Milloin viimeksi kävit golfkentällä – syömässä?

Julkkiskokki Mika Jokela golfaa itse vajaa parikymmentä kierrosta vuodessa. Töiden jälkeen kierrettyjä ysejä ei lasketa. Tasoitus on herralla nyt seitsemän, mutta neljässäkin tasoitus on alimmillaan käväissyt.

Heli Koivuniemi

Keittiömestari Mika Jokela on makean elämän suosija. Cupcake ja mangopohjainen smoothie maistuvat miehelle kentän laidalla. Makeita herkkuja hän suosittelee auliisti myös muille.

Heli Koivuniemi

Julkkiskokki Mika Jokelan pallo lentää suoraan ja aivan rangen takarajalle.

– Autotie näin lähellä rangea hiukan pelottaa, pitkälyöntinen mies tähyilee lyöntipaikalla.

Työpäivän jälkeen Jokela kertoo usein kiertävänsä yhdeksän reikää, mutta täydet kierrokset jäävät kiireisen sesongin aikana vähiin.

Välissä keittiömestari hörppää tekemänsä mangopohjaisen smoothien.

– Jogurttia, marjoja tai hedelmiä ja mehua sisältävä smoothie kestää kuumanakin päivänä pilaantumatta.

Golfbägiinsä mies pakkaa myös myslipatukan, banaanin ja energiajuoman.

– Myslipatukassa suklaa ei saa olla päällä. Muuten se sulaa käsiin, hän huomauttaa.

Ennen kierrosta Jokela syö mielellään kevyen, orientalhenkisen keiton.

– Ruotsissa tehtiin maukkaita keittoja. Niissä oli muun muassa riittävästi suolaa, naapurissa jonkin aikaa asunut Jokela sanoo.

Kaikki lähtee raaka-aineista.”

Intohimoinen golfari, liikuntaneuvos Pentti Katainen neuvoo tilamaan golfklubilla clubsandwichin. Siitä tunnistaa hänen mielestään ravintolan laadun.

Mitä mieltä olet Kataisen neuvosta?

– Kyllä siinä on perää. Kaikki lähtee raaka-aineista. Leivällä on iso merkitys, Jokela sanoo ja kertoo itse kehittäneensä grillattua kylmäsavulohta saaristolaisleivällä, kanaciabattaa ja kinkkubikiniä tomaatti-sipulihöystöllä.

– Maalaisranskalaiset chilimajoneesilla kuuluvat aina annokseen, hän lisää.

Jokelan sandwichejä kävi eräs espanjalaisherra maistelemassa. Oli tyytyväinen, ja kuvasi leivät.

– Mies kertoi ihan suoraan, että kopioi reseptit omalle klubilleen. Sanoin, että siitä vaan. Joten kyllä suomalaiset sandwichit pärjäävät mainiosti ulkomaisille klubeille.

Golfklubeilla käy Jokelan mukaan paljon asiakkaita, jotka eivät pelaa golfia.

– Parasta klubeissa on, että ne ovat auki myös sunnuntaisin. Joten kannattaa rohkeasti testata paikallinen tai vieraspaikkakunnan klubi, jos ohi ajaa, hän rohkaisee.

Kuka?

Mika Jokela

Vanajalinnan ja Linna Golfin keittiömestari

Nousi julkisuuteen TopChef -ohjelmasta keväällä 2011.

Hän kilpaili TopChefin finaalikolmikossa.

Mika Jokela nähdään jälleen TV 5:n Pallon viemää -ohjelman kakkoskaudella, joka alkaa 27.5. klo 16.30.

Ohjelmassa keittiömestari vierailee viinitiloilla, kala- ja vihannestoreilla ja tutustuu paikalliseen ruokakulttuuriin samalla, kun golf-ummikko Lorenz Backman kiertää Riku Aarnion opastuksella golfkenttiä.

Kommentit

Golf on tyhjänpäivisin harrastus, mitä ihminen joutavana ollessaan on koskaan keksiä.

Golf-pallo voissa paisettuna ja rimuramulla koristeltuna saattaa olla sellainen ateria, jota voin kuvitella Vihti Golfissa suureen hintaan tarjoiltavan.
Golf-cola juomana lienee menyyn henkeen sopiva liemi.

Golf-virta on ainut golf, jonka hyväksyn

Minusta kaikki harrastukset ovat hyviä. Yksi tykkää yhdestä- ja toinen toisestaharrastuksesta. Golf oikein hyvä harrastus siinä saa ulkoilmaa ja mieli lepää viheriöllä ja sopii erinomaisesti jo ikääntyvällekin.
ps. ainoa harrastus jonka puolesta en hehkuta on kapakassa aikaansaviettäminen.

