Jäähdytys ei vielä toimi Taidetehtaalla

Taidetehtaan jäähdytysjärjestelmä ei vielä ole ollut toiminnassa.

arkisto / Matilda Isohella

PORVOO | Taidetehdas on säiden lämmettyä ja kävijämäärien lisäännyttyä ollut hetkittäin kuumanpuoleinen paikka. Event Factory Oy:n toimitusjohtaja Susanne Dahlqvist myöntää, ettei jäähdytys vielä toimi, mutta sen on luvattu toimivan kesällä.

Lisälämpöä Event Factoryn ympärille löi mönkään mennyt suunnitelma hallituksen vaihtamisesta. Taidetehtaan profiilia piti kohottaa nostamalla yhtiön hallitukseen Mikaela Nylander (r.), Kaj Bärlund (sd.) ja Taru Tujunen (kok.).

Lue lisää keskiviikon Uusimaasta.

Written by:

Samu Karvala

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

ei ole totta - jäähdytys teetetty lisätyönä ! eli lisäkustannuksia.... miten on mahdollista, että jäähdytys ei nykyaikana ole kuulunut valmiina urakkaan ?? huh huh

amatöörit (ei varmistettu)

Paikallispoliitikoilla Taidetehtaan profiilia ei nosteta yhtään, joten onneksi hallituksen vaihtaminen meni mönkään.

VAALIEN ALLA HA... (ei varmistettu)

Olisi rohkeasti nostettu hallitukseen pari Avantin edustajaa ja molemmat porvoolaiset kansanedustajat. Paikallispoliitikot eivät osaa melskata kuin Porvoon pienessä heikkalaatikossa.

taiteilijoita j... (ei varmistettu)

itse en kyllä sotkisi poliitikkoja mukaan lainkaan - eivät ainakaan profiilia nosta...
kulttuurihenkilöitä ja muita vaikuttajia - miksi näitä poliitikkoja tupataan joka paikkaan - kilpailevat luottamustoimien määristä ja hoitavat kaikkia "vasemmalla kädellä" nostellen kuitenkin palkkiot...

täynnä poliitikkoja (ei varmistettu)

aivan oikein, yksikin poliitikko olisi riittänyt pitämään kaupungin päättäjät kärryillä siitä missä mennään, loput olisi voitu valita taiteilijoista ja kysyä vaikka jompaa kumpaa kapelimestaria myös ( Kuusisto, Salonen )mukaan.

VK7 (ei varmistettu)

Pelkästään taiteilijat vetämässä Taidetehdasta? Ehkä saisimme sinne hyvää taidetta, mutta huolellisen taloudenpidon saisimme unohtaa. Muistissa lienee vielä miten kävi esim. Kansallisoopperan? Luovasti johdetussa talossa "unohdettiin" vuosikaudet maksaa eläkemaksuja ja lopultahan Veikkauksen piti kaivaa kuvettaan oikein isosti, jotta oopperan tilit saatiin edes johonkin balanssiin.

H2O (ei varmistettu)

Tuskin ne taiteilijat saisivat taloutta sen pahemmin kuralle kuin paikalliset poliitikotkaan. Porvoolla on edelleenkin velkaa per asukas huomattavan paljon ja Taidetehtaastakin tehtiin 20 vuoden vuokrasopimus, jonka "edullisuus" kaupungille on kyseenalaista. Jos Taidetehtaan hallituksella on jotain talousvastuuta, niin sinnehän pitäisi saada joku talousammattilainen mukaan.

Muuten, mitähän hyvää kolme uuteen hallitukseen ehdottua poliitikkoa olisivat saaneet aikaan Taidetehtaan profiilille omilla suhdeverkostoillaan? Olisivatko he markkinoineet Taidetehdasta ympäristöjärjestöille (ex-ympäristöministeri), saaristolaisille (saaristoasiain neuvottelukunnan pj) ja kokoomuslaisille (puoluesihteeri)?

VAALIEN ALLA HA... (ei varmistettu)

talous- yritysmaaliman huippuja tuonne tarvitaan, että saavat tuon pohjattoman kaivon pysymään jotenkin pystyssä... näkyy tulevan koko ajan lisää kuluja kun on unohdettu sopimuksesta jotain pois... :)

oho unohtu ? (ei varmistettu)

Kyllähän tämä nyt hiukan ihmetyttää että kuka kaupungilla oikein noita sopimuksia piti valvoa, nähtävästi hoidettu vasemalla kädellä touhut.Nyt käpälää pystyyn virkamiesjohdossa kuka tyri????

Edwin (ei varmistettu)

Nimimerkki Edwin on jäljillä: kuka / ketkä valvoivat suunnittelua ja rakentamista; rakentaja / rakennuttaja vai mikä taho? Siis: muutakin rakentamisen laatua ja projektin valmistumista?

Porvoossa on kokopäivätoimisia alan viranhaltijoita, mutta ei kokopäivätoimisia luottamushenkilöitä.

Missä on rakentajan ja rakentamisen valvonnan oikeanlainen "ammattiylpeys"? Mennäänkö aina siitä mistä "aita on matalin"? Kusetetaanko aina, kun silmä vaan välttää? Miksei asioihin puututa jo suunnitteluvaiheessa, vaikka virheet ja puutteet nähdään jo silloin? Miksi hyväksytään "sutta ja sekundaa"?

Taidetehdas ei ole läheskään ainoa rakentamisprojekti Porvoossa viime vuosina, joissa on ollut paljon puutteita, sumutusta, veronkiertoa, laaduttomutta ja vaikka mitä.

Markku Vaniala (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun