Lautakunta asettui valittajien puolelle

PORVOO | Rakennus- ja ympäristölautakunnan selvä enemmistö jyräsi torstai-iltana virkamiesten yli Rauhankatu 5:n asuinrakennushankkeessa.

Kaupungilta pyydetystä lausunnosta päätettiin vetää yli kaikki perustelut valitusten kumoamiseksi. Sen sijaan lautakunta esittää kantanaan, että Helga Sonck-Majewskin, Ulla Lumijärven sekä Anneli ja Per Hytösen valituksetja Porvoon museon lausunto on otettava hallinto-oikeuskäsittelyssä huomioon.

Lautakunnan puheenjohtaja Jyrki Timonen (sd.) toteaa, että empirekaupungin asemakaavan päivittämistä pitäisi kiirehtiä. Rauhankatu 5:stä on näköjään tulossa liki 30 vuotta vanhan, liian tiiviiksi ja paljon rakennusoikeutta sisältäväksi moititun kaavan ensimmäinen iso koetinkivi.

Samainen lautakunta myönsi Rauhankatu 5:lle rakennusluvat viime joulukuussa, joten poliitikkojen kanta rakennushankkeeseen on muuttunut muutamassa kuukaudessa täysin.

Lue lisää lauantain Uusimaasta.

Written by:

Samu Karvala

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Anzzi, ketä olisi voideltu? Ainakaan tällaisella uusporvoolaisella ei ole siteitä mihinkään suuntaan, joten järki voittaa. Hankitun lisäselvityksen perusteella oli todettava, että kaavan ajanmukaisuutta olisi pitänyt arvioida aikaa sitten, eikä ole perustelua myöntää poikkeusta asemakaavan mukaiseen rakennusoikeuteen. Aika näyttää mitä hallinto-oikeus päättää, mutta asia ei liene läpihuutojuttu, koska tontilla jo luvanvaraisesti aloitetut työt pysäytettiin hallinto-oikeuden päätöksellä.

Mirja Suhonen

Osallistu keskusteluun