkeitä, rokotuksia ym. ihmisten hyviä tekoja.

24.4.2012 20:39

MYY "Puhut siis suulakihalkiosta? ---
Vahva geeniperimä Itä- ja Pohjois-Suomessa kerää suomeen paljon tätä vaivaa.

"Sikiön hienoinen karvoitus" ja "kaloista me polveudutaan" on vähän ristiriidassa keskenään. Oletko bongannut jossain karvaisia kaloja? Ainakaan suulakihalkioon ei voi perustaa sitä ajatusta, että ihmiset polveutuvat kaloista. Simpanssien kanssa meillä on 99,5% yhteisiä geenejä. Sieltä suunnasta ne esi-isät varmasti löytyvät.

Nillä lapsilla oli vielä pahempi halkio, ylähuulessa ylösalaisin olevan V -kirjaimen mallinen aukko, ja monilla etuhampaat vinksin-vonksi. "Vahva geeniperimä" P-Suomessa lienee degeneraation aikaansaannosta.

Ei ole mitään ristiriitaa, tiede todistaa. En väittänytkään olevan karvaisia kaloja, sikiöllä on tietyssä vaiheessa, niin, se taas on sitä apinakauden perua.

24.4.2012 20:55

ASIAIHMINEN "Myy väärässä ja Affena oikeassa kaloista periytymisen suhteen. Tai kaloista ja kaloista, ei sitä kukaan tiedä, onko evoluution alku ollut joku vedessä elävä nisäkkään tapainen - esimerkkinä poikasia synnyttävät valaat ja delfiinit. Merestä ja vedestä me kaikki olemme lähteneet, ja karvapeite on evoluution jatkumossa ollut ikäänkuin intermezzo, käytännön sanelema juttu."

Niin, se on satojenmiljoonien vuosien tulos, että tässä sitä ollaan läppärin ääressä. Se toki tiedetään että elämä alkoi merestä. Joskus nuo meren bakteerit muuntuivat moniksi erilaisiksi alkueläimiksi, tuli myös erilaisia kalalajeja, joku kömpi merestä, sillä oli eturaajojen oloiset evät ja se pystyi hengittämään. Evoluutio senkun jatkui, joku sai karvapeitteen ja muuntui edelleen, aikaa myöten nisäkkään kantamuodoksi.

Ainavaan lisää haaroja ja haaroja ja ja................ Muttamutta, kun kelataan elämänfilmiä takaisinpäin, niin kaikilla maailman eläimillä on sama "kantaisä ja -äiti". Sanokaamme vaikka alkulimaksi.

Kiitos sinulle alkulima olemassaolostani, kuin myös aurinko ja meri. Ilmankos niin kovasti tykkään veneillä teidän seurassanne;))

24.4.2012 22:03

lieveilmiö maahanmuuttajilta.
Muutama vuosi eteenpäin ja suomessa on laki, joka takaa, voi olla naimisissa
vaikka 20 miehen kanssa, Voi nais parkaa.
tai yksi mies ja 20 vaimoa. Joka naiselle 10 naperoa.
Vantaa varmaan näyttää esimerkkiä ja alkaa lakia ajamaan, jotta saadaan nopeeta voimaan moniavioisuus. Onko Saden miehet suomalaisia? sade ei taida itse olla.

PS: Olin kerran kauppatorilla ostoksilla. ulkomaalainen laiva oli saapunut suomen satamaan . kuulin kuinka merikapteeni sanoi seurueelle. olemme paratiisissa. Toinen kysyi , miten niin? kun muualla satamissa saamme naisesta maksaa, suomessa naiset juoksee perässä, tavara saanti on taattua. ei tarvi edes hotelliin mennä, vaan ovat järjestäneet paikat valmiiksi. naisia on niin monta kun kerkiää käyttää, täällä varmaan on moniavioisuutta. kun naiset on niin anteliaita. saa vielä vaikka kuinka nuorta. tapahtui -90 luvulla.
Minä kannatan yksiavioisuutta. Ja olen uskollisen miehelleni.

