Mönkijäkuskit päristelevät Myrskylässä lintujen pesintäaikaan

Paikalliset
Kommentoi

MYRSKYLÄ | Kankkilan kylällä pärisee ensi viikonvaihteessa, kun Uudenmaan Mönkijät järjestävät valtakunnalliset koko perheen mönkkäriajelut. Mukaan on ilmoittautunut noin 60 mönkijäkuskia.

Tapahtumapäivien toimintakeskuksena toimii Puntarmäentien varrella oleva, myrskyläläisen enduromies Henry Kvistin tila läheisine maastoineen.

Uusimaan lukija Kyllikki Smolander on huolissaan pöristelijöiden saapumisesta rauhalliseen Kankkilan kyläidylliin. Hän kysyy, että kenen luvalla ajot järjestetään lintujen pesimäaikaan.

Uudenmaan Mönkijöiden hallituksen jäsen Seppo Tumppila kertoo, että ajotapahtumassa on kyseessä yhdistyksen jäsenilleen tarkoittamasta yksityisestä tilaisuudesta. Se ei tarvitse muita lupia kuin sopimuksen niiden maanomistajien kanssa, joiden mailla mönkijäväki liikkuu.

– Kyllä tämä harrastus on kohtuullisen mukavaa myös lintujen kannalta. Esimerkiksi moottorikelkoista lähtee enemmän melua. Toki ajamme isolla alueella, mutta maastoajo on sellaista hissukseen kävelyvauhtia menemistä. Ei siinä vauhdit nouse eikä volyymit, Tumppila rauhoittelee.

Lue lisää tiistain Uusimaasta

Käyttäjän Tanja Kuisma kuva
Tanja Kuisma

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantain klo 8.00 ja perjantain klo 16.00 välisenä aikana.