Avajaisviinien tarjoilusta kehkeytyi riita Taidetehtaalla

Kommentoi 23

PORVOO | Taidenäyttelyn avajaisviinien tarjoilusta kehkeytyi viikonvaihteessa sananvaihtoa Taidetehtaalla. Ravintola Vitriinin catering-päällikkö Sakari Ellilä oli huomauttanut omia viinejään tarjoilleen taideseuran edustajille tarjoilun luvattomuudesta.

Porvoon Taideyhdistyksen puheenjohtajaa Heikki Oksasta harmittaa, että vanha käytäntö omien tarjoilujen hoitamisesta avajaisissa pitää muuttaa. Etenkin, kun asiasta ei ole heidän kanssaan keskusteltu.

Ellilä tähdentää, että he joutuvat ravintolana toimimaan tarkkaan anniskelulain säännösten mukaisesti myönnetyllä lupa-alueella, mihin salit ja hallit kuuluvat.

– Ei me voida riskeerata elinkeinoamme sillä, että antaisimme periksi jonkun kohdalla, hän lisää.

– Jos lupa-alueellamme nautitaan omia viinoja, voi meillä mennä anniskelulupa. Ja jos menee luvat, menee työt. Käytäntö on Taidetehtaalla sama kuin missä tahansa ravintolassa, jossa ei voi ottaa omasta taskumatista vessareissulla, Ellilä muistuttaa.

Lue lisää tiistain Uusimaasta

23 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Tanja Kuisma kuva
Tanja Kuisma

Kommentit

8.5.2012 14:44

Mitähän kaikkea paljastuu vähitellen siitä sopimusviidakosta, jonka liukkaat bisnesmiehet ovat kyhänneet kaupunkia edustavien tahojen kanssa? Haikon kartano ulottaa lonkeronsa laajasti Ravintola Vitriinin ulkopuolelle. Melkein jokainen neliö on monopolisoitu nylkyhintojen rahastamiseen.

Tuleeko joku "poliisi" tarkastamaan myös kokoustilat kesken tilaisuuden, ettei vain siellä nautittaisi omia eväitä (tarkoittaa myös kahvileipää)?

Tilakeskus on julkisen selityksen velkaa Haikon kanssa tekemästään diilistä.

8.5.2012 15:18

Tätä lukiessa mietityttää olikohan se sittenkään huono juttu, että kaupungin kulttuuripalvelut jätti aluksi Porvoon Taideyhdistyksen kutsumatta näyttelyavajaisiin Taidetehtaalle.

8.5.2012 16:05

Onkohan mahdollista nauttia a-holiton raparperimehu taidehallin sisätiloissa
omasta kannusta kaadettuna ja itsekasvatettuna???

Kuvastahan selvästi näki että monta sataa kutsuttiin ja 100 tuli paikalle.
Määrä arviot edelleen pitävät kutinsa vaikka kovasti yritettiin karsinoida?

Perinteisiin nojaten ,ei kukaan selitä mitään?

9.5.2012 08:03

Eikö Uusimaa-lehdellä muuta kirjoitettavaa löytynyt tästä tapahtumasta? Bisnes- ja taidemaailman yhdistäminen ei ainakaan bisnesväeltä onnistu ilman, että ottavat ensin selvää taidemaailman vakiintuneista käytännöistä ja tietty myös toisin päin. Alku aina hankalaa - eiköhän nuo asiat tuosta selkene kun halutaan ja sovitaan rauhassa. Kaupungin kulttuuritoimen sählääminen ei taas ihan noin vaan mene uutuuden tms kun alan ammattilaisilla sentään pitäisi olla taito toimia...

9.5.2012 08:20

Ravintola Vitriini toimittaa kaikki catering-palvelut Ravintola Vitriinissä ja sen terassilla, Tehdassalissa, Avanti-salissa ja sen lämpiössä, Taidehallissa ja sen lämpiössä sekä kokoustiloissa. Tämä koskee niin ruoka kuin juomatuotteitakin.

Ravintola Vitriini hoitaa mielellään niin talon vuokralaisten kuin talon ulkopuolistenkin tarjoilut. Eihän ole tarkoitus vaikeuttaa kenenkään työskentelyä, vaan päinvastoin tehdä yhteistyötä kaikkien talon vuokralaisten kanssa. Hintataso noudattelee kaupungin ravintoloiden yleistä hintatasoa, joten nylkyrihinnoista ei ole kyse. Esimerkiksi samppanjaa saa laseittain, mitä ei monestakaan kaupungin ravintolasta edes saa ja se lienee hinnaltaan kaupungin edullisin samppanjalasi.

Ravintola maksaa vuokraa myös niistä tiloista joihin toimittaa tarjoilua.

Ravintola on vastuussa lain mukaisesti alkoholijuomien anniskelusta ja sen valvonnasta, sekä ruokatuotteiden osalta niiden laadusta ja hygieniasta.

Toivottavasti tämä tapahtuma ei jätä kenellekkään pysyvää kaunaa toisiansa kohtaan. Ainakaan ravintolan puolelta kaunaa ei kanneta, vaan toivottavasti saamme tehdä työtämme yhteistyössä ja saamme siltä osin työrauhan.

9.5.2012 09:45

Jäi edellisestä mainitsematta, että mehän myymme lounasta hinnalla 9.50€ ja esimerkiksi konjakki maksaa 6€. Mielestäni ne hinnat ovat ravintolahinnoiksi hyvinkin kohtuulliset.

9.5.2012 10:03

Keskustan alueella lounas maksaa 7,00-8,50€ , eli onhan siellä sitten näköjään yli 10% korkeampi hinta lounaassa.

9.5.2012 11:31

No onneksi ei ole pakko syödä tai juoda siellä "Taidetehtaalla" ollenkaan mitään. Rahat pois hölmöiltä kun tuntuu olevan koko paikan konseptina. Ensin kaupunki antaa koko hoidon Hartelalle joka myy ne pois hyvällä voitolla. Sitten kaupunki vuokraa ylihintaan takaisin. Ravintolaoikeudet annetaan kunnan kalleimmalle juottolalle.

Taskumatista tuleen joka tapahtumassa siellä juomaan. Onkohan sitten niin että ei edes saa mennä konsertiin jos saa huomautuksen omasta juomasta?

Oi Porvoo tämä Hölmölä!

9.5.2012 11:43

Tämä on vain hyvä osoitus siitä, että Porvoon kaupunkia johdetaan täysin yritysten halujen ja tarpeiden mukaan. Onko se nyt kenellekään yllätys, kun kaupunginjohtajana on kokoomuslainen.

9.5.2012 12:38

hyvät valittajat - tutustukaa alkoholilakiin ennenkuin urputatte asioista - vaikka täällä on aikaisemmin eletty kuin pellossa ja omia sääntöjä noudattaen niin lakia pitää noudattaa - julkisen tapahtuman alkoholitarjoiluun on oltava anniskelulupa ! Muutenhan kuka vaan voi järjestää alkoholitajoilua / myyntiä vaikka kotinsa portilla :) Olikohan tuo taidetehtaan salakapakkakin taideyhdistyksen pyörittämä ?! :)

9.5.2012 14:22

Hyvin kirjoitettu.

9.5.2012 14:57

Onhan tuo ravintolapäällikkö oikeassa. Mutta kyse on siitä, miten asiat ilmoitetaan ja hoidetaan. Nyt oli heti lähtenyt uhkailulinjalle. Jos haluaa pilata juottolan maineen, niin hyvää työtä hän teki. Naurettaavaa dramatisointia jollakin elinkeinon riskeeramisella.

9.5.2012 15:03

Eipä juuri aikaisemmin ole tullut törmättyä siihen, että avajaisissa joudutaan tarjoilu hoitamaan ravintolahinnoilla.

9.5.2012 16:31

Näyttelyn avajaiset ovat kutsuvieraille tarkoitettu yksityistilaisuus, eikä sillä ole mitään tekemistä anniskeluoikeuksien kanssa.

9.5.2012 20:56

Tänään tulleen esitteen perusteella tehtaasta taisi tulla konservatiivisen mainstream rupusakin viihdekeskus. Uusimpien tutkimusten mukaan mainittu rupusakki on tavanomaista tyhmempää.

10.5.2012 10:22

Taiteilijaseuran edustajat kirjoittavat tänään paperi-Uusimaassa: "Vitriinin hintasolla toteutettu avajaistarjoilu on mahdotomuus taiteilijoille." Tämä vahvistaa käsitykseni "nylkyhinnoista" (kuten myös Anzzin kirjoitus).

Taidetehtaan vieressä on Campus, jossa toimii ravintola. Synergia-etuja saanee, mikäli järjestää varsinaisen tilaisuuden taidetehtaalla ja hankkii muonituksen Campuksen ravintolasta.

10.5.2012 11:40

Siitä show tulisikin kun Vitriinin tarjoilualueelle tulisi Campuksen eväät.
Siinä olisi BE:n neuvottelutaidot tarpeen...
Niin moni tilaisuuden järjestäjä on jo kääntynyt muualle kun Taidetehtaan ja
Vitriinin hintataso on ylittänyt kaikki budjetoidut arviot?
Aika näyttää miten käy???

10.5.2012 15:17

Juha, ymmärsit väärin. Ajatukseni oli, että Campuksella käydään ravintolassa ja varsinainen ohjelma sitten Taidetehtaalla. Sitä ei voi Haikko ja Vitriini estää.

Campuksen ravintolan lounas ulkopuolisille asiakkaille 6,05 euroa.

10.5.2012 15:56

OK ilkka mutta kun se on niin vaikeaa.....siirtyä ruokapöydästä taiteen äärelle.
ja tunnelma kärsii jos joutuu juomaan muualla kuin oman käden työn äärellä.

Pitää näyttää hyvältä .....

10.5.2012 14:12

ihan sama onko tilaisuus kutsuvierastilaisuus - jos se tapahtuu julkisissa tiloissa niin alkoholilakia on noudatettava - jos esim itse vuokraan jonkin seurantalon ja kutsun sinne porukkaa niin tarjoiluun on oltava lupa viranomaisilta...
Porvoossa ilmeisesti ihan omat säännöt :) huh huh. Jospa täälläkin siirryttäisi kivikaudelta nykyaikaan... :)

10.5.2012 14:23

Niin totta, Porvoossa on omat säännöt. Aina ollut ja tulee aina olemaan. Jos ei ole" kivaa" niin voi muuttaa muualle....

10.5.2012 17:56

Yksityistilaisuus
Milloin muussa kuin 58 §:n 1 momentin 2 kohdassa tarkoitetussa yleisessä huoneistossa järjestetään suljettu tilaisuus, on alkoholijuoman nauttiminen sallittu tilaisuudessa, jos tilaisuuden järjestäjä on tehnyt asiasta ilmoituksen poliisille.
Nyt on lähinnä kysymys siitä, järjestetäänkö taidenäyttelyjä ravintolassa, vai onko ravintola näyttelytilojen vieressä. Mikäli ensimmäinen vaihtoehto on totta on tilanne todella "nykyaikainen".

11.5.2012 13:58

Ikävää että hieno ja uusi Taidetehdas aloittaa toimintansa riitelemällä. Jutusta kävi myös ilmi ettei sopimus ja sovitut asiat ole olleet kaikille tahoille selvät, mikä on jo aikamoinen moka. Nyt on meillä hienot puitteet, eiköhän yritetä hyvällä hengellä eikä ruveta pikkumaisiksi.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.