Paula-tyttö: Muista pestä myös kahvinkeitin

Viihde
Kommentoi 6

Missä on vika, kun kahvi maistuu tunkkaiselta? Kahvissa vai keittimessä?

– Puhtaus on yksi makunautinnon tärkeimmistä edellytyksistä, sanoo Pauligin Paula, joka jaksaa eri tilaisuuksissa kiertäessään muistuttaa kahvinkeittovälineiden puhdistamisesta.

Kahvinvalmistusvälineet olisi hyvä pestä joka käytön jälkeen. Varsinkin lasipannu ja suodatin olisi pestävä aina valmistamisen jälkeen.

– Kahvi on luonnostaan rasvainen, eikä kahvirasva lähde pelkällä astianpesuaineella. Parhaiten sen saa irti emäksisellä puhdistusaineella.

Paula suositteleekin puhdistamiseen joka kodin kaapista löytyvää ruokasoodaa.

Kahvipannun pesussa toimii parhaiten lämmin ruokasoodaliuos. Ruokasoodalla on myös hyvä puhdistaa itse kahvinvalmistuslaite.

Paulan puhdistusresepti sisältää 3 ruokalusikallista ruokasoodaa 1 litraan vettä. Tällä seoksella laitteen putkistoista ja lämpövastuksista irtoaa hänen mukaansa parhaiten kahvin rasvajäämät.

Toinen vaihtoehto on käyttää kahvinvalmistusvälineiden puhdistukseen erikseen tarkoitettuja aineita.

Suodatinlaitteen putkistot ja lämpövastukset pysyvät parhaiten puhtaina, kun käytät veden annosteluun erillistä vesikannua.

– Varmista, että käyttämäsi vesi on aina puhdasta ja raikasta.

Laitteisiin keräytyy ajan saatossa myös kalkkia, joka kannattaa poistaa säännöllisesti. Kalkin saat mainiosti poistettua esimerkiksi sitruunahapolla.

Lasipannua ei pidä suinkaan pestä astianpesukoneessa.

– Lasipannun saat parhaiten puhtaaksi ja kirkkaaksi, kun peset sen käsin.

6 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Heli Koivuniemi kuva
Heli Koivuniemi

Kommentit

7.5.2012 21:15

"Lasipannua ei pidä suinkaan pestä astianpesukoneessa." Miksei?
Tuon tiedän, että kannattaa annostella toisella puhtaalla astialla vesi, ettei säiliöön tule niitä kahvin rasvajäämiä! Pesen yleensä kaikki irtonaiset osat astianpesukoneessa, miksi ei saisi?

8.5.2012 11:54

Minä haluaisin kyllä myös tietää mikä siinä on ongelma jos pesee pannun koneessa? Aina olen pessyt ja pannu on edelleen kirkas ja naarmuton, on kuin uusi. Jos joku tietää miksi ei saisi pestä koneessa, niin avautukoon.

9.5.2012 12:43

Lasikannussa on kahva kiinni metallivanteella ja siinä kiristysruuvi. Kun sen ruuvin kiristää liian tiukkaan ja laittaa kannun tiskikoneeseen, tulee sirpaleita. Lasilla ja teräsvanteella on senverran poikkeava lämpölaajenemiskerroin. Kokeiltu on!

8.5.2012 14:00

Kyllä kahvi pannun voi välillä pestä vaikka se muistuttaa alpakan antiikkia
jota ei posliini kuppeihin muuten ja laskuppeihin muuten saa kuin jättämällä juoma lasin pesemättä.josta tunteekin pitkään kahvia nauttineen,
koska juoma lasi alkaa muistuttaa alpakan atiikkia tummine juovineen,
antiikki liikkeistä voi löytää aitoja antiikki kahvi kuppeja

10.5.2012 05:22

Kyllä myös pannu pitää pestä, Paula-tyttö on vallan oikessa. Eikä siinä kaikki, kuten Juice jo ajat sitten totesi: http://www.youtube.com/watch?v=OUCRpQGyYEo

11.5.2012 11:31

Onhan se mukavampi kaikin puolin kun pannu on puhdas

Osallistu keskusteluun

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantain klo 8.00 ja perjantain klo 16.00 välisenä aikana.