Mikä kala?

Paikalliset
Kommentoi 1

PORVOO |  Mikä mahtaa olla kala kyseessä, tuumivat innokkaat kotitarvekalastajat Eila ja Eero Pirttimaa, kun keskiviikkona verkostaan kuvan osoittaman saaliin nostivat.

55-millinen verkko oli viritetty Gammelbackan ja Hamarin välisille vesille.

Kun asia ei gammelbackalaiselle pariskunnalle pohtimalla selvinnyt, suunnistettiin Uusimaan toimitukseen. Sieltä ei varsinaista kalatuntijaa sillä erää löytynyt, mutta yhdessä internettiä selaamalla arvoitusta ryhdyttiin ratkomaan.

Yleisimmät arvaukset Eero ja Eila osasivat tyrmätä suoralta kädeltä.

– Ei ole punaiset silmät, vaikka vapun jälkeisenä aamuna saatiinkin, Eero selitti yhtäkin heittoa.

Särkikalaksi otus tunnistettiin, mutta mikään ei netin kuvausten perusteella osu täysin kohdalleen. Milloin heittää muoto, milloin evien väri.

Ja lopullisesti kaikki arvaukset menivät romukoppaan, kun katsoi mustia suomutäpliä Pirttimaiden kalan kyljissä. Ne eivät tunnu täsmäävän mihinkään netissä esiteltyyn.

– Niihin kiinnitimme heti itsekin huomiomme. Ne erottuivat selvästi jo vedessä, Eila kertoi.

Outo saalis saa jatkaa luonnon kiertokulkua paremmissa ruuansulatuselimissä.

– Minä en sitä syömään ainakaan rupea, Eero sanoi.

Jospa Uusimaan lukijoilla olisi parempaa tietoa? Mikä kala on kyseessä?

1 kommentti Kommentoi
Käyttäjän Veikko Vaniala kuva
Veikko Vaniala

Kommentit

3.5.2012 11:42

Kala on lahna, jolla on Itämeressä yleisenä tavattava mustapistetauti. Kyseinen tauti ei sinänsä ole kalalle tappava, mutta kuten kuvasta näkyy, pitkään sairaana olleen kalan värit haalistuvat stressin vaikutuksesta. Tauti myös lyhntää kalan elinikää. Kalan tunnistaa lahnaksi alaspäin kääntyneestä suusta, ja erottaa pasurista suun ja silmän väliä pienemmästä silmästä. Lisäksi evät ovat lahnalle tyypillisen muotoiset.

Osallistu keskusteluun

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantain klo 8.00 ja perjantain klo 16.00 välisenä aikana.