Xantippa

Kolleegani on kova poika käymään Golf kentällä lounasaikaan, tosin näissä reissuissa kestää aina parisen tuntia joten en tiedä mitä se siellä syö. Taitaa olla jotain raskasta, jos työpäivä alkaa kymmeneltä ja päättyy kahdelta.

DeppiK

jopas ne kateelliset ehti tännekin kommenttinsa iskemään :)
jokainen harrastakoon mitä haluaa ja mihin lompakko venyy :)

vihreät naamat

Kuka voi olla kateelinen jonkun minipallon lyömisestä myyrän koloon , voi taivas se on vaan niin että moni pelaa kun kuvittelee että se on eliittiä...... monella on kenraali Enrutin tavat vaikka ei kenraalin tulot :)

julputin

Julputinkin näyttää kateutensa. On kyllä totta joidenkin luulevan golfin olevan jotenkin eliittiä. Entisaikaan tennis oli sitä eliittiä. Mutta se joka golfiin on oikeasti innostunut pelaa kyllä pelaamisen riemusta. Golf on yksi tapa rentoutua ja saapi siinä liikuntaakin ja jalka kulkee ikäihmiselläkin! Kauniita Golf ilmoja kaikille liikunnan harrastajille.

Xantippa

itse en pelaa mutta moni tavan duunari ystäväni pelaa eivätkä he pidä sitä minään eliittilajina - ne on ne kateelliset jotka sitä toitottavat :)

VIHREÄT NAAMAT

Vaihda tuo kateellinen-klisee johonkin toiseen yhtä merkityksettömään sanaan.

Kuka täällä voisi olla kateellinen naurettavan näköisille pelleille, jotka vonkaavat palloa reikään, osumatta siihen ja jotkut saavat kuulema siitä vielä "tasoitusta"?

Huh hah hei, on siinä aikuisilla ihramaha-ukoilla harrastus!

Kyllä sen hölmön homman paljon pitää maksaakin, että saavat siitä itselleen ELIITTIHARRASTUKSEN!

On ne herroilla kiikut ja leikut

en ole kyllä nähnyt montaakan ihramahaa Golf-kentällä :) taitavat olla harrastamassa niitä "duunareiden" halpoja harrastuksia - oluen juontia paikallispubissa...
Kyllä ne on pellen näköisiä nuo haarniskaan puetut jääkiekkoilijatkin jotka kirmaavat kiekon perässä ja vielä tappelevat isot miehtet kaukalossa :) Kaikista harrastuksista löytyy huvittavia piirteita - olkaamme suvaitsevaisia ja antakaa jokaisen harrastaa mitä haluaa - itse olen varaston trukkikuski lähes minimipalkalla ja nautin Golfin peluusta luonnon keskellä :)

elitistinen trukkikuski

vaihda tuo ELIITTIHARRASTUS johonkin toiseen yhtä merkityksettömään sanaan :) Mikä on eliittiharrastus ? se jota "herrat" harrastaa. Oma pomoni ( herra ) harrastaa lenkkeilyä ja toinen on filatelisti...

VIHREÄ NAAMA

Kaikki harrastukset pääsääntöisesti ovat ihan ok. Pitääkö kaikkeen harrastamiseen liittää väkisin syöminen ja juominenkin? Kansan nettopainokehitys kääntyisi hyvään suuntaan, jos emme harrastaisi syödäksemme ja juodaksemme. Onneksi Suomen maassa ei pitäisi olla aihetta ajatella koko ajan syömistä. Oikea rehellinen nälkä mahdollistaa oikean syömisnautinnon.

Asiat asioina

Jaakko Tepon sanoituksia lainaten. Golf on turhaa touhua, kun monta miestä pyörii yhden reiän ympärillä. Pilkkiminen on mukavampaa, kun jokainen saa valita monta reikää.

Vivatsu

Minä ainakin pidän pelaamisen jälkeen käydä kavereiden kanssa vähän hiukolpalaa syömässä sekä juomassa kivennäisvettä päälle hyvät kahvit joskus joku hyvä leivonnainenkin. Siinä rupatella kuulumiset ja nauttia kesäajasta. Voi sitä aina välillä irroittatua arjesta hyvän ruoan sekä kavereiden kanssa.

Xantippa