25.4.2012 11:50

"Muutama vuosi eteenpäin ja suomessa on laki, joka takaa, voi olla naimisissa
vaikka 20 miehen kanssa"

Hölöhölö!!!!!!!!!!!!

25.4.2012 22:06

asiaa tarkkailija.

Toi jolla on kohta 20 miestä, niin sillä on varmaan SE "mikrosirukin" jo ihon alla.....

25.4.2012 23:48

Bordellit on tuhansia vuosia vanha ilmiö. Siellä kynitään rahat seksihimoisilta miehiltä.
Gigoltotkin on vanha ilmiö. Gigolot rahastavat keski-ikäisiä ja vanhempia naisia.

25.4.2012 10:10

En ole koskaan ymmärtänyt kaavoihin, muotteihin, eri stereotypioihin typistettyä elämää millään tasolla.
On ihan ihmisistä kiinni, millä koostumuksella elämä maistuu parhaiten.

Olen jo itse vanha ja uskallan sanoa ikäni ilman kiertoilmaisua, minusta tässä iässä olisi hyvä, jos olisin osa yhteisöä, jossa kaikki tukisivat toisiaan.
Seksuaalisuus minulle on jo toisarvoinen, mutta ihmisen lämmön merkitys ei koskaan
häviä.

Perinteiset parisuhteet jättävät meidät parittomat tylysti ulkopuolelle yhteisyyden piiristä. Kaksikot ovat omassa kuplassaan, välisämme on seinä!

Monisuhteet voivat toimia rikkaammin ja kehittävät tiiviitä parisuhteita enemmän laaja-alaista ajattelua, muiden huomioon ottamista.
Kannatan uudistusta parisuhderintamalle, avioliitto on vanhanaikainen malli - eikä takaa mitään. Ei parisuhteissakaan "säästytä" polyamorialta!!

25.4.2012 10:26

Kun silmäilee palstan satoa, ei jää epäselväksi, mistä maaperästä nuo juurevat mielipiteet kumpuaa. Vihti on junttien Junttilan peräkammari - ja sen huomaa!!

Täällä näyttää olevan vielä porukkaa, jolle evoluutioteoria on vieras ja maapallo pannukakku, sekä Paratiisisatu totta.

Säälin tunne teitä kohtaan on rajaton...

26.4.2012 01:32

"Vihti on junttien Junttilan peräkammari - ja sen huomaa!!"
Mieti, mitä kirjoitat. Tämä keskusteluryhmä leviää muuallekin kuin Vihtiin, mm. Länsiväylän kautta Keilaniemen pääkonttorialueelle. 8) 8)

25.4.2012 13:01

Ketjun kommenttien runsaudesta päätellen, johtuisikohan se vanhan sanonnan sisältämästä totuudesta: "Siitä puhe mistä puute"?

Monille miehille olisi tietysti mieleen, että olisi enemmän nuoria hyvän näköisiä naisia, jotka olisivat suostuvaisia "sivusuhteisiin" muidenkin kuin oman avio/avomiehen kanssa.

Artikkelissa taisi olla kuitenkin kyse jonkinlaista kolmen hengen muodostamasta julkisesta pari/kolmiosuhteesta. Tuskinpa sellainen nyt kuitenkaan tulee kovinkaan pian yleistämään. Sen sijaan niitä epävirallisia "sivusuhteita" nykyisin kuulemma harrastavatkin kovinkin monet.

25.4.2012 14:38

Niitä sivusuhteita on harrastettu niin kauan kuin kaksi sukupuolta on ollut olemassa.

Sukuani tutkineena kaukaa agraariyhteiskunnasta löytyy laumoittain äpäriä, joiden lähtökohtana on aina ollut isäntä.
Piikalikat olivat isännille kuormasta syötävää herkkua, josta emmännät eivät olleet tietääkseenkään. Hän piti kiinni paikastaan tilallisen virallisena vaimona.

Piika siitä sitten sikiöineen joutui mieron tielle ja taloon palkattiin uusi jalkavaimo isännälle.

On aivan turha tulla selittämään, että yksiavioisia ihmisiä olisi olemassakaan.
Jos on, niin sellainen on joko harvinaisen epäseksuaalinen, ajatusmaailmaltaan rajoittunut, tai kykenemätön tekemään vaikutusta vastakkaiseen sukupuoleen, tai sekoitus näitä kaikkia.
Tutkimusten mukaan ihminen ei ole YKSIAVIOINEN eläin!

25.4.2012 22:03

Just noin, ja nytkun ei pliikalikkoja enää ole, ja vaimo pihtaa, niin onneksi on noita hieromalaitoksia

PS miksi tää meni Vihtikeskeiseksi? Tää on lehtiyhtymän juttu

25.4.2012 20:40

Vihti on niin muinaisaikainen paikkakunta, että jopa ateistina täällä on mahdotonta tehdä mitään, saati sitten moni-avioisena.

Ateismismissa, tai polyamoriassa ei ole vika, vaan "maan tavassa".

25.4.2012 21:51

Jos sä et saa ni ei se ny sentää Vihdin syy ja vika oo :-)))))

26.4.2012 05:44

Polyamoria uusi nimi vanhalle ilmiölle. - 1960 -luvun jälkipuolella oli vapaa rakkaus ja seksi -kulttuuri yleistä.

Vapaan rakkauden ja seksin kannattajien riesaksi luonto asetti rajoja ihmisten vapaudelle: seksitaudit, isyyden tunnistaminen, lastenhoito, joittenkin ihmisten hankala luonne jne.
Ratkaisuna luonnon asettamille rajoituksille oli, että ihmiset pakenivat todellisuudesta mielikuvitusmaailmoihin, joissa vallitsi vapaus, rakkaus ja rauha. - Mutta usein tarvittiin avuksi kemikaaleja (LSD jne.) mielikuvitusmaailmoihin pääsemiseksi.

26.4.2012 06:41

Ai tää oliki juttu Vihdistä, no kyl määki oon Vihdissä ollu polyamorinen.

Huulihalkioisille oikeus kaksinnaimiseen!
Se on nyt A-studion polyamoris-illan paikka, saadaan kirkollisveron maksajia taas joku kymmenen tuhatta vähemmän.

26.4.2012 08:12

Jos polyamoria vähentää "aineettomien huumeiden" käyttöä, jota uskonnot edustavat, se on kansan mielenterveydellisesti erittäin hyvä asia.

Polyamoria on keksitty siellä "paratiisissa", paljon ennen hippejä.
Montako sataa vaimoa oli Raamatun ukoilla? MONTA!
Moniavioisuus on painottunut ukkojen valtaan omistaa naisia, nyt asiat ovat hiukan tasapainottumassa. Vieläkin nainen on pahasti häviöllä!!

Ilman satukirjojen tarinoitakin ihminen on ollut aina moniavioinen - ja tulee olemaan.

26.4.2012 08:27

Kyllä baarissa joskus tulee mieleen toi polyamorisuus.

Olenkoma koskaan kertonut kun kerran Vihdissä....

26.4.2012 12:27

Onks Rambo rakastunut? rakastunut ramba...

26.4.2012 10:22

Tää sopinee hyvin tähän... ku sanojaki on huomenissa 50v.

"Käy sääli tuon Jamaikan pojan vaimoa, tyttöystävää tai tyttöystäviä.
Reilusti alle 20 sekunnin suoritus ja jätkä hikoilee noin perkeleesti!"

26.4.2012 10:56

Polyamoria: Hetkinen, hyvät herrat. Sadetta kuivataan.

26.4.2012 13:05

Todella monet elää näin, mutta toinen osapuoli ei sitä tiedä ja se on salarakkautta. Nyt halutaan salarakkauskin laillistaa. Mielenkiintoista.

26.4.2012 14:40

Nimim. ikiaikainen keksintö: "Montako sataa vaimoa oli Raamatun ukoilla? MONTA."

Tosin Jeesus kylläkin sitten kielsi moniavioisuuden opetuksissaan, jota oli jonkun aikaa suvaittu muinaisen Israelin keskuudessa ns. vanhan liiton aikaan.

Sanoi jotain siihen tyyliin, että "ensimmäinen ihmispari luotiin mieheksi ja vaimoksi ja siksi miehellä tulisi olla vain yksi vaimo. Jeesuksen apostoleilla ja ensimmäisen vuosisadan tämän seuraajat eivät enään harrastaneet moniavioisuutta.

26.4.2012 14:50

Jurpo: "Ai tää oliki juttu Vihdistä, no kyl määki oon Vihdissä ollu polyamorinen."

Taidatte olla siellä Vihdin kulmilla aikamoisia seksihurjastelijoita. :) No, en minä sitä teiltä kieltää halua. Vai katseletteko vain vähän liikaa pornoa?

26.4.2012 14:52

Niin eli Vladimir Majakovskikin suhteessa, jossa oli kaksi meistä ja yksi yhteinen nainen. Majakovski teki sittemmin itsemurhan.

27.4.2012 10:47

"Kun suomalainen valtaväestö alkaa hyväksyä vasta homoseksuaalisuuden"

Miten niin hyväksyy? Kuka niin väittää, sinäkö?
Mikään pakko tuota ei ole hyväksyä, miksi pitää edes väittää sellaista?
Toisaalta minä en edes kuulu ns. valtaväestöön, koska uskon esim. siihen,
että Usa:n hallitus oli 911- iskujen takana, enkä usko niihin valheisiin, mitä media yrittää ihmisille syöttää.
ihmisille syöttää

20.6.2012 12:54

Noniin, kohta me saamme lukumääräneutraalin avioliiton. Ja sen jälkeen ikäneutraalin avioliiton, koska on olemassa erilaisia uskontoja. Ja sitten tuleekin lajineutraali avioliitto. Oinonen oli oikeassa.

21.6.2012 02:44

Kun olin lapsi, niin naapurustossa asui perhe, jossa isä pahoinpitely vaimoa ja ilmeisesti myös lapsia. Kun olin murrosiässä, perheeni vaihtoi asuinpaikkakuntaa. Siellä oli naapuristossa pari perhettä, jossa isä pahoinpiteli äitiä ja lapsia.
Tätä nimitettiin perheväkivallaksi.

Varmaan lähiaikoina saadaan seksuaalisuuntausneutraali avioliitto. - Silloin ei enää ole perheväkivaltaa, vaan fyysistä S/M -seksuaalisuutta harjoittavia perheitä.

21.6.2012 12:13

Seksuaalisuuntausneutraalit suhteet on ihan laillisia nytkin. Perheväkivaltaesimerkkisi ei ole pätevä, koska kyseessä on asia, jota tehdään vastoin toisen tahtoa tai oikeustoimikelvottomalle (alaikäiset). S/M -seksuaalisuus parisuuhteessa on laillista nytkin, kun säännöt on keskenään sovittu.

Ja sitä vapaaehtoista väkivaltaa on paljon muussakin elämässä kuin seksissä, moni katsoo mielellään vaikkapa jääkiekkoa ja kamppailulajeja, joissa toista ihmistä murjotaan sovittujen sääntöjen puitteissa ihan luvan perästä.

Mitä tulee tällaiseen monen ihmisen keskinäiseen seksuaaliseen suhteeseen, niin onhan se kuitenkni tosiasiassa Suomessakin ihan kansanhuvia, muistaakseni puolet parisuhteessa olevista pettää kumppaniaan, joten ei siinä mitään ihmeellisä ole. Aika paljon reilumpaa se on, kun kaikki suhteen osapuolet tietävät pelin hengen ja sen hyväksyvät.

3.7.2012 00:56

Ehkä on olemassa sadisteja, jotka kunnioittavat toisen tahtoa. Mutta sellaista ainakaan minä en ole nähnyt. Sen sijaan olen nähnyt paljon henkistä väkivaltaa. Kouluaikoina näin alistamista, joka perustui fyysiseen voimaan.

29.6.2012 09:15

Tänne B-rappuun kelpaisi oikein mielellään kaksi miestä, toinen vaikka vasaroi ja toinen voi hieroa. En usko, että olisivat sen onnettomampia kuin yksin ollessaan, ehkä jopa hieman onnellisempia. Ja toisekseen, mitä pahaa on avoimessa kolmio suhteessa, tai vaikka neliössä, verrattuna kaikkiin niihin miehiin jotka pitävät 'sivu'naisia.

29.6.2012 09:52

Sama "sivusuhteiden" ylläpito onnistuu yhtä hyvin naisilta.

29.6.2012 12:56

Hyvä niin!
Sehän tarkoittaa yhdenmukaisuutta.
Erilaiset ihmissuhteet ovat vain elämän kirjoa ja elleivät ketään vahingoita, kaikki on sallittavaa.
Mitenkä paljon heterosuhteissa on väkivaltaa, murhia ja tappoja ... aivan tajuttomasti!! Mustasukkaisuus jyllää, häiriintyneet persoonat kiduttavat ja surmaavat niin sanottuja kiiltokuvaperheitään!!

3.7.2012 14:06

Tuntuu jotenkin taas niin provolta koko juttu! Mitä sitä tarvii kaikkia juttuja täällä levitellä? Jos haluu elää kahden miehen kanssa ja ne miehet tekee sen myös vapaaehtoisesti niin mitä sitten? Mua mutsiona inhottas lukea tyttärestäni tuollaista ja en kyllä oikein osais vävyiksi kutsua kumpaakaan, lähinnä taitaa olla vaan jotain erikoisuuden tavoittelua näillä tyypeillä.

3.7.2012 19:41

Hmm. Onnen ja onnellisuuden voi näköjään ymmärtää niin monella tavalla.

Martti Hellström

4.7.2012 16:28

Ymmärrän asian niin että nuo miehet ovat homoja, ei kai ne muuten voisi samaa naista vetää, väkisinkin heidänkin pitää jotenkin edes olla kanssakäymisissä toistensa kanssa.

-Oksettaa*!!

5.7.2012 01:39

Tämä keskustelu näyttää hölmöltä, koska kuvittelette että Sade on nainen. Hänhän on mies. Vihainen nuorimies asuu kahden muun miehen kanssa.

http://sadek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/102683-avoin-kirje-tutkija-osmo-kontulalle

19.9.2012 22:56

Voihan sitä pitää monenlaista suhdekirjoa yllä mutta tuskinpa yhteiskunnan tarvitsee tällaisiin ottaa kantaa juridisessa mielessä - erityistapaukset ovat erityistapauksia.

Mielenkiintoiseksihan tuo tilanne menee siinä vaiheessa, kun mustasukkaisuus ja alkoholi astuvat kuvaan mukaan, ihminen kun on tunne-elämältään kovin raadollinen. Voi seurata rumaa jälkeä, toivottavasti ei.

20.9.2012 16:33

Kaikki triangelidraaman ainekset ovat koossa, kun yhteen ovat liittyneet mies, nainen ja olut, kuin kaikenmaailman proletaarit muinoin, ja mies haluaa panna pelkästään olutta.

