Tältä arki maistuu New Yorkissa

Sinihomejuustokastike maustaa runsaan New York Steak Sandwichin.

New York on monille unelmien matkakohde, mutta millaista olisi elää perusarkea tässä suurkaupungissa?

Valokuvaaja Sami Repo on tehnyt niin jo neljän vuoden ajan.

– Muutamme avovaimoni kanssa New Yorkin Brooklyniin joka tammikuu ja viivymme siellä yleensä maaliskuun loppuun.

– Olemme asuneet Brooklynin Williamsburgissa joka kerta, joten kulmat ovat tulleet tutuiksi. Onneksi olemme molemmat pystyneet järjestämään työkuviot niin, että saamme viettää New Yorkissa osan vuottamme, Repo kertoo.

 

New York muuttuu vuodessa niin paljon, että se tuntuu aina palatessa uudelta.”

Repo kävi kaupungissa ensimmäisen kerran jo kahdeksan vuotta sitten ja New York kolahti heti.

 

Turisteille New York on usein sama kuin Manhattan, mutta Sami pitää Brooklynia ja varsinkin sen osaa, Williamsburgia, hyvin mielenkiintoisena ja muuttuvana ympäristönä.

Toki Repo käy myös Manhattanilla.

Muun muassa yksi Revon lempikahviloista, Cafe Café, löytyy Manhattanin puolelta. Muun ajan Repo avovaimoneen koluaa Brooklynin eri osia.

Revon mielestä osa New Yorkin ja varsinkin Brooklynin viehätystä, on niiden uudistumiskyky.

– Olemme New Yorkissa joka vuosi samaan aikaan, mutta jo vuodessa kaupunki on uudistunut niin, että uutta oppimista ja huomioitavaa on paljon, hän sanoo.

– Varsinkin ruoka ja siihen liittyvät ilmiöt ovat niitä asioita, joista inspiroidun New Yorkissa joka vuosi.

Arki Brooklynissä on niin erilaista kuin Suomessa, ettei sitä Samin mielestä voi edes verrata.

– New Yorkissa koluamme paljon ravintoloita, esimerkiksi tänä vuonna siellä olomme aikana kävimme noin 80 kertaa syömässä ulkona, Repo nauraa.

– Jokaisessa paikassa oli jotain uutta ja innostavaa. Brooklynin alueella on erinomaisia etnisiä ravintoloita, joissa viihdymme. Myös meksikolainen ruoka on nyt trendikästä New Yorkissa, sitä löytyy monesta ravintolasta.

Yksi vakiosuosikki Samillakin on: – Kerran tai pari on pakko käydä syömässä New Yorkin paras hampurilainen Shake Shack-ketjussa.

 

Paikalliset pienpanimo-oluet ovat maailman parhaita.”

Amerikkalainen pienpanimo-olut on myös lähellä Revon sydäntä.

 

– Juon täällä usein paikallista pienpanimo-olutta, koska mielestäni amerikkalainen pienpanimo-olut on maailman parasta.

– Oluista löytyy niin monia ja vivahteikkaita makuja, että niistä on ilo nauttia. Oluita maistatetaan kuin viinejä, ja ravintolahenkilökunta osaa myös suositella niitä ruuan seuraksi, Sami kehuu.

New Yorkissa myös osataan cocktailien tekemisen taito, joten hyvä cocktail-baari kannattaa sisällyttää matkasuunnitelmaan.

Hyvä paikka on esimerkiksi The Standard-hotellin kattobaari Meatpacking districtillä, Repo vinkkaa.

Sami Repo

38-vuotias ruokaan ja siihen liittyviin ilmiöihin erikoistunut valokuvaaja

kuvaa pääasiassa ruoka- ja lifestyle-lehtiin Suomessa

kuvannut myös useita keittokirjoja

työskentelee yhdessä avovaimonsa, tekstiilisuunnittelija Sanna Vatasen kanssa osan vuodesta New Yorkissa

on kuvannut myös kuvat avovaimonsa molempiin käsityökirjoihin

Käy täällä New Yorkissa

Marlow Sons. Ravintola, josta saa konstailematonta ruokaa hyvistä raaka-aineista. Tarjolla myös aamiaista ja mukaan ostettavia herkkuja. Paikan skonssit ovat suussa sulavia, katso: http://marlowandsons.com Samoilla omistajilla on myös herkkukauppa: http://marlowanddaughters.com The Whole Food-ruokaketju. Tarjoaa luomua ja lähiruokaa ympäri New Yorkia. Paikassa on myös monipuolinen ja iso olutvalikoima. Käy vaikka Union Squaren myymälässä. http://www.wholefoodsmarket.com Meksikolainen ravintola La Superior. Käymisen arvoinen. Katso: http://lasuperiornyc.com Five Leaves. Raikkaista raaka-aineista ruokalistansa ammentava ravintola on hausta vaihtoehto niin lounaalle kuin illalliselle. http://www.fiveleavesny.com Long Island.Viikonloppuna newyorkilaiset suuntaavat Long Islandille. Siellä on myös rento kahvila The Golden Pear. Katso http://goldenpearcafe.com Shakes Shack. New Yorkin paras hampurilainen löytyy täältä, katso: http://shakeshack.com vinkit antoi Sami Repo
Written by:

Anikó Lehtinen

Ota yhteyttä