Elokuva-arvio: Agentit aikamatkalla

Työpariagentit J (Will Smith) ja K (Tommy Lee Jones) tuntevat toisensa kuin omat taskunsa.

Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Agenttikomedia mustiin pukeutuvista miehistä on edennyt kolmanteen osaansa.

Barry Sonnenfeldin ohjaamassa uutuudessa seikