Terassien lähtö hiljentäisi jokirannan

Porvoon jokirannan pysäköintipaikkojen vähentämisen pelätään vaikeuttavan useiden yrittäjien arkea.

Ulla Ora

Beata Nevalainen ja Jani Kallioniemi toivovat Porvoon jokirantaan vielä enemmän terasseja, samoin kuin Turun Aurajoen rannassa on.

Ulla Ora

Lukiolaiset Lotta Kulju ja Amanda Kneck toivovat jokirantaan nuorille kahvilaa, joka on auki myös viiden jälkeen.

Ulla Ora

Elissa Eklund ihmettelee, mihin ihmiset menevät jokirannassa, jos terassit viedään.

Ulla Ora

Porvoolainen Sanna Nakkula uskoo, että uusi kaavasuunnitelma hiljentää jokivartta entisestään.

Ulla Ora

PORVOO | Porvoon jokirannan asemakaavasuunnitelma ei miellytä kaikkia porvoolaisia. Jokirannassa olevan Amarillon terassiravintolassa suunnitelmia ihmetellään.

– Sellaisia huhuja meille on kantautunut, että ravintolamme joutuisi lähtemään. Tämä on kolmas kesä tällä paikalla ja olemme juuri päässeet vauhtiin. Minusta on sääli, jos jokirannassa ei voi pitää terassiravintolaa, sanoo Beata Nevalainen, joka työskentelee Amarillossa tarjoilijana.

Viereisen Joella-kahvilan tarjoilija Alissa Eklund kummastelee myös suunnitelmia siirtää terassit pois joen rannalta.

– Terassit kuuluvat Porvooseen ja joen rannalle. Mihin ihmiset sitten menevät, jos ei terassille?

Lue lisää lauantain Uusimaasta.

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

on se kumma kun täällä ei ymmäretä busineksen ja turistien päälle ! kaikki päätökset päin p.... vanha kaupunki on jo kuin kuollut kaupunki ja nyt jokirannastakin tehdään autio "kävelykatu"

Naantali rules (ei varmistettu)

Nythän siitä Jokirannasta fiksu tuleekin. Näiden nykyisten röttelöiden tilalle halutaan asialliset ratkaisut, ja kun jalankulku sekä näkymät paranevat, niin samalla viihtyvät turistit ja porvoolaiset, ja business paranee. Siis ehdotettu ratkaisu on erinomainen nykyiseen slummiin verrattuna.

Kanta-asiakas (ei varmistettu)

Enemmän vaan erillaisia kahviloita ja kuppiloita Porvoon jokirantaan ja vielä myös toisellekin puolelle rantaa. Kesällä pitää ottaa kaikki hyöty irti, jotta saadaan turisteja mahdollisimman paljon Porvooseen. Ja kyllä kaikkilla paikallisilla on oikeus päästä nauttimaan jokirannasta, ei se ole Jokikadun varrella olevien asukkaiden yksityisomaisuutta, jos ei yhtään melua siedä, niin silloin pitää muuttaa muualle.
Porvoon pitäisi ottaa mallia Turusta ja Naantalista, siellä osataan hyödyntää ranta.

Terassikelejä o... (ei varmistettu)

Sorry - Naantalin vanhakaupunki ja rannan seutu lyö Porvoon 6-0 - viihtyisää, ohjelmaa, ja turisteja iltamyöhään... käyppä Porvoossa klo 18.00 jälkeen vanhassakaupungissa :)

Naantali rules (ei varmistettu)

Tässä taas pelataan törkeästi erään paikallisen vaikuttajan pussiin, kilpailijat vaan pois. No eipä tarvitse sitten enää jokirannassa käydä. Miten tämä voi olla mahdollista?

Sairasta (ei varmistettu)

"Sorry - Naantalin vanhakaupunki ja rannan seutu lyö Porvoon 6-0 - viihtyisää, ohjelmaa, ja turisteja iltamyöhään... käyppä Porvoossa klo 18.00 jälkeen vanhassakaupungissa :)"
Samaa mieltä.
Täältä vähän isommasta kaupungista katseltuna Porvoon vanhakaupunki on aina kiinni. Välikatua Raatihuoneen torille, kahvilat illalla kiinni ja Jokikatua takaisin, jos jokirannankin ravintolat hävitetään, jäljelle jää - ei mitään, ei todellakaan mitään.

pp (ei varmistettu)

Jos Jokirannan kaava tuollaisenaan menee läpi jään ihmettelemään keitä kaupunkilaisia tässäkin on muka kuultu. Hiljaiselta tulee ranta näyttämään joka tietenkin Jokikadun kerrostalo asukkaita tulee mielyttämään Missä on kaupunkilaisesten kesäolohuone kunnon kahviloineen? Mitä Länsirannan puolelle suunnitellaan...tehdäänkö koko alueen kokonais suunnitelma vai mitä tässä husataan?
Onko mietitty Jokikadun liikennettä? Kulkeeko sitä kautta esim.bussit? Mikä järjestely liikenteelle tulee? Ihmettelen myös pyöräilyn sallimista aivan ranta-alueella jalankulkijoiden seassa. Ehkä pyöräilijät saataisiin Jokikadulle jos siitä vaikka tehtäisiin yksisuuntainen.
Vaikuttaa taas yhden pienen kokonaisuuden näpräämiseltä ja saadaan siihen palamaan rahaa jotta voidaan muutaman vuoden päästä todeta, että tehdään uusiksi. Tämähän on Porvoon tyyli. Kukahan konsulttifirma tätäkin voisi taas selvittää???

Aih voih hyi (ei varmistettu)

Tottakai ravintolat pois jokirannasta, Eihän missään muussakaan kaupungissa ole ravintoloita veden äärellä-Niin porvoota, niin porvoota, että huh huh...

ex porvoolainen (ei varmistettu)

Porvoosta tunnetaan muualla Suomessa kirkko, vanha kaupunki ja jokirannan ravintolat. Ei ravintoloita voi poistaa vain sen takia että pieni määrä ihmisiä niin haluaa. Miten olisi kansalaisäänestys?

mhv (ei varmistettu)

Entisenä Porvoolaisena kun katselen Tampereen suunnalta Porvoon menoa ei voi muuta kuin ihmetellä. Joenrantaan kuuluvat erilaiset kahvilat ja terassit kuin myös erilaiset omistajat ja pitäjät. Joenranta kuuluu kaupunkilaisille kun se vihdoin ja viimein on saatu siistittyä.
Ei kai nyt kaupunkia valjasteta yhden instanssin tarpeita varten kun sen pitäisi olla koko kaupungin ja sen ihmisten tarpeita varten.

Raimo Peltola (ei varmistettu)

Olen muuttanut Itä-Uudellemaalle pk-seudulta ja kävin pitkälle toistakymmentä vuotta joka kesä Porvoossa "turistina". Ilman kahviloita ja terasseja Porvoo olisi ollut totaalisen kuollut paikka. Olen myös tullut Porvooseen laivalla Helsingistä, se on yksi tärkeistä turistielämyksistä. Ja terassiravintolassa istuminen ja ruokailu kuuluu ehdottomasti tähän elämykseen.

Ymmärtäkää nyt ennen kuin on liian myöhäistä: Ilman joenrannan terasseja ei edes ole mitään Porvoota! Vanhakaupunki on hyvin pieni nähtävyys ja snobistinen kalliine kauppoineen. Ovatko porvoolaiset päättäjät tosiaankin jotenkin aivan vajaita päästään?? Miksi tuhota olennaiset osat kaupungin viihtyisyydestä ja vetovoimasta??? LISÄÄ kahviloita ja terasseja Porvooseen tarvitaan, ja nimenomaan jokirantaan. Aivot pois narikasta ja heti.

rosa (ei varmistettu)

Mistä ihmeestä on syntynyt käsitys, että terassit olisivat poistumassa? Niitä vain siirretään vähän fiksumpiin paikkoihin. Tämän avulla niistä tulee entistäkin viihtyisämpiä. Kyseessä on ihan hyvä suunnitelma.

