Porvoon-junat vielä pitkään museopelejä

Porvoon-radan varsinainen henkilöjunaliikenne päättyi 1981.

Juha Perämäki

PORVOO | Joukkoliikenne Itäisellä Uudellamaalla pysyy vielä pitkään bussien varassa. Porvoon rautatieasemalle ei odoteta pariinkymmeneen vuoteen muita kuin museojunia.

Uudenmaan liiton Porvoon suunnan -joukkoliikennemuistiossa arvioidaan, että Östersundomin metro vie pohjan taajamajunaradalta. Nopea itärata aiotaan vetää lentoaseman kautta Porvooseen, mutta toteutus on kaukana tulevaisuudessa.

Porvoo–Helsinki-bussiliikenteen kysynnän arvioidaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2035 mennessä. Se tarkoittaa lisää moottoritievuoroja, uusia liityntäyhteyksiä metroasemille ja joukkoliikennekaistoja Helsingin päähän.

Lue lisää keskiviikon Uusimaasta.

Written by:

Samu Karvala

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Niin, Lahteen rakennettiin oikorata ja myös Helsinki-Lohja välille rakennettaneen junarata henkilöliikenteelle jo ennen Porvoota, jota ennen pitää rakentaa myös Pisara-rata ja lentokenttärata. Itä-Uudenmaan liitto ei saanut mitään aikaiseksi Heli-radan suhteen ja tässä on tulos: museoradalla ainakin vuoteen 2035. Tod.näk. paljon pidemmällekin.

I-U "ALUEKESKUS" (ei varmistettu)

aivan oikein ja missähän ovat meidän loistavat kansanedustajat?? Eikös heidän olisi ollut aihetta lobata hiukan radankin puolesta eikä loistaa hiljaiosuudellaan kuten nyt? Noh, eipä tuo ollut mitään uutta, eihän Porvoota voida kehittää, eikä tänne haluta uusia asukkaita, niin olishan se kauheata jos Kuninkaanportin ympärille olisikin tullut asukkaita ja oltaisiin saatu keskustan kauppoja köyhdyttävää kauppatoimintaa Kuninkaanporttiin, niin on höpö höpö ettei junalla olisi ollut käyttäjiä ja eihän se rata olisi pysähtynyt Porvooseen, kiltisti se olisi mennyt Loviisaan ja siitä Kouvolaan/ Vaalimaalle, joten käyttäjinä olisi ollut myös Neste ja muukin rahtiliike, ai niin sittenhän olisi Lahti > Kouvola väli tullut hiljaiseksi..

VK7 (ei varmistettu)

Keskustelu suljettu

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantai klo 8.00 ja perjantai klo 16.00 välisenä aikana.