Linja-autoasemalla ajetaan pian vääräänkin suuntaan

Paikalliset
Kommentoi 1

PORVOO | Järjestelyt Porvoon linja-autoasemalla muuttunevat tulevan kesän aikana. Suunnitelmien mukaan paikallislinjojen pysäkit poistuvat kaupungintalon edustalta Raatihuoneenkadulta ja palaavat Matkahuollon läheisyyteen vinolaituriin.

Radikaalein muutos on, että itään menevät paikallisbussit alkavat ajaa linja-autoaseman läpi Piispankadulta Rauhankadulle eli ne kääntyvät Runeberginpuiston kohdalta asemalle ja tulevat Rauhankadulle Intersportin paikkeilta. Tuo ajosuunta ei liene ollut käytössä miesmuistiin, ja vaatii lisätarkkaavaisuutta ihmisiltä, jotka kävelevät Matkahuollosta torille tai päin vastoin.

Muutos on teknisen toteutuksen puolesta pieni, liikenneinsinööri Hanna Linna-Varis Porvoon kaupungilta sanoo. Suurin työ on korotetun kivetyn alueen rakentaminen linja-autoasemalle 7 metrin päähän torin reunasta. Kivetyn alueen tarkoitus on erottaa selkeästi itään menevä bussiliikenne muusta linja-autoaseman liikenteestä.

Kaupungintalon edustan pysäkkien siirto johtuu mm. siitä, että kuljettajien käynti Matkahuollon sosiaalitiloihin on sieltä ollut hankalaa.

Kaupungintalon edustalla on myös sattunut joitakin onnettomuuksia, jotka ovat saattaneet johtua siitä, että bussipysäkkien vuoksi kävelijöiden määrä Raatihuoneenkadulla on lisääntynyt, Linna-Varis kertoo.

Pysäkkien poistumisen myötä kaupungintalon edustalle saadaan takaisin siellä olleet parkkipaikat.

Kolmas muutos järjestelyissä on se, että Palvelulinjan pysäkki siirtyy Rauhankadulle Lundinaukion kohdalle. Linna-Variksen mukaan tämä on perusteltua mm. siksi, että Lundinkadulta Palvelulinjan asiakkaat pääsevät suoraan kävelyalueille eikä heidän tarvitse puikkelehtia linja-autoasemalla bussien seassa.

Suunnitelmat on asetettu nähtäville lausuntoja varten. Uudet järjestelyt olisi Linna-Variksen mukaan hyvä saada käytäntöön elokuun puolivälin paikkeilla, jolloin bussien aikatauluihin yleensä tulee muutoksia.

1 kommentti Kommentoi
Käyttäjän Veikko Vaniala kuva
Veikko Vaniala

Kommentit

18.5.2012 08:54

Tarkoittaako tämä nyt samalla että paikallisbussit siirtyvät takaisin Mannerheiminsillalle?

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.