Paljasjalkainen (ei varmistettu)

Jos ajattelisi menevänsä kävelylle jokirantaan tällä hetkellä, se on mahdotonta. Ellei sitten halua kiertää terassilta terassille.
Miksei ravintolat voisi olla irti rannasta, siten, että terassin ja joen väliin jää alue, missä voi kulkea vapaasti. Elävää musiikkia ja muuta toimintaa jokiranta kieltämättä kaipaisi.
Olisi myös kiva olla sellainen kahvila rannassa, missä ei tuota kuperkeikkalimsaa tarjoiltaisi, se lienee jo utopiaa.

Tatu Chanth

Kaupungin suunnitelma on ihan hyvä. Terasseista tulee entistä parempia ja tuleehan sinne yksi uusikin terassi. Nykyiset kyhäelmät poistuvat, mikä on oikein hyvä. Ja jalankulkijatkin pääsevät paremmin kulkemaan Jokikadulla. Siis hyvä kaikille osapuolille.

Olutsieppo (ei varmistettu)

Kyhäelmä - onpas oivallinen ilmaisu jokirannan oluthanaloille. Tässä yksiarvoistuvassa ja yksioikoistuvassa rantamaisema-idyllin kohenteluhuumassa on todellakin itse joki ja jokimaisema hukutettu oluttuoppi-logistisiin "kauneusarvoihin".
Jokea ei näe, ellet juo ja juovukin.
Jokiranta ei tunne, eikä jokirannan hökkelistössä kulkeva tunnista yhtään KAHVILAn nimen arvoista keidasta.
Jokirannan musiikiksi ehdotan puheensorinaa, lasten riemuisia hihkaisuja, lintujen laulua, jokilaineiden liplatusta, tuulenpuuskien huminointia.
Joki pitää saattaa joen arvoiseen asemaan !

face (ei varmistettu)

Kunnon kahviloita tarvitaan ei olut paikkoja! On hyvä, että koko Jokiranta otetaan käyttöön, kun kuppiloita ryhmitellään uudelleen. Toivottavasti kahvilalta/juottolalta/ym. vaaditaan laatua ja ulkonäköä. Sekin on hienoa, että kävellä voi aivan joen vartta mutta polkupyörät siinä seassa eivät ole hyvä eikä turvallinen juttu.
Olisi myös mukava tietää mitä sinne toiselle puolelle rantaa suunnitellaan sillä yksi kokonaisuushan tämän pitäisi olla.

kahvila,kahvila... (ei varmistettu)

kas, jokirannan asukkaatkin heräsivät pelkkine kahviloineen ja linnunlauluineen - senkö vuoksi ne turistit tänne ajelisivat muualta Suomesta - hih hih hih :) Ja jos haluaa kuunnella vain tuulen huminaa, joen liplatusta niin kävelköön kolme kilometriä merelle päin...

NUKKUMALÄHIÖ (ei varmistettu)

Niillä terasseilla, jotka luonnollisesti rajoittuvat jokeen, voisi olla myös laiturit kuten jo yhdellä terassinpitäjällä onkin mutta siinä on valitettavasti jätetty aivan liian vähän tilaa kevyelle liikenteelle ja kohta on todella vaarallinen eli terassia on ehdottomasti kavennettava siten, että sen mahtuu ohittmaan kunnolla joen puolelta. Kuka on vastuussa, jos joku putoaa siinä kohtaa jokeen ja kuka on velvollinen pitämään tuon maalla olevan terassin ja laiturialueen välisen osan kunnossa; ainakaan talvella siitä ei oltu poistettu lumia. Eli jos jotain terasseja pitää poistaa, niin tuosta voisi aloittaa jo turvallisuudenkin takia.

Paahtimon terassi on kyllä paras ja ihanin; erityisesti proomu on mainio!

Nipi (ei varmistettu)

Luulisi kaupungin rakennusvalvonnan virkamiesten olevan vastuussa siitä liian kapeasta kävelyalueesta rantaravintolan ja rantaviivan välissä, olivathan he selittelemässä jo vuonna 2006 tv:ssä Spotlight-ohjelmassa miksi ko. ravintola rakennettiin isommalle alueelle kuin mitä oli alkuperäiset luvat.

PÅ VILKET SÄTT ... (ei varmistettu)

Keskustelu suljettu

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantai klo 8.00 ja perjantai klo 16.00 välisenä aikana.