Elokuva-arvio: Kovasikajuttu kuvaa komeasti rokkarin elämää

Viihde
Kommentoi

 

Kovasikajuttu on dokumenttielokuva punk-yhtye Pertti Kurikan Nimipäivistä, jonka kehitysvammaiset jäsenet Pertti, Kari, Toni ja Sami esiintyvät isolla asenteella ja ylpeydellä. Dokumenttia on kuvattu lähes kahden vuoden ajan, 2010 alusta itsenäisyyspäivään 2011.

KOVASIKAJUTTU (2012)
Lajityyppi: Dokumentti, kotimainen
Ohjaaja: Jukka Kärkkäinen, J-P Passi
Kesto: 1h 24 min
Ikäraja: S

Kerronnan itseoikeutettuun keskiöön nousevat bändin jäsenet, joiden treenejä ja keikkoja elokuvassa seurataan. Mutta mahtuu mukaan myös privaatimpaa aineistoa. Sellaista, joiden kautta päästään kurkistamaan vaikkapa bändiläisten syntymäpäiväjuhlille, kahdenkeskisiin tapaamisiin tyttöystävän kanssa, sekä jalkahoidon ihanuuteen ja kurjuuteen.

Dokumentti kertoo bändin jäsenistä kaunistelemattomasti ja kuvaa heidät juuri sellaisina kuin he ovat. Räiskähtelevine tunteineen, joiden skaala yltää ylimmäisestä ilosta kiehuvaan raivoon. Ja koska kyseessä on bändi, on mukana totta kai myös biisien työstöä, musiikillisten erimielisyyksien selvittelyä sekä hyvin sujuneen keikan jälkeistä euforiaa.

Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin dokumenttia on helppo katsoa, eikä katsoja tunne oloaan kiusalliseksi kohtauksissa, jotka syystä tai toisesta naurattavat. Esimerkiksi housujen tipahtaminen kesken urheilusuorituksen olisi ihan yhtä huvittava juttu vaikka se tapahtuisi ei-kehitysvammaiselle henkilölle.

Tekijöidensä mukaan tässä elokuvassa onkin lupa tuijottaa, ihmetellä ja ihastua, sekä samalla nähdä, kuinka Suomen kovimmaksi punk-bändiksi nimitetty Pertti Kurikan Nimipäivät valloittaa Töölön ja Kallion kautta koko maailman!

Käyttäjän Teija Varis kuva
Teija Varis

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantain klo 8.00 ja perjantain klo 16.00 välisenä aikana.