Hockey Birdeja tehtiin liian vähän - isot lätkälinnut myytiin jo loppuun

Viihde
Kommentoi 11

Virallinen kisamaskotti Hockey Bird on ylivoimaisesti näiden jääkiekon MM-kisojen suosituin oheistuote. Suurimmat Hockey Bird pehmolelut on jo myyty ennakkomyynnissä loppuun ja muidenkin Hockey Bird tuotteiden osalta varastojen tyhjentyminen on todennäköistä.

 

Virallisista kisatuotteista vastaavan ruotsalaisen lisenssituotteisiin erikoistuneen NeHin kanssa yhteistyötä Suomessa tekevän Infrontin projektijohtajan Tomi Frickin mukaan yksi syy tuotteiden loppuunmyyntiin on huikean suosion lisäksi vähäiset valmistusmäärät.

– NeH teki sopimuksen Rovion kanssa joulukuussa ja siitä tuli tämä virallinen maskotti Hockey Bird. Tämän kysyntä on ollut niin järkyttävän kova, että NeH ei pystynyt ollenkaan vastaamaan siihen. Sopimus tehtiin niin myöhään, niin NeH ei ehtinyt valmistaa näitä tarpeeksi, Frick selvittää.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun otetaan jokin valmis ja erittäin tunnettu hahmo maskottikäyttöön, Frick toteaa.

 

Maskottien ennakkotilausten määrät ovat pyörineet sadan tuhannen kappaleen lukemissa. Muuten NeH on myynyt eri kisoissa maskottituotteita ennakkoon noin 15 000 kappaletta.

– Sääli, että sopimus tuli niin myöhään, Frick pohtii.

Hockey Birdin mukaan tulo toi myös yhden välikäden lisää NeHin toimintaan. Kaikki viralliset tuotteet ovat IIHF:n hyväksymiä, mutta Hockey Bird tuotteet NeHin piti hyväksyttää IIHF:n lisäksi myös Roviolla.

NeHillä on Hartwall Areenalla kahdeksan myyntipistettä sekä suuri myymälä Areenan edustalla. Tuotteina löytyy perinteistä fanitavaraa pelipaidoista ja kaulahuiveista aina pinsseihin ja muuhun pienempään tavaraan asti.

NeH on ainoa yritys, joka saa myydä tuotteita virallisella kisatunnuksella, mutta myös muut yritykset pyrkivät saamaan kaiken hyödyn irti epävirallisilla tuotteilla. Esimerkiksi MTV3:lla on omat leijona-tuotteensa.

NeHin toimitusjohtajan Peter Holmin mukaan oheistuotebisneksessä liikkuu kisojen aikana yhteensä yli miljoona euroa. Suomessa myynti tulee olemaan tänä vuonna isompaa kuin Ruotsissa, kun taas ensi vuonna osat vaihtuvat.

Tarkat luvut ja Holmin odotukset liikevoiton suuruudesta ovat liikesalaisuuksia.

Kaikki myyntiarsenaali mitä NeHillä on Suomessa, on tuotu Ruotsista. Jopa myyntipisteiden myyjät ovat Ruotsista, joten palvelu pelaa vain ruotsiksi tai englanniksi.

NeHin toiminta Suomessa ei jää vain Jääkiekon MM-kilpailuihin, sillä NeH on ostanut myös tulevien Yleisurheilun EM-kisojen lisenssin ja tulee myymään virallisia kisatuotteita myös tuolloin.

Lisää aiheesta: 
11 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Aleksi Riikonen kuva
Aleksi Riikonen

Kommentit

11.5.2012 09:43

Kuka ihme haluaa kummolan näköisnuken ostaa, reiluun kisaylihintaan?

11.5.2012 12:16

ja vieläpä hyvin vihaisen näköisen kummolan, pitäisi olla K 15 ikäraja ostamiseen.

Eikai kukaan tuollaista ainakaan pikkulapselle osta, voi tulla helposti jokin häiriö kehitykseen

13.5.2012 21:22

Suomessa palvelu vain ruotsiksi ja englanniksi? Mikä itku ja hammasten kiristys olisikaan tullut mikäli samaa palvelua olisi tarjottu vain suomeksi ja englanniksi?

14.5.2012 09:07

maskotti myyty jo loppuun - täytyy nostaa hattua Roviolle ! kaikki Angry Bird kamat viedään käsistä ja Suomea viedään entistä enemmän maailmankartalle ! Kateelliset sen kuin uikuttaa :)

14.5.2012 09:09

kateelliset taas vaan valittaa, hyvä Rovio!!!

14.5.2012 16:47

Se että maskotti Hockey Bird olisi loppun myynty, niin ei pitä paikkaansa niitä saa vielä Hartwall Areenalla edustalla olevasta fani myymälästä

15.5.2012 15:24

niitä oli eri kokoisia....

15.5.2012 17:15

joo iso on loppuunmyyty niin Hartwall areenalta kuin muualtakin, pientä saa joka ei toki pieni ole sekään :D ja lisäksi on se avaimenperä-hockey bird...

15.5.2012 17:16

mutta kyllä mäkin hämmennyin kun menin hartwallilla ekalle tiskille ja esitin asiani suomeksi niin kysyttiin "do you speak english?" ei kyllä maininnut ruotsia osaavansa... toisella tiskillä siellä areenan sisällä sai kyllä suomenkielistä palvelua...

16.5.2012 09:56

AVA - kansainväinen tapahtuma...

16.5.2012 16:16

Pääseekö tuonne fanituotemyymälään käymään, jos ei ole lippua mihinkään matsiin?

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.