Elokuva-arvio: Verenhimoinen paha tuo kauhun metsämökkiin

Joss Whedonin ja Drew Goddardin käsikirjoittama, Whedonin tuottama ja Goddardin ohjaama The Cabin in the Woods kääntää kauhugenren ylösalaisin.

Future Films

 

Drew Goddardin ohjaama kauhutrilleri The Cabin in the Woods lupaa kääntää kauhugenren ylösalaisin ja yllättää katsojan.

Heti elokuvan ensimetreillä lupausta ei lähdetä lunastamaan, vaan lähtöasetelma on monista aiemmin nähdyistä kauhuelokuvista tuttu: nuorisoporukka lähtee viettämään mökkiviikonloppua syvälle synkän metsän siimekseen.

Porukan koostumus on mielenkiintoinen, sillä samaan autoon pakkautuvat sporttinen kaveri, lukutoukka, blondi, kiltti tyttö sekä pilveä polttava propellipää (Chris Hemsworth, Kristen Connolly, Bradley Whitford, Fran Kranz, Richard Jenkins).

Sekalaisen seurakunnan päästyä perille alkaa tapahtua juuri sitä, mitä nuorisobileissä oletetaankin tapahtuvan.

Varsinainen trilleri käynnistyy kuitenkin vasta siitä, kun bilettämisen ja flirtin ohella mökin liepeillä alkaa tapahtua kauheita.

Mitä tahtoo ja miksi, tuo pimeydestä ilmestyvä verenhimoinen paha, ja mitä tekemistä veristen tapahtumien kanssa on tavallista toimistoympäristöä muistuttavassa tilassa työskentelevillä ihmisillä?

The Cabin in the Woods on kauhu-uutuus, joka vilisee viittauksia sekä oman lajityyppinsä, että hieman muidenkin lajityyppien varhaisempiin teoksiin. Aiempia kauhuelokuvia sekä imitoidaan että parodioidaan, mutta niiden ohella elokuva totta kai sisältää myös oman, ja edetessään jopa kiitettävän yllätykselliseksi kehkeytyvän juonen.

Eniten elokuvasta innostunevat kauhuelokuvien ystävät, joille viittaukset aiempiin elokuviin sekä kauhugenrellä leikkiminen avautuvat, sekä suovat elokuvaelämyksen lisäksi oivaltamisen iloa.

THE CABIN IN THE WOODS (2012) Lajityyppi: Kauhu, trilleri Ohjaaja: Drew Goddard Pääosissa: Chris Hemsworth, Kristen Connolly, Bradley Whitford, Fran Kranz, Richard Jenkins Kesto: 1h 45 min Ikäraja: 16
Written by:

Teija Varis

Ota yhteyttä