Näin virität MM-kisastudion kotitelkkariin - Leijonien pelit näkyvät maksuttomilta kanavilta

Kultaleijonat saapuivat vuosi sitten Helsinki-Vantaan lentokentälle onnellisissa tunnelmissa. Tänä vuonna Suomen pelit näkyvät maksuttomilta kanavilta kunhan muistaa virittää televisionsa.

Päivi Tuovinen

Jääkiekon MM-kisojen televisiointi muuttui tänä vuonna, kun MTV Media osti kotikisojen tv-oikeudet.

Tänä vuonna MM-kisat tarjoillaan kotiyleisölle ennätyksellisen laajasti, ja maksullinen CANAL+ televisioi kaikki 64 ottelua.

Leijona-fanien ei tarvitse kuitenkaan olla huolissaan kisojen näkymisestä, sillä kaikki Suomen jääkiekkomaajoukkueen pelit näkyvät myös maksuttomilta kanavilta. Lisäksi maksuttomat kanavat näyttävät myös semifinaalit, pronssiottelun ja finaalin.

Suomen jääkiekkojoukkueen pelien televisiointia ei ole voitu jättää kokonaan maksullisille kanaville, sillä asiasta on tehty EU-tasolla linjaus, jonka mukaan kansallisesti merkittävät urheilukisat tulee näyttää vapaasti katsottavilla kanavilla.

Joka maassa on määritelty, mitkä ovat keskeisiä kisoja, ja Suomessa listalle nostettiin muun muassa jääkiekko.

Jääkiekon MM-kotikisat alkavat perjantaina, ja Leijonien ensimmäinen peli Valko-Venäjä–Suomi näytetään silloin maksuttomalla AVA-kanavalla kello 19.55.

AVA-kanavalta voi katsoa kaiken kaikkiaan kuusi Suomen ottelua.

Lisäksi MTV3 näyttää Suomi–Slovakia ja Suomi–USA-pelit ilmaiseksi.

Television omistuskaan ei ole kiekkojännärille aivan välttämätöntä, sillä internetistä MTV3:n Katsomo-verkkopalvelusta voi ostaa oikeuden katsoa joko yksittäisiä matseja tai koko kisat.

AVA-kanava aloitti valtakunnalliset tv-lähetykset helmikuun alussa, ja se pitäisi näkyä kanavapaikalla 13 koko maassa sekä kaapeli- että antenniverkossa (ei tarjolla satelliittiasiakkaille).

Mikäli et ole helmikuun jälkeen päivittänyt kanavalistaasi, AVA ei välttämättä näy televisiossasi.

AVA-kanavan saa näkyviin virittämällä kanavat uudelleen.

Digitan mukaan kanavien virityksessä kannattaa tehdä tehdasasetusten palautus.

Toimenpiteen etu on se, että uudelleen virityksessä laitteen muistiin ei jää tarpeetonta vanhaa tietoa.

Jos vastaanotin kysyy tunnuslukua, on se oletuksena yleensä 0000 tai 1234. Joillakin laitteilla kanavien viritys onnistuu myös ilman tehdasasetusten palautusta.

 

Toimi näin:

Tehdasasetusten palautus:

Paina kaukosäätimestä menu-nappia.

Valitse päävalikosta asennus-kohta. Liikkuminen valikossa tapahtuu yleensä nuolinäppäimillä ylös (P+) ja alas (P-) ja valinta yleensä ok-napilla.

Valitse asennus-valikosta tehdasasetukset.

Toimi näytön ohjeiden mukaan.

Automaattinen kanavahaku ilman tehdasasetuksia:

Paina kaukosäätimestä menu-nappia.

Valitse päävalikosta asennus tai kanavahaku. Liikkuminen valikossa tapahtuu yleensä nuolinäppäimillä ylös (P+) ja alas (P-) ja valinta yleensä ok-napilla.

Valitse valikosta automaattinen kanavahaku.

Toimi näytön ohjeiden mukaan.

Manuaalinen kanavahaku:

Paina kaukosäätimestä menu-nappia.

Valitse päävalikosta asennus tai kanavahaku. Liikkuminen valikossa tapahtuu yleensä nuolinäppäimillä ylös (P+) ja alas (P-) ja valinta yleensä ok-napilla.

Valitse valikosta manuaalinen kanavahaku tai vaihda hakutapa manuaaliseksi.

Syötä Lähetyskanava tai vaihtoehtoisesti lähetystaajuus kohtaan kanava tai taajuus.

Tv-asemakohtaiset lähetystaajuudet

Valitse aloita haku.

Toimi näytön ohjeiden mukaan.

Toista kohdat 1–6 kaikille halutuille kanaville.

Vastaanottimien ohjekirjasta saa yksityiskohtaiset ohjeet oman vastaanottimen kanavahakuun ja tehdasasetusten palautukseen.

Yllä listatut ohjeet toimivat useimpien digisovittimien kohdalla. Mikäli kanavien uudelleenviritys ei onnistu, kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntijaan eli esimerkiksi laitteen myyjään tai maahantuojaan.

Lähde: AVA ja Digita

Suomen alkulohkopelit tv:ssä

Maksuttomien kanavien lähetykset:

Pe 4.5. klo 19.55 Valko-Venäjä – Suomi, AVA

Su 6.5. klo 16.00 Suomi – Slovakia, MTV3

Ti 8.5. klo 19.55 Suomi – Sveitsi, AVA

To 10.5. klo 19.55 Ranska – Suomi, AVA

Pe 11.5. klo 19.55 Suomi – Kanada, AVA

Su 13.5. klo 16.00 Suomi – USA, MTV3

Ma 14.5. klo 19.55 Kazakstan –Suomi, AVA

Samat pelit näkyvät myös CANAL+:n maksullisella MM-kiekko 24/7 -kanavalla, joka kuuluu CANAL+ Total- ja CANAL+ Sport -paketteihin.

Jos olet jo CANAL+-tilaaja, lisätään CANAL+ MM-kiekko 24/7 -kanava automaattisesti pakettiisi.

Lisäksi MTV3:n Katsomo-verkkopalvelusta voi ostaa oikeuden katsoa joko yksittäisiä matseja tai koko kisat.

Lähde: MTV3, AVA ja CANAL+

Kommentit

Ilmaiskanavilla ei ole selostajana Antero Mertaranta joten tunnelmasta puuttuu vähintään puolet, siksi tilasin Canal+ paketin.

lätkäfani

Jääkiekon MM-kisojen otteluita katsellaan Suomessa lähinnä maksullisilta tv-kanavilta, mutta Kansainvälinen jääkiekkoliitto (IIHF) ehti näyttää avausottelua livenä Youtube-kanavallaan ilmaiseksi. IIHF ilmoitti torstaina näyttävänsä kaikki MM-ottelut livenä Youtubessa. Suomessa ilo oli kuitenkin ennenaikainen, sillä Suomessa lähetysten katselu on sopimusteknisistä syistä estetty - IIHF tosin unohti mainita asiasta alkuperäisessä uutisessaan.

Tai siis niiden piti olla estetty. Kun kiekko putosi jäähän USA:n ja Ranskan välisessä avausottelussa perjantaina, monien ihmetykseksi matsi näkyi sittenkin Youtubessa myös Suomessa.
- Siinä oli tekninen nitkahdus, inhimillinen virhe. Suora lähetys on Youtubesta nyt Suomen osalta poistunut, MTV3:n urheilupäällikkö Tatu Lehmuskallio kommentoi.

Jääräpää

En ole Avalta katsonut aikaisemmin mitään. Muistelen, että kanava löytyy meidänkin toosasta. Löytyykö kaikilta?

Lippuhinnat kisoissa ovat sietämättömän korkeat. Suomen peleissa jo tästä illasta alkaen 156 tai 196 euroa. Eipä huvita lähteä tekemään kiekkoreissua stadiin, kun samalla hinnalla saisi toukokuussa halpamatkan Välimeren rannalle.

Ilkka Alava

AVA:lla tunkee tuutin täydeltä mainoksiakin...:/tule takaisin YLE!
Minä tosin ohitan mainokset tallentamalla kisat boksille katsoen sitten hiukan jälkijunassa mitä katson.

YLE on ykkönen

Ava toimii loistavasti Hyvinkäällä kanavalla 13 ja suorina lähetyksinä. No Problem. Ellette ole vielä asentaneet niin palauttakaa Digiboxin tehdasasetukset ja sitten päälle automaattihaku niin homma on hoidossa. EU:n määräys pakottaa matsit näkymään maksuttomana.

kkk

Voit lukea siitä vaikka täältä:
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194741027387/artikkeli/puheenaihe+jaaki...

Jos haluaa seurata muita kuin Suomen joukkoeen matseja ilmaiseksi, niin yksi vaihtoehto on asentaa selaimeen lisäosa:
http://www.stealthy.co/
ja valita sieltä vaikkapa käsin maa jossa tuota Youtuben suoraa lähetystä ei ole blokattu (esim. PL, CZ tai GB) sitten kun yhteys matsiin on muodostunut voi stealthyn klikata pois päältä (maa tarkistus vain yhteyttä luodessa).

Matsithan voi sitten seurata täältä:
http://www.youtube.com/user/1stvenue
http://www.youtube.com/user/2ndvenue2

kiertotie

Joo käytän Google Chromea...menen Chrome Web Storeen vaikkapa googlettamalla tai osoitekenttään vaaan... ja kirjoita hakuun youtube unblocker, lataa se, ja pelit näkyvät moittettomasti...tuo näyttää blokatut youtubet Chromella:):):)...vähä suttuinen kuva, mut näkyyyyyyy

fani_88

Hienoa, että todelliset jääkiekkoihmiset näkevät vaivaa... jos en olisi niin kohtelias kuin olen niin haistattaisn maikkarille pitkät paskat ! ! !

Jääräpää