Mausta kevätkekkerien ruuat oluella

Tarjoiluvinkki: tarjoile alkupala lusikasta.

Heli Koivuniemi

Kiedotun kaalinlehden sisuksista löytyy revittyä porsaankylkeä majoneesilla ja chilillä höystettynä.

Heli Koivuniemi

Lohirullien salaisuus: olut-avokadolevite.

Heli Koivuniemi

Katkispalloista voi muotoilla pihvejäkin.

Heli Koivuniemi

Leivinpaperi on näppärä apulainen sitruunankuorta raastaessa.

Heli Koivuniemi

Kokkikoulu Espan keittiömestari Anssi Nurminen kertoi vinkkejä rullien ja pullien valmistamiseksi. Yksi parhaimmista: Rullaa kaulimella kaalinlehdet pehmeäksi ennen kuin käärit ne. Voit kaulita useamman lehden kerralla.

Heli Koivuniemi

Keväisten illanviettojen tarjottavaksi sopivat maukkaat, oluella maustetut rullat ja pullat, joista jokaiselle löytyy oma lemmikkinsä. Suussa sulavat katkispallot maistuvat takuuvarmasti vieraille, jotka eivät merenelävistä muutoin välitä.

Possu-salaattirullat

400 g kypsää possunkylkeä

0,5 dl chilimajoneesia

1 pnt Romaine-salaatinlehtiä

olut-etikkakurkkua

1 chilipalko viipaloituna

puolikas pnt korianteria

puolikas pnt ruohosipulia

Olut-etikkakurkut

puolikas kuorittu ja

raastettu kurkku

3 rkl etikkaa

loraus olutta

1 tl suolaa

2 rkl sokeria

Revi liha possunkyljistä haarukalla pieneksi silpuksi.

Sekoita vähän tuoretta chiliä tai chilijauhetta majoneesiin. Levitä kurkkuraaste leivinpaperille ja sirottele päälle puolet suolasta. Seisota 10 minuuttia. Huuhtele ja valuta.

Sekoita etikka, olut, loput suolasta ja sokeri kulhossa. Lisää sitten kurkkuraaste. Laita kansi päälle ja ravista. Anna seisoa jääkaapissa ainakin neljä tuntia.

Valitse salaatista mahdollisimman isot lehdet.

Painele lehdistä ruoto kevyesti rikki, niin että saat lehden paremmin käärityksi.

Kokoa rulla laittamalla salaatinlehdille possua, majoneesia, etikkakurkkuraastetta ja maun mukaan tuoretta chiliä ja korianteria. Sido rullat ruohosipulin varsilla. Nauti viileänä.

Lohirullat

400 g kylmäsavu- tai

graavilohiviipaleita

70 g maustamatonta tuorejuustoa

(voit käyttää myös valmista

piparjuuri- tai ruohosipuli-

tuorejuustoa)

0,5 rkl piparjuuritahnaa

foliota

Sekoita tuorejuusto ja piparjuuritahna tasaiseksi massaksi.

Levitä folio pöydälle. Nostele lohiviipaleet folion päälle niin, että ne ovat lomittain yhtenä suurena levynä. Levitä tuorejuusto tasaisesti lohen päälle. Kääri levy tiukasti rullalle. Laita pakastimeen.

Kun nostat tarjolle, siivuta käärö hieman kohmeisena, niin saat kauniimpia paloja. Älä ota kelmua pois ennen leikkaamista.

Tarjoa lohirullat viileänä, dippaa olut-avokadolevitteeseen.

Olut-avokadolevite

1 avokado

1 pnt basilikaa

1 pienitty valkosipulinkynsi

0,5 pnt persiljaa

2 rkl öljyä

2 rkl olutta

puolikkaan limen mehu

ripaus sokeria

suolaa maun mukaan

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Laita tasaantumaan viileään.

Katkispallot

noin 200 g katkarapuja

tai ravunlihaa

2 kananmunaa

1 dl korppujauhoja

2 dl parmesanjuustoa raastettuna

kourallinen persiljaa pienittynä

1 tl sitruunankuorta raastettuna

1 rkl olutta

suolaa ja pippuria

Pieni ravut. Sekoita kevyesti munat, korppujauho, juusto, mausteet, yrtit ja olut. Sekoita ravut joukkoon. Pyörittele pullia tai tee taikinasta pihvejä. Paista öljyssä pannulla miedolla lämmöllä kullanruskeiksi. Tarjoa katkispallot olut-wasabimajoneesin kanssa.

Olut-wasabimajoneesi

2–3 rkl wasabitahnaa

1 dl majoneesia

loraus olutta

Sekoita ainekset huoneenlämpöisinä. Laita kylmään vetäytymään.

Reseptit: Anikó Lehtinen ja Mika Oksanen

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä