Kokonniemen puistoalueelle tulee pian ajokielto

Kokonniemen puistossa on autoiltu nurmikolla. Tämä puoltaa päätöstä ajokiellosta koko puistoalueella.

Juha Perämäki

PORVOO | Porvoon kaupungissa on keskiviikkona tehty viranhaltijapäätös, jonka mukaan Kokonniemen puistoalueelle asetetaan ajokielto vielä tämän kesän aikana.

Perusteluna päätökselle on se, että Kokonniemen puistossa on esiintynyt autojen tai muiden moottoriajoneuvojen häiritsevää ajelua ja pysäköintiä.

Koska alueella on yksittäisiä rakennuksia sekä tarvetta huoltoajoon, moottoriajoneuvoliikenteellä ajo kielletty merkki varustetaan lisäkilvellä ”huoltoajo sallittu” ja ”tontille ajo sallittu”.

Lue lisää perjantain Uusimaasta.

Written by:

Eija Quinlan

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Nyt vähenee Kokoniemien hienon virkistysalueen käyttö. Sehän on ollut Porvoon paras ja lähes ainut autoilu picnic paikka. Kerrostalossa asuvana ei ole omaa pihaa ja kun perhettä, joutuisi raahaamaan aika paljon tavaraa auton ja puiston välillä. Pitää etsiä uusi paikka, jos suunnitelma toteutuu. Eikö ajoa vain olisi voitu kieltää öiseen aikaan, niin häiriöiltä olisi päästy.

huono suunnitelma (ei varmistettu)

Joo, kuulostaa hyvältä. Kaupunki hoitaa nurmialueita alueella, jossa jatkossa ei juuri kukaan käy. Kannattaisi samantien kieltää kaikenlainen oleskelu alueella ja lopettaa alueen hoitaminen.

Sepi (ei varmistettu)

Voi voi, aina se auto ja auto. Nykyään on kyl niin hemmetin laiskanolosta sakkia ku autolla pitäs päästä joka paikkaan. Pyytäkää sitten kaupunkia rakentaa tiet joka oleskelupaikkaan, puistoon ja virkistysalueelle. Pyörällä pääsee tääl Porvoos aika moneen paikkaan mihin autolla ei pääse ja hyvä niin. Emäsalon sillan kupees on ulkoilupaikka mihin pääsee autolla mut sekin on venäläisten ja virolaisten jäljiltä monesti ihan saamarin sotkunen.

Kaduntallaaja (ei varmistettu)

Sillan kupeessa on asfaltoitu parkkipaikka ja taitaa olla betonilaituri sekä yksi pöytä. Myös grilli/kioski löytyy.Kaislikkoinen ja kivikkoinen ranta joka alkaa sillan alta on käsittääkseni yksityisaluetta. Paikalta avautuu myös hieno näköala öljynjalostamolle. Jotain ihan muuta kuin kokonniemi.

Sepi (ei varmistettu)

Sillalta hieman eteenpäin, ennen Seikkailulaaksoa löytyy myös yks virkistysalue, ja ennen siltaakin, jos tietää paikan mut sieltä näkyy kans Fortumin jalostamo mut itseä se ei ainakaan haittaa, onpahan ainaki meren äärellä maisemat jossa harvemmin törmää humalaisiin toisin ku Kokonniemessä. Onhan noita paikkoja, pyörällä kun liikkuu ni löytyy ja pääsee jos viitsii. Epoossa kans laavut, vessat grillit laiturit ja ei ole yksityisaluetta, samoin Humlassa ja Humlan ja Epoon välisessä metsässä grillipaikka. Liikkukaa ihmiset, muutenki ku autolla.. ;)

Kaduntallaaja (ei varmistettu)

Olet ihan oikeassa , Porvoolla on paljon hyviä ulkoilupaikkoja. Maari ja kokonniemi taitavat vain olla ainoat kaupungin lähellä sijaitsevat.

Sepi (ei varmistettu)

Kaupunki varmaan osoittaa tuolle paikalle asialliset parkkipaikat? Ei sitä nyt tarvitse ihan joka viereen saada autoa, jonkun sadan metrin jaksaa kävellä. Porvoon tyypillinen ratkaisu, että parkkeeraus kielletään, mutta ei osoiteta muualta tilaa parkkeeraukselle ei kyllä toimi. Itse entisenä porvoolaisena olen jättänyt Porvoon käynnit minimiin. Ajan sipoolaisena esim. Keravalle, jossa saa autonsa parkkeerattua hyvin ja ilmaiseksi.

sakkesalakka (ei varmistettu)

''Jonkun sadan metrin jaksaa kävellä.'' Wow, sittenkö alkaa taju hämärtymään ja jalat olee rakoilla..? =0 Nykyään ei jakseta kun ei vaan kertakaikkiaan viitsitä. Aina on mentävä aidan matalimmasta kohdasta.

Kaduntallaaja (ei varmistettu)

Maarikin on suljettu autoliikenteeltä , ei tosin koske koirankouluttajia. Auton voi kätevästi jättää vaikka taidetehtaan viereen , joen rantaan . Taitaa olla lähin virallinen pysäköintipaikka sekä kokonniemeen että maariin.

Sepi (ei varmistettu)

Niin se maailma muuttuu . Ennen linnamäke3ä pyrittiin suojelemaan , nykyään rinteitä pitäisi sitten käyttää läpikulkureittinä? Tuolta hautuumaan parkkipaikalta on kyllä oikeesti aika hankala kävellä esim. perheen kanssa maariin tai kokonniemeen...

Sepi (ei varmistettu)

Kukas niistä rinteistä on puhunu, tarkotin et siel esim. on hiekkaparkkis, ei se nyt kumminkaan mikää Himalaja oo mikä täytyy ylittää päästäkseen johonkin. Hautausmaan parkkis on Maarista n. 500m:n päässä. No eniwei, jos Kokonniemeen ei saa enää autoilla ni that's it, minkäs teet.

Kaduntallaaja (ei varmistettu)

Kai tuo Kokonniemen ajokielto käsitellään vielä jossain lautakunnassa ja sen jälkeen se joko tulee tai ei, eikä pelkästään jonkun virkamiehen mielivallan perusteella.

VIRATON MIES (ei varmistettu)

Paskalaitoksen kupeeseenhan voi joku yksityinen rakentaa maksullisen parkkialueen,, kaupunki tukee tämän toimintaa kieltämällä pysäköinnin kaikkialla muualla.

Anzzi (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun