Porvoo saattaa pakkolunastaa kiinteistön Loviisantien varrelta

PORVOO | Porvoon kaupunki saattaa turvautua toistaiseksi vähän käytössä olleeseen keinoon eli maa-alueen pakkolunastukseen yhdyskuntarakentamista varten Loviisantien varrella.

Porvoon kaupunginhallitus käsittelee maanantaina lunastusluvan hakemista ympäristöministeriöltä noin 2,6 hehtaarin viljelemättömälle entiselle peltoalueelle, joka sijaitsee Porvoon Sisäkehän/Saaristotien risteystä vastapäätä. Kiinteistö on yleiskaavassa työpaikka-aluetta. Lunastusluvan hakemisesta päättää lopullisesti kaupunginvaltuusto.

Kyseisen kiinteistön omistaja on tehnyt naapurikiinteistön omistajan kanssa tilasta esisopimuksen, jonka mukaan kauppahinta olisi noin 342 000 euroa eli 12,99 euroa neliöltä.

Kaupunki lähetti maanomistajalle kirjallisen ostotarjouksen, jonka mukaan kaupunki olisi valmis maksamaan peltoalueesta 75 000 euroa eli 2,85 euroa neliöltä, joka on hieman yli kaupungin käyttämän vakiintuneen raakamaan hintatason. Maanomistaja ei ole vastannut tarjoukseen.

Lue lisää lauantain Uusimaasta.

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Kaupunki koittaa taas saada puoli ilmaiseksi maata jolla joku kaupungin herra sitten saa tehä bisnestä itselleen...
!5km kaupungin ulkopuolella 0,5 ha tontit maksaa 40 000-50 000 joten kaupungin kupeessa 2,6ha käypä hinta on helposti 350 000-450 000, jos kaupunki pakkolunastaa tuon tilan hintaan 75 000e niin kyse on ryöstöstä.

Anzzi (ei varmistettu)

Kaupunki koittaa taas saada puoli ilmaiseksi maata jolla joku kaupungin herra sitten saa tehä bisnestä itselleen...
!5km kaupungin ulkopuolella 0,5 ha tontit maksaa 40 000-50 000 joten kaupungin kupeessa 2,6ha käypä hinta on helposti 350 000-450 000, jos kaupunki pakkolunastaa tuon tilan hintaan 75 000e niin kyse on ryöstöstä.

Anzzi (ei varmistettu)

Antavat sitten SRV:n hoitoon niin he keksivät jotain kivaa rakentamista, jonka voivat sitten vuokrata kaupungille 5 x markkinahintaan :)
Sääliksi käy tontin omistajaa...

AJT (ei varmistettu)

Olin kerran Sipoossa kaavatilaisuudessa kun entinen kunnan johtaja sanoi sanatarkasti, "että kun kunta saa maata halvalla ja myy sitä kalliilla se on kunnalle hyvää bisnestä". Sipoossa tämä maan pakko lunastus katsotaan olevan kunnan bisnestä, josta tietysti päättäjät saavat hyvät bonukset.

Jos tämä sattuu omalle kohdalle, niin aivan varmasti lähtee valitukset kaikkiin paikkoihin mukaan lukien eu.

Eräälle tutulle paljastui tilanne vasta kun pankin johtaja tuli pyytämään lisää vakuuksia lainalle, kun kunta näyttää vievän teidän maanne!
Olihan se kunta lähettänyt jonkun kirjeen, mutta vain suomeksi mutta tämä vanhus (yli 80 v) kun ei osaa suomea ollenkaan, niin kirje oli mennyt suoraan roskikseen.
Ei mitään henkilökohtaista kontaktia oltu otettu. Sitten kun pääsivät neuvotteluihin niin kunnan asenne oli, että laki on heidän puolella.

Kuinka yksityiseltä henkilöltä voidaan nyky suomessa viedä eli varastaa maata aivan pilkka hintaan. Ei edes metsää saanut hakata alueelta pois, jonka arvo oli moninkymmenkertainen alueesta saatuun korvaukseen.

Ei ihme, että Sipoossa alkaa enemistö haluta liitösta Helsingin kanssa.
On yleisessä tiedossa se, että Helsingin korvaukset ovat moninkymmen kertaiset Sipooseen nähden.
Saihan Sipookin noin miljoonan hehtaarilta helsingiltä. Sipoon omat korvaukset liikkuvat muutamissa tuhansissa hehtaaria kohden.
Siinä se pikku ero!

Sipoossa vielä ... (ei varmistettu)

Aivan venäläistä peliä!
Tätähän tehdään siellä koko ajan ja Porvoon johtajat kävi sieltä ottamassa mallia vähän aikaa sitten.

ei mikään yllät... (ei varmistettu)

Muistakaamme että kunnallisvaalit lähestyy.. unohtakaa äänestää kokoomusta, sossuja ja ruottalaisia niin alkaa asiat paranemaan.. noista porukoista kun ei löydy kuin oman edun tavoittelijoita ja kähmijöitä ja hyvävelijärjestelmä.

Anzzi (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun