Lautakunta asettui valittajien puolelle

Paikalliset
Kommentoi 4

PORVOO | Rakennus- ja ympäristölautakunnan selvä enemmistö jyräsi torstai-iltana virkamiesten yli Rauhankatu 5:n asuinrakennushankkeessa.

Kaupungilta pyydetystä lausunnosta päätettiin vetää yli kaikki perustelut valitusten kumoamiseksi. Sen sijaan lautakunta esittää kantanaan, että Helga Sonck-Majewskin, Ulla Lumijärven sekä Anneli ja Per Hytösen valituksetja Porvoon museon lausunto on otettava hallinto-oikeuskäsittelyssä huomioon.

Lautakunnan puheenjohtaja Jyrki Timonen (sd.) toteaa, että empirekaupungin asemakaavan päivittämistä pitäisi kiirehtiä. Rauhankatu 5:stä on näköjään tulossa liki 30 vuotta vanhan, liian tiiviiksi ja paljon rakennusoikeutta sisältäväksi moititun kaavan ensimmäinen iso koetinkivi.

Samainen lautakunta myönsi Rauhankatu 5:lle rakennusluvat viime joulukuussa, joten poliitikkojen kanta rakennushankkeeseen on muuttunut muutamassa kuukaudessa täysin.

Lue lisää lauantain Uusimaasta.

4 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Samu Karvala kuva
Samu Karvala

Kommentit

27.4.2012 13:13

tyypillisiä porvoolaisia virkapellejä ! voi jessus !!

27.4.2012 14:08

Oiskohan kyse tyypillisestä "voitelusta"

27.4.2012 15:32

Anzzi, ketä olisi voideltu? Ainakaan tällaisella uusporvoolaisella ei ole siteitä mihinkään suuntaan, joten järki voittaa. Hankitun lisäselvityksen perusteella oli todettava, että kaavan ajanmukaisuutta olisi pitänyt arvioida aikaa sitten, eikä ole perustelua myöntää poikkeusta asemakaavan mukaiseen rakennusoikeuteen. Aika näyttää mitä hallinto-oikeus päättää, mutta asia ei liene läpihuutojuttu, koska tontilla jo luvanvaraisesti aloitetut työt pysäytettiin hallinto-oikeuden päätöksellä.

30.4.2012 10:22

Porvoo on valittajien paratiisi !

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.