Elokuva-arvio: War of the Dead jää keskeneräiseksi

Viihde
Kommentoi

 

Marko Mäkilaakson ohjaama ja käsikirjoittama, englanniksi puhuttu War of the Dead - Stone's War sijoittuu jatkosodan aikaan 1941. Toimintaa, kauhua ja fantasiaa sisältävän elokuvan keskiössä on joukko suomalaisia ja amerikkalaisia sotilaita.

WAR OF THE DEAD - STONE'S WAR (2011)
Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, kauhu
Ohjaaja: Marko Mäkilaakso
Pääosissa: Mikko Leppilampi, Samuli Vauramo, Antti Reini, Jouko Ahola, Andreas Wilson, Mark Wingett, Magdalena Gorska, Geoffrey Bersey, Andrius Paulavicius, Marko Mäkilaakso, Ramunas Skikas, Andrew Tiernan
Kesto: 1h 26 min
Ikäraja: 16

Tapahtumat käynnistyvät kun kapteeni Martin Stonen (Andrew Tiernan) johtama sotilaiden valiojoukko hyökkää vastustajan bunkkeriin. Tällä kertaa vastustajan voimien arviointi menee kuitenkin pahasti pieleen, ja sotilaat joutuvat vetäytymään. Vaan sekään ei pelasta heitä juuri tappamiensa sotilaiden vastahyökkäykseltä, sekä syvemmällä Venäjän alueella piilevältä, vieläkin vaarallisemmalta vastustajalta.

Mäkilaakson elokuvaa ei ikävä kyllä voi hehkuttaa vuoden parhaaksi suomalaiselokuvaksi, vaikka sitä nimekäs näyttelijäjoukko tähdittääkin. Elokuvan käsikirjoitusta olisi kannattanut työstää ja kehitellä hieman pidemmälle, ja muutamia muitakin ratkaisuja miettiä vielä kertaalleen.

Ongelmallista on esimerkiksi se, ettei englannin kieli Mikko Leppilampea lukuun ottamatta suollu suomalaisnäyttelijöiden suusta luontevasti. Paikoin dialogia on jopa vaikea ymmärtää kummallisen ääntämisen vuoksi. Katsoja ei myöskään aivan vaivatta pysy tummaksi sävytetyn elokuvan tapahtumien tasalla, vaan metsässä ja bunkkereissa hääräävien sotilaiden ja zombien motiivit sekä juonenkuljetuksen syy-seuraussuhteet jäävät paikoin hämäriksi.

Valitettavasti myöskään henkilöhahmoista ei saa sellaista otetta, että heidän kohtalonsa koskettaisivat. Kokonaisuutena Marko Mäkilaakson elokuva jää etäiseksi, prototyypin kaltaiseksi kummajaiseksi, joka saa katsojan odottamaan sitä loppuun asti kehitettyä, valmista elokuvaa.

Käyttäjän Teija Varis kuva
Teija Varis

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.