14.12.2012 03:23

Mitäs täällä nyt reuhotaan oikein?
Luultavasti hyvinkin monia polyamoriaan täällä kommenteissa ymmärtämättömästi/ vihamielisesti/ tuomitsevasti suhtautuva on joko itse pettänyt joskus jotakuta kumppaniaan tai pitänyt ns. kahta heilaa samaan aikaan ilman että heilat ovat siitä tienneet. Tai ainakin haaveillut moisesta. Joten mitä siinä louskutatte. Iän vanha asia, ei nykymaailmassa tarvitse pariutua 15-vuotiaana latotansseissa ja jämähtää loppuiäksi siihen vaikka toisesta paljastuisi millainen väkivaltainen juoppo huoripukki. Sukupuolesta riippumatta.
Ja ne jotka väittävät että polyamoria on yhtä sukupuolitautia ja likaista vehjettä niin kyllä moiset oletukset kertovat ihan vaan teidän omista käsityksistänne eli siitä että parisuhde/ seurustelu/ liitto on yhtäkuin seksin harrastaminen. Eikö teillä mikään muu liiku päässä? Kummassakaan?

4.7.2013 09:23

Kyllä se kuulkaa on toisinpäin. Viimeistään kymmenen avioliittovuoden jälkeen vain mies yleensä haluaa nannaa.

Joten 5kymppinen mies tarvitsisi 3 vaimoa ollakseen tyytyväinen..... ;p

4.7.2013 09:34

Ukkoparka..., kunhan vaan jaksaa kuunnella sitä pajatusta...! -Ja sitten vielä jaksaa niitä petihommia.....

4.7.2013 09:49

Pajatusta voi välttää kun ne 3 rouvaa on öbauttiarallaa 25-30 v itseään nuorempia ;))

Ja petihommistahan varsinkin on kyse, niitähän meikämanne nimenomaan kaipaa ja jaksaa

Voi sutkiukkoparkaa jos sekään ei enää luista....

4.7.2013 10:39

No,no...,luistaa luistaa....,mutta kyllä aina 25 vuotias uros on viriilimpi kun ukkomies! -Jos ei nyt sitten ukon rahakukkaro ole 25 vuotisten naaraitten päämääränä....?

4.7.2013 10:54

No huh hyvä Sutki, että luistaa sinullakin. Mutta ethän aliarvioi minua, olenhan "the stud"

No viis lompakosta, ei se ihan heti tyhjene. Ja meininki on reilua, molemmilla osapuolilla on omat selkeät tavoitteensa. Toisella paperi, toisella naminami ;p

4.7.2013 09:39

Marquito kirjoitteli tällai "Miksei kirkko voisi siunata kaikkia ihmisiä, ikään, sukupuoleen taikka muuhun syyhyn katsomatta, ja niinikään myöskin suhteet. "

Varokaas kuulkaa vaan ettei toi ....vatan katolinen kirkko siunaa yhtään mitään mieleltään terveitten immeisten elämään liittyen. Varsinkaan lapsiin liittyen, hui kamalaa ja YÖK! pinttyneille tavoilleensa

4.7.2013 21:41

Kovin on ahdasmielistä sakkia, ei voi muuta sanoa.

Jos itse ei suvaitse sitä, että joku elää yksi, kaksin tai jopa kolmin - niin se tieto kannattaa pitää itsellään ja antaa muiden elää niin kuin haluavat.

Kukaan ei voi elää toisen puolesta tai takia - jokainen elää omaa elämäänsä ja parisuhde on täysin henkiläkohtainen asia ja jokainen tehkööt sen suhteen omat päätöksensä. Kirkko ja muut ahdasmieliset voivat rauhassa olla aivan mitä mieltä tahtovat asiasta - se ei heille kuulu millään tavalla.

Eläkää oma elämänne, ettei tarvitse seurata muiden elämää.
Ei kaikkea tarvitse ymmärtää, riittää kun suvaitsee muiden elää niin kuin parhaaksi katsovat. Toki joku roti pitää olla ja eikä välttämättä kannata laittomuuksiin ryhtyä - mutta tässähän ei ole siitä kyse.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.