Kaikille hoitoa tarvitseville lapsille löytyy syksyllä paikka Porvoossa

Kaupunki lupaa, että Porvoosta löytyy syksyllä paikka jokaiselle päivähoitoa tarvitsevalle lapselle.

Arkisto / Anu Urmala-Miettinen

PORVOO | Porvoosta löytyy ensi syksynä paikka kaikille päivähoitoa tarvitseville lapsille, vaikka kaksi yksityistä päiväkotia lopettaakin toimintansa elokuussa. Kaupunki varautuu tilanteeseen perustamalla kolme uutta päiväkotiryhmää toimintakaudelle 2012–13.

Päiväkotien johtajat ovat tehneet yhteenvedon kevään aikana saapuneista päivähoitohakemuksista. Yhteenvedon mukaan kaupungin on perustettava elokuun alussa käynnistyvää toimintakautta varten kolme uutta lapsiryhmää yhteensä noin 60 lapselle.

– Kaikki keväällä päivähoitopaikkaa hakeneet perheet saavat päivähoitopaikan syksyksi. Lapset sijoitetaan mahdollisuuksien mukaan ensisijaisesti omaa asuinaluetta lähellä oleviin hoitopaikkoihin, vanhempien toiveet huomioiden, varhaiskasvatusjohtaja Leila Nyberg kertoo.

Yksi uusi päiväkotiryhmä on tarkoitus perustaa keskustan alueelle ja kaksi uutta ryhmää Kevätkummun alueelle. Keskustan alueen ryhmä sijoittuu Raatihuoneenkadulle lopettavan päiväkoti Bjellebon käytössä tätä nykyä oleviin tiloihin. Kahdelle muulle ryhmälle tilat vuokrataan Kevätkummusta Joukahaisentieltä kiinteistöstä, jossa tätä nykyä toimii päiväkoti Kuperkeikka, joka on toinen lopettavista yksityisistä päiväkodeista.

Lue lisää torstain Uusimaasta.

Written by:

Veikko Vaniala

Ota yhteyttä

Kommentit (7)

Kommentit

Näyttää vahvasti siltä ettei palvelusetlimallia edes haluttu saada toimivaksi, tämä kun on ratakaisu - vapautuviin tiloihin perustetaan ryhmät niille ketkä jäävät ilman hoitopaikkaa. Ja kas kummaa, tähän on jo budjetoitu valmiiksi rahatkin talousarviossa, joka on tehty siis viime vuoden puolella!! Onneksi ei taas yhtään haiskahda. On hyvä että kaikki lapset saava päivähoitopaikaan, mutta ei tässä nyt kyllä kuntalaisia kuultu vaan virkamiehet jyräsi läpi sen mitä halusivat, muista välittämättä. Hyvä kaikkien aikojen Porvoo, näin se homma menee!! Jessus, mitä meininkiä...

Äiti81 (ei varmistettu)

Nyberg jyrää jälleen! On se kumma, kuinka yksi nainen saa mellastaa mielensä mukaan ja tanssittaa päättäjiä pillinsä tahtiin runnoakseen läpi omat suunnitelmansa . Ko.Rouva puhuu kyllä kauniisti olevansa lapsiperheiden asialla ja samaan hengenvetoon muistuttaa, kuinka palveluseteli antaa asiakkaille vaihtoehtoja! Mitä vaihtoehtoja? Yksityisten päiväkotien olemassaolo tehdään mahdottomaksi, joten mitä jää jäljelle? Kunnallinen päivähoito ja kunnallinen esiopetus! On se hienoa, että Porvoossa on myös naispuolinen "rölli"!

Leila rules (ei varmistettu)

Ei tainnut Leila alunperinkään kannattaa palveluseteleitä. Niitä ajavat kokoomuslaiset johtajat Porvoossa ja muualla.
Näillä järjestelyillä päivähoito ei oikeasti tarvise myöskään palveluseteleitä käyttää, joten todellakin Leila rules. Palvelusetelien heikkous on palvelun laadun seuranta. Miten se tehdään ja kuka sen tekee. Sitä ei ole ratkaistu, jonka takia toiminnasta vastaava ei oikeasti halua seteleitä käyttöön. Toki hän puhuu niistä positiivisesti, mutta vain kunnioittaakseen johtajien tahtoa.

taustat selville (ei varmistettu)

Hyvä Leila Nyberg sekä Porvoon kaupungin sivistyslautakunta,

Minua kiinnostaisi tietää miten olette suunnitelleet lasten pärjäävän koettuaan kaikki nämä väliaikaiset ratkaisut? Minun lapseni tulevat kunnallisen päiväkodin johtajan mukaan kyllä saamaan paikan kyseisestä päiväkodista, mutta milloin? Sain nimittäin puhelinsoiton päiväkodin johtajalta, joka tiedusteli onko minun lapsillani todella tarve saada paikka heti 1.8.2012. Kerroin, että ikävä kyllä meidän perheen kummallakaan vanhemmalla ei ole 5 viikon kesälomaa (eikä tule jatkossakaan sitä olemaan), joten kyllä he tarvitsevat paikan heti 1.8. Johtaja kertoi, että päätös paikoista tulee kirjallisena toukokuussa, mutta hän on kyllä laskenut sen varaan että lapseni ovat kyseisessä päiväkodissa. Hankalaa asiasta teki vain se, ettei kyseinen päiväkoti ehkä ole vielä valmistunut tuolloin, vaan lapset (siis he jotka todella tarvitsevat päivähoitoa elokuun alusta) joudutaan ehkä sijoittamaan alkuun väliaikaisiin tiloihin!!!
Tämä on järkyttävää! Jo se on tarpeeksi vaikeaa, että lapseni joutuvat vaihtamaan päiväkotia ja sopeutumaan paitsi uusiin ihmisiin myös uusiin ympäristöihin ja toimintatapoihin. Kun sitten vielä kuulen, että sen lisäksi että joka kesä sopeudutaan ainakin vähäksi aikaa vähintään uusiin hoitajiin ja lapsiin ellei myös uuteen fyysiseen ympäristöön (koska kaupungin päivähoidon kesäloma-aika on 5 viikkoa eikä 4 viikkoa, jonka koko vuoden kesälomaoikeutta keränneillä yksityisten yritysten työntekijöillä on) tulee tällainen "väliaikainen" sopeutuminen ehkä tapahtumaan myös nyt heti palvelusetelin käyttöönoton yhteydessä! Yritä siinä nyt sitten luoda lapsille turvallista ympäristöä...
Lisäksi Leila Nyberg lähestyi meidänkin perhettä kirjeellä, jossa kerrotaan, että kaupunki aloittaa päivähoitohenkilökunnan rekrytoimisen määrärahoilla jotka on päätetty jo viime vuonna. Kuitenkin sivistyslautakunnan puheenjohtaja televisio ohjelmassa väittää että kyllä yksityisten päiväkotien yrittäjiäkin on kuultu palveluseteli asiassa. Miten ihmeessä tämän vuoden budjettiin on osattu varautua ylimääräisen päivähoitohenkilökunnan palkkaamiseen, vaikka tieto Kuperkeikan lopettamisesta on tullut vasta tänä keväänä? Ehkäpä yrittäjiä on sitten kuultu, vaan ei kuunneltu. Ennen muuta meitä lasten vanhempia ei ole kuunneltu tässäkään asiassa! Ikävä tilanne tullee olemaan myös kunnallisten päiväkotien hoitajille, joiden työtaakkaa lisätään vaikka vain "väliaikaisesti" kun uutta henkilökuntaa rekrytoidaan.
Kun kerran määrärahoja on osattu varata jo tähän lisääntyneeseen hoitotarpeeseen, niin miksei niitä uusia elinkaaripäiväkotejakin ole ryhdytty rakentamaan ajoissa ja valvota, että päiväkodit valmistuvat ajoissa ja puhuta asioista niiden oikeilla nimillä? Kyse taitaa olla vain elinkaaripäiväkotisopimusten peittelystä eikä kustannussäästöistä? Enkä kyllä usko, että nämä elinkaaripäiväkodit yhtään säästävät Porvoon kaupungin rahoja. Ettei nyt vain olisi käynyt päinvastoin?
Ja pääasiassahan tässä ei ole raha, vaan lapset sekä heidän hyvinvointinsa. Mutta sehän ei teitä näemmä kiinnosta, hehän ovat vain lapsia.

Ulrika Korpinen (ei varmistettu)

Hei! Eräs tyhmä kysyy? Minkä kautta Porvoon Kaupunki rektytoi päiväkotiin lh, oliko 75 työntekijää? Mol:ssa ja kaupungin sivulla ei ole kun MUUTAMA HASSU PAIKKA auki ja määräaikaisia? Kaupungin rekty on todella HUONO, jos mieleskelet/ ruots. voit saada töitä ja olet epäpätevä. Et muuten. Onko tämäkin vain TURHAA PUHETTA? Valituksia ettei saada päteviä lh., emme kuuntele Porvoon Kaupungilta. Sen, aika on nyt ohi! Kuperkeikka oli todella ihana työpaikkana,paras mahdollinen Porvoossa. Teidän sijainen muistaa hyvällä teitä.

Teot puhuvat, e... (ei varmistettu)

Ulrika - tuohan on aivan käsittämätön tilanne! Ei se riitä että lapselle löytyy paikka, vaan sen oltava sellainen paikka johon voi rauhoittua rakentamaan uudelleen ihmissuhteita päivähoidossa. Nämä väliaikaisratkaisut ovat ihan käsittämättömiä! Ihan kuin lapset olisi jotain pelinappuloita joita voi noin vain siirrellä paikasta A paikkaan B ja ehkäpä sitten vielä paikkaan C. Kyllä sillä on oikeasti väliä miten lasta päivähoidossa kohdellaan ja siirrellään, ei tämä ole lasten eikä vanhempien edun mukaista.

Saana Gustafsson (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun