Sivistysjohtaja teki virheen palvelusetelikiistassa

PORVOO | Kiista Porvoon päivähoidon palvelusetelin käyttöönotosta on poikinut harvinaisen mokan. Porvoon sivistystoimen johto on lähettänyt Helsingin hallinto-oikeuteen sivistyslautakunnan nimissä lausunnon, jota ei oltu käsitelty lautakunnassa lainkaan.

– Tämä on harmillinen virhe. Virhe ja vastuu tästä on yksiselitteisesti minun, sivistysjohtaja Hilding Mattsson sanoo.

Kysymys on Saana Gustafssonin ja Eila Kohosen tekemistä valituksista palvelusetelin käyttöönotosta päivähoidossa.

Sivistyslautakunnan tämänpäiväiseen kokoukseen on tulossa ylimääräisenä asiana lausuntoehdotus, joka on jo hallinto-oikeuden käsittelyssä.

Lue lisää tiistain Uusimaasta.

Written by:

Eija Quinlan

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Kysymyksessä on virkavirhe, jossa virkamies on laiminlyönyt virkavelvollisuuttaan.
14 §
Virkamiehen on suoritettava tehtävänsä asianmukaisesti ja viivytyksettä. Hänen on noudatettava työnjohto- ja valvontamääräyksiä.
Virkamieslaki 33 §
Virkamiehen virkasuhde voidaan heti purkaa, jos virkamies törkeästi rikkoo tai laiminlyö virkavelvollisuuksiaan.

Enemmän kuin virhe (ei varmistettu)

Sivistys Johtaja kysyi Joku Sano:lta, että miten toimitaan kun vastataan Hallinto-oikeudelle. Joku Sano vastasi, että ”vastaa jonkun muun nimissä eli vaikka sivistyslautakunnan, jos ei muuta keksi”. Joku Sano, että sivistyslautakunnalta ei tarvitse kysyä, kun niille riittää, että kokouksessa on kahvia, pullaa ja väliaika.

Sivistys Johtaja kävi pyytämässä lisäksi Tärkeän Henkilön nimeä paperiin. Tärkeä Henkilö ei sillä hetkellä ollut ihan varma, että onko hänen nimensä Sivistys Lautakunta vai mikä, joten hänkin varmuuden vuoksi rapusti nimensä paperiin. Voi sitä ihmetystä kun joku tuhma täti sivistyslautakunnasta keksi , että heidän nimeään on käytetty väärin. Sivistys Johtaja tuhersi toimittajalle katuvaisena, että hän ottaa syyn niskoilleen vaikkakin vika oli Joku Sanon ja Tärkeä Henkilökin oli laittanut nimensä paperiin.
Hyvittääkseen tuhmat tekonsa Sivistys Johtaja Lähetteli sähköpostia ja juoksenteli ympäri Porvoota jakamassa papereitaan. Illalla Sivistys Johtajalla oli hyvä mieli – onneksi huomenna on uusi päivä ja uudet metkut. Tällainen satu tällä kertaa Porvoon hyvästä hallintotavasta.

Jo Lissuakin na... (ei varmistettu)

Olen Saanan kanssa samaa mieltä. Miten on mahdollista, että virkavelvollisuuksia rikkovat saavat aina vain jatkaa...

Lähihoitajaopis... (ei varmistettu)

Voi .... sentään tätä Porvoon päätöksen tekijöiden ammattitaitoa! Tule apuun herra Kaupunginjohtaja (joka olet heidän esimies) ja näytä, että johtajankin pitää osata ja tehdä työnsä. Kyllä nyt tuota virkaa ja palkkaa nostavan ihmisen pitää tietää miten menetellään ja jokaisen ihmisen pitää itse tarkistaa mihin paperiin laittaa allekirjoituksen. Toivottavasti joutuvat vastaan ammattitaidottomuudestaan muutakin, kun selityksen kesäkuun kokouksessa.

säälittävää (ei varmistettu)

Sivistysjohtaja...jopa joo on mies paikkallaan:) ja ystävä hyvä allekirjoittaa, kun apua pyytää. Mistä meitä porvoolaisia oikein rankaistaan, kun näitä juttuja aina riittää. Missä on virkajohtajan oma omatunto ja moraali? Sitä voi itsekin erota vaikka hyvä veli verkosto seisookin rinta rottingilla vieressä ja ymmärtää, että rapatessa roiskuu.

ammattitaito h... (ei varmistettu)

Valittinkos tämä henkilö aikoinaan sivistysjohtajaksi jäsenkirjan perusteella vaikka vielä silloin viran pätevyyvaatimukset eivät täyttyneetkään?

MUODOLLINEN PÄTEVYYS (ei varmistettu)

Onneksi meillä on Porvoossa vanhempia jotka jaksavat taistella näitä hyvä veli amatöörejä ja heidän järjetöntä kekseliäisyyttä vastaan! Adressi kiertoon ja vaaditaan näille "mukamas virkamiehille" välitöntä eroa.
Täysin samaa mieltä kuin Saana ja kiitos että jaksat taistella!

Huolestunut äiti (ei varmistettu)

Porvoota viedään taas kerran maailmankartalle - kohta jo Suomen naurettavin kaupunki !!
Mistä näitä tämän tason ihmisiä on pesiytynyt saman kaupungin virkamieskuntaan tällainen lauma ??? ei tiedä itkeäkö vai nauraa....

APUA! (ei varmistettu)

Olisikohan näillä kaikilla nimimerkeillä sama ip-osoite?

Voi herrankiesus kuinka kauheeta nyt onkin! Kyllä tässä riittää taas päivittelemistä koko viikoksi. Kyllä varmaan nuapurin Hilimakin on tohkeissaan, kun tästä kun kuulee? :)

Lauri2 (ei varmistettu)

lauri2 taitaa olla näitä paikallisia virkamiehiä, jotka asiallisesti kommentoivat tyrmistyneiden kuntalaisten ihmettelyä... sananvapaus ja silleen ja tuskin sentään kukaan usealla nimimerkillä kirjoittelee... ellei satu olemaan itse virkamies :)

APUA! (ei varmistettu)

Hyvä Lauri2 sinun on pähkäillä meitä valittajia kun ei asia ilmeisesti koske sinun lapsiasi? Minun lapseni sen sijaan joutuvat kärsimään kaikesta tästä Porvoon kaupungin virkamiesten säätämisestä ja käsittämättömästä käytöksestä kun lasten oikeuksilla ja hyvinvoinnilla ei tässä kaupungissa ole väliä.

Ulrika Korpinen (ei varmistettu)

Tämä asiahan tuli selville puoliksi vahingossa kun minä mainistin ohimennen Outi Lankialle lausunnosta. Jos emme olisi asiasta puhuneet,virhe olisi saanut jäädä huomaamatta-virkamiehet tuskin tätä olisivat tuoneet esille missään vaiheessa.

Saana Gustafsson (ei varmistettu)

Ymmärrän kyllä Ulrika sen, että vanhemmat taistelevat lastensa etuuksien puolesta. Ei vain taida tällä lapsuksella olla kovinkaan paljoa vaikutusta itse lopputulokseen. Politiikot asian kun lopultakin päättävät.

Lauri2 (ei varmistettu)

Kylläpä oli sivistyslautakunnalta tullut kertakaikkisen mahtava kannanotto
Porvoon strategian vaiheista 2010 - 2013. Kuka sen lienee laatinutkaan ja hyväksyttänyt ansaitsee välittömästi 1000 lisää/kk ja kuntoisuusloman.
Jippii, meillä svengaa!

Nuorisoliittolainen (ei varmistettu)

Ei mitiä hätiä...annetaan palkankorotus sivistoimenjohtajalle, niin voipi lohduttaa itseään jollakin pikku ostoksella :)!
Oikein on oikein ja väärin on väärin, niin yritetään opettaa jokaiselle lapselle ihan pienestä asti. Toisille oppi ei mene perille.

känkkäränkkä (ei varmistettu)

Koko palvelusetelin käsittely on ollut farssi. Ihmisiä ketä asia oikeasti koskettaa ei ole kuultu ollenkaan. Monet pienet ihmiset ovat uuden edessä syksyllä, kun tuttua ja turvallista tarhaa tai eskaria ei enää ole. Ja minne menevät sydämmellään työtään tehneet hoitajat joiden työpaikka lähtee alta uudistuksen vuoksi? Niin paljon hyvää valuu hukkaan. Hyvää mitä meidän kuulusi tarjota lapsille. Lapsille keiden ei pitäisi jäädä mielivaltaisuuden jalkoihin. Herätkää Porvoon päättäjät vihdoinkin. Virheistäkin voi oppia ja niitä korjata, kun vain ne myöntää. Näin voi saada ripauksen inhimillisyyttä, sitä todellista valtaa ja voimaa.

Katri Turunen (ei varmistettu)

Sivistystoimenjohtajan toiminta on härskiä. Tuskinpa meistä kukaan hyväksyy sitä, että naapuri lähettelee nimissämme kirjelmiä. Miten meidän tulisi hyväksyä se, että verorahoista palkkansa saava virkamies lähettelee postia muiden nimissä. Eikö tuolla (palkka)tasolla pitäisi olla jo menettelytavat tiedossa sekä tulisi tietää mitä on hyvä hallintotapa.

Voi itku (ei varmistettu)

Tärkeä henkilö järjesteli sivistystoimenjohtajan tuohon pallille, joten hyvä veli järjestelmän mukaan tärkeätä henkilö ei tuoda julki ja otetaan syy omalle kontolleen.
Joku sano ei kuulu hyvä veli verkostoon vaan hyvä sisar, joten häntäkin suojellaan.
Tosiasiassa koko kaupunginjohtoryhmä tanssii yhden henkilön pillin mukaan ja hänet sekä koko johtoryhmä pitäisi vaihtaa

lissun veljeä i... (ei varmistettu)

Olen samaa mieltä kuin Huolestunut äiti ja Lissun veljeä itkettää! Adressi liikkeelle, jotta mokomat keplustelijat saadaan pois lapsiperheiden asioita "hoitamasta"! On siinä Porvoolla varsinainen varhaiskasvatusjohtaja, huhhuh - lasten etu viimeisenä mielessä! Ymmärtäisit erota L.N!

äitix3 (ei varmistettu)

Taas on viety sivistystoimenjohtajaa kuin pässiä narussa! Haloo, eikö kukaan huomaa, kuka talutusnuoraa pitelee???? Sieltä se syntipukki löytyy!

leila rules (ei varmistettu)

Millähän sitä saisi sivistyslautakunnan kumoamaan päätöksensä ja eroamaan kuten useat kommentit tässäkin ketjussa vaatii? Kiitos Saana sinulle, että olet aktiivisesti jaksanut taistella meidän ja lastemme puolesta. Mitä vielä voisimme tehdä jotta meitä ryhdyttäisiin kuuntelemaan?

Ulrika Korpinen (ei varmistettu)

Kyllähän tässä täyttyy virkavirheen merkit täysin, mutta eiköhän tämäkin surullinen virkamiesjohdon "hyvä hallintotapa" paineta villaisella hyvinkin pian. Näinhän täällä Porvoossa toimitaan asioissa, joita ei haluta tuoda julkiseen keskusteluun. Hyvä Saana ja Outi, ilman tarkkaivaisuutta tämäkin olisi jäänyt kokonaan huomaamatta.

Otto Oksanen (ei varmistettu)

Kyseessä ei missään nimessä ole harmillinen moka, vaan vakava virkavirhe jolla tulisi olla seurauksensa! Minua veronmaksajana ja kuntalaisena kiinnostaa, mitkä nämä seuraamukset tulevat olemaan. Vastauksia kunnalta, kiitos!

Kun hyvästä hal... (ei varmistettu)

Olen samaa mieltä edellisen kanssa - haluan vastauksia miten tämä tullaan käsittelemään ja mitkä ovat mahdollisest seuraamukset. Ei tämmöistä asiaa voi vaan jättää huomioimatta ja olla niinkuin mitään ei olisi tapahtunut! Ei kunnassa yksinkertaisesti voida toimia näin.

Saana Gustafsson (ei varmistettu)

Kysynpä näin päin: entä jos kaupunki olisi jatkanut entisellään, olisi kilpailuttanut päiväkodit ja hyväksynyt vain osan ostopalvelupäiväkodeiksi? Ei ole olemassa subjektiivista oikeutta saada pitää lapsi samassa ostopalvelupäiväkodissa.
Tässä hallinto-oikeuden laususto-asiassa: ei ole aiheutunut vahinkoa kenellekään, joten tokkopa kyseessä on lain tarkoittama törkeä virkavelvollisuuden rikkominen, joka oikeuttaisi päättämään kenenkään virkasuhteita. Kyseessä on virhe, joka voidaan korjata ja niin on jo tehty.

Mirja Suhonen

Niin ja omat päiväkotien kustannukset vain nousevat. Ei minusta ole hyvä, että lopetetaan kaikki yksityiset. Ne olisivat ollet ihan hyviä vaihtoehtoja. Mutta ei tietenkään kallimpaan hintaan.

powerpoint-joht... (ei varmistettu)

¨näitä "virheitä" kun Porvoossa sattuu koko ajan... villaisella painellaan ja ollaan hiljaa...
Muualla on virkamies saanut monoa tai älynnyt itse erota.

MORAALINVARTIJA (ei varmistettu)

Tarjoan munkkikahvit Porvoon torilla, jos jostain löytyy virkamies joka on eronnut tai erotettu tällaisen virheen vuoksi.
Hyvä tietysti että virhe huomattiin, ja jos sivistysltk olisi antanut erilaisen lausunnon,olisi ilman muuta pitänyt mitätöidä aiempi lausunto. Niin varmaan nytkin tehdään.

Mirja Suhonen

Jauhakaa lisää. Lautakunta hyväksyi sivistysjohtajan esityksen. Oikeasti ei ole tapahtunut mitään vahinkoa kaupungille tai päivähoidon asiakkaille.

Täällä vaan vaahdotaan aivan turhanpäiväisestä muotorikkeestä.

säätelijä (ei varmistettu)

Vaikkei mitään "vahinkoa" ole tapahtunut, ei asiaa saa silti vähätellä/hyssytellä! Etenkin tämän tasoiset asiat hoidetaan sovitulla tavalla, ei jonkin lautakunnan nimissä yksittäiset ihmiset voi lähetellä hallinto-oikeuteen kirjelmiä! Kaaoshan siitä syntyy, jos yksittäiset virkamiehet alkavat sooloilla mielensä ja omien tarkoitusperiensä mukaan! Virkavirhe mikä virkavirhe! Kyllä varhaiskasvatuksenjohtaja ja sivistystoimenjohtaja tasan tarkkaan tietävät kuinka prosessin kuuluu edetä, ei kaksi vanhaa kettua "vahingossa" ohita sivistyslautakuntaa, harkiten kyllä! Edesvastuuseen molemmat - vähemmästäkin on päät pölkylle pistetty!

kissa pöydälle (ei varmistettu)

Ja millähän perusteella lausunto on kirjoitettu? no tietenkin sivistyslautakunnan päätöksen pohjalta, siis sen mistä valitus tehtiin. Lausunnon on tarkoitus puolustaa sivistyslautakunnan päätöstä ja teksti nojautuu siihen täysin. Muotovirhe kyllä tapahtui, mutta sen voi oikaista käsittelemällä asian uudestaan ja niin on tehty. Virkavirhe tai jopa virkarikos ovat sitten jo aivan eri asia. Kummankaan tunnusmerkit eivät asiassa täyty, saati sitten että se olisi törkeä.

Jag och jag själv (ei varmistettu)

Ai mitään vahinkoa ei ole käynyt? Miksi luulette meidän vanhempien vastustavan tätä muutosta? Emme varmasti politikoinnin takia vaan lastemme suojelemiseksi vahingolta.

Vahinkoa ei ehkä teille porvoolaisille poliitikoille ole käynyt, mutta minun lapsilleni kyllä! Että kehtaattekin, hävetkää!

Ulrika Korpinen (ei varmistettu)

Oisko syytä erottaa tämä muotovirhe, josta ei tullut mitään harmia yhdellekään lapselle tai aikuiselle, varsinaisesta palvelusetelipäätöksestä. Joka sekin syntyi demokraattisen päätöksenteon perusteella. Hitonmoista älämölöä tyhjästä.

Ahistaa (ei varmistettu)

Niin, kyllä tämä virkamiehen moka on vain piste kaiken sen päälle mitä sivistystoimessa on tehty palveluseteliasiassa, sen valmistelussa ja päätöksissä. Eikä mikään pikku piste. Vanhemmat ovat raivoissaan ja kuka heidän lastensa puolta pitää jos eivät he itse - päätökset kun ovat Porvoossa jo pidemmän aikaa olleet lapsiperheille epäedullisia. Ja kyllä virkamiehen tulee noudattaa sääntöjä, eihän siitä voi noin vaan lipsua. Eikä noita lausuntoja hallinto-oikeuteen ihan joka päivä lähetellä, joten tarkkuutta tarvitaan.

Saana Gustafsson (ei varmistettu)

Kyllä on varhaiskasvatusjohtaja hyvin lemmikkinsä kouluttanut, kun tämä kiltisti ja tottelevaisesti kantaa kaiken vastuun virheestä

Koirakuiskaaja? (ei varmistettu)

Asia on hyvin yksinkertainen; se joka on hänet nimittänyt, se myöskin erottaa. Koska mitä ilmeisimmin on kysymys virkamiehestä, virkamieslautakunta voi käsitellä asianomaisen pyynnöstä riitaisan asian. Jos juttu menee virkarikoksena oikeuteen, oikeus voi tuomita hänet viraltapantavaksi tuomion tullessa tahallisesta tai törkeästä virkavirheestä.

Torikokoukset eivät tällaisia asioita ratkaise, koska jokaisella on kuitenkin laissa säädetty oikeusturva;=J

dCarlos (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun