Nämä amerikkalaiset herkut inspiroivat eurooppalaisia ruoka- ja leivontablogeja

Ruoka
Kommentoi

Cupcaket, muffinit ja browniet kuuluvat bloggaajien suosikkeihin, joille kehitellään yhä uudenlaisia reseptivariaatioita. Uusia, yleistyviä trendejä ovat niin ikään Amerikassa suuren suosion saavuttaneet cake popsit eli kakkutikkarit ja whoopiet, täytetyt pikkuleivät. Bloggaajat ovat usein taidoiltaan lähes ammattilaisia, joiden tekemisiä seurataan monissa kotikeittiöissä.

Amerikkalaiset suosikkileivonnaiset, juustokakut, muffinsit, cupcaket ja browniet, ovat uusilla variaatioilla sekä jenkkibloggaajien että näiden eurooppalaisten kollegojen lempireseptien kärjessä. Toinen toistaan näyttävämmin koristeltuja cupcakeja ovat myös eurooppalaiset leivontablogit pullollaan.

– Eurooppalaisessa jälkiruoka- ja leivontakulttuurissa on havaittavissa amerikkalaisvaikutteita myös meille perinteisten herkkujen muuntelussa: lettuihin lisätään amerikkalaiseen tapaan leivinjauhetta, ja perinteisten pikkuleipien sijaan leivotaan cookies-keksejä. Pohjoismaissa bloggaajat ovat innostuneet myös karkkien ja marmeladien, toffeen ja nugaiden tekemisestä, kertoo Suomen Sokerin markkinoinnin suunnittelupäällikkö Inari Kettula.

 

Yllättäen meidänkin perinteitämme on päätynyt merten taa: suosittuja ovat muun muassa korvapuustit.”

 

Vielä muutama vuosi sitten kevyitä vaihtoehtoja suosittiin vahvasti, muttei enää.

Bloggaajat tarjoavat hyvin harvoin vähäkalorisia tai kevytreseptejä varsinkaan leivonnaisille tai jälkiruokille.

Raaka-aineista suklaa on suuressa suosiossa; samoin erilaiset myslit ja pähkinät, joista valmistuu esimerkiksi välipalapatukoita.

Brittibloggaajat valmistavat mielellään perinteikkäitä hedelmä- ja keikauskakkuja sekä teeleipiä ja skonsseja.

Yllättäen meidänkin perinteitämme on päätynyt merten taa: skonsseja leipovat amerikkalaisetkin bloggaajat ja suosittuja ovat lisäksi cinnamon rolls -pullat eli suomalaisittain korvapuustit.

– Periamerikkalainen tapa järjestää odottavalle äidille kutsut eli baby showerit yleistyy vahvasti Suomessakin, ja bloggaajat jakavat kutsuille sopivia reseptivinkkejä, Kettula kuvailee trendejä.

Suomen Sokerin helmi-maaliskuussa 2012 teettämässä ruoka- ja leivontablogitutkimuksessa kartoitettiin suosituimpien ruoka- ja leivontablogien sisältöä Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Lähde: Akvamariini

Käyttäjän Heli Koivuniemi kuva
Heli Koivuniemi

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.