Kokonniemen puistoalueelle tulee pian ajokielto

Paikalliset
Kommentoi 17

PORVOO | Porvoon kaupungissa on keskiviikkona tehty viranhaltijapäätös, jonka mukaan Kokonniemen puistoalueelle asetetaan ajokielto vielä tämän kesän aikana.

Perusteluna päätökselle on se, että Kokonniemen puistossa on esiintynyt autojen tai muiden moottoriajoneuvojen häiritsevää ajelua ja pysäköintiä.

Koska alueella on yksittäisiä rakennuksia sekä tarvetta huoltoajoon, moottoriajoneuvoliikenteellä ajo kielletty merkki varustetaan lisäkilvellä ”huoltoajo sallittu” ja ”tontille ajo sallittu”.

Lue lisää perjantain Uusimaasta.

17 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Eija Quinlan kuva
Eija Quinlan

Kommentit

11.5.2012 08:34

Nyt vähenee Kokoniemien hienon virkistysalueen käyttö. Sehän on ollut Porvoon paras ja lähes ainut autoilu picnic paikka. Kerrostalossa asuvana ei ole omaa pihaa ja kun perhettä, joutuisi raahaamaan aika paljon tavaraa auton ja puiston välillä. Pitää etsiä uusi paikka, jos suunnitelma toteutuu. Eikö ajoa vain olisi voitu kieltää öiseen aikaan, niin häiriöiltä olisi päästy.

11.5.2012 09:21

Joo, kuulostaa hyvältä. Kaupunki hoitaa nurmialueita alueella, jossa jatkossa ei juuri kukaan käy. Kannattaisi samantien kieltää kaikenlainen oleskelu alueella ja lopettaa alueen hoitaminen.

11.5.2012 10:26

Voi voi, aina se auto ja auto. Nykyään on kyl niin hemmetin laiskanolosta sakkia ku autolla pitäs päästä joka paikkaan. Pyytäkää sitten kaupunkia rakentaa tiet joka oleskelupaikkaan, puistoon ja virkistysalueelle. Pyörällä pääsee tääl Porvoos aika moneen paikkaan mihin autolla ei pääse ja hyvä niin. Emäsalon sillan kupees on ulkoilupaikka mihin pääsee autolla mut sekin on venäläisten ja virolaisten jäljiltä monesti ihan saamarin sotkunen.

11.5.2012 11:33

Sillan kupeessa on asfaltoitu parkkipaikka ja taitaa olla betonilaituri sekä yksi pöytä. Myös grilli/kioski löytyy.Kaislikkoinen ja kivikkoinen ranta joka alkaa sillan alta on käsittääkseni yksityisaluetta. Paikalta avautuu myös hieno näköala öljynjalostamolle. Jotain ihan muuta kuin kokonniemi.

11.5.2012 11:45

Sillalta hieman eteenpäin, ennen Seikkailulaaksoa löytyy myös yks virkistysalue, ja ennen siltaakin, jos tietää paikan mut sieltä näkyy kans Fortumin jalostamo mut itseä se ei ainakaan haittaa, onpahan ainaki meren äärellä maisemat jossa harvemmin törmää humalaisiin toisin ku Kokonniemessä. Onhan noita paikkoja, pyörällä kun liikkuu ni löytyy ja pääsee jos viitsii. Epoossa kans laavut, vessat grillit laiturit ja ei ole yksityisaluetta, samoin Humlassa ja Humlan ja Epoon välisessä metsässä grillipaikka. Liikkukaa ihmiset, muutenki ku autolla.. ;)

11.5.2012 13:23

Olet ihan oikeassa , Porvoolla on paljon hyviä ulkoilupaikkoja. Maari ja kokonniemi taitavat vain olla ainoat kaupungin lähellä sijaitsevat.

11.5.2012 10:28

Kaupunki varmaan osoittaa tuolle paikalle asialliset parkkipaikat? Ei sitä nyt tarvitse ihan joka viereen saada autoa, jonkun sadan metrin jaksaa kävellä. Porvoon tyypillinen ratkaisu, että parkkeeraus kielletään, mutta ei osoiteta muualta tilaa parkkeeraukselle ei kyllä toimi. Itse entisenä porvoolaisena olen jättänyt Porvoon käynnit minimiin. Ajan sipoolaisena esim. Keravalle, jossa saa autonsa parkkeerattua hyvin ja ilmaiseksi.

11.5.2012 10:43

''Jonkun sadan metrin jaksaa kävellä.'' Wow, sittenkö alkaa taju hämärtymään ja jalat olee rakoilla..? =0 Nykyään ei jakseta kun ei vaan kertakaikkiaan viitsitä. Aina on mentävä aidan matalimmasta kohdasta.

11.5.2012 11:07

Tämä samainen virkamieshän on "kunnostautunut" muillakin oudoilla päätöksillä, mm. suosimalla erästä rantaravintoloitsijaa.

11.5.2012 11:42

Maarikin on suljettu autoliikenteeltä , ei tosin koske koirankouluttajia. Auton voi kätevästi jättää vaikka taidetehtaan viereen , joen rantaan . Taitaa olla lähin virallinen pysäköintipaikka sekä kokonniemeen että maariin.

11.5.2012 11:47

Linnamäellä parkkitilaa, samoin hautausmaan kupeessa.

11.5.2012 13:17

Niin se maailma muuttuu . Ennen linnamäke3ä pyrittiin suojelemaan , nykyään rinteitä pitäisi sitten käyttää läpikulkureittinä? Tuolta hautuumaan parkkipaikalta on kyllä oikeesti aika hankala kävellä esim. perheen kanssa maariin tai kokonniemeen...

11.5.2012 13:28

Kukas niistä rinteistä on puhunu, tarkotin et siel esim. on hiekkaparkkis, ei se nyt kumminkaan mikää Himalaja oo mikä täytyy ylittää päästäkseen johonkin. Hautausmaan parkkis on Maarista n. 500m:n päässä. No eniwei, jos Kokonniemeen ei saa enää autoilla ni that's it, minkäs teet.

11.5.2012 14:24

Kai tuo Kokonniemen ajokielto käsitellään vielä jossain lautakunnassa ja sen jälkeen se joko tulee tai ei, eikä pelkästään jonkun virkamiehen mielivallan perusteella.

11.5.2012 13:28

Kiitos. Laitan pisteen tälle keskustelulle , kun JG alkaa täälläkin kummittelemaan . Heippa.

11.5.2012 13:28

JG, joo mä oon tosi kova Grönmanin fani, se äijä kiinnostaa ku kilo mutaa, sori vaan.. ;)

11.5.2012 11:55

Paskalaitoksen kupeeseenhan voi joku yksityinen rakentaa maksullisen parkkialueen,, kaupunki tukee tämän toimintaa kieltämällä pysäköinnin kaikkialla muualla.

Osallistu keskusteluun

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantain klo 8.00 ja perjantain klo 16.00 välisenä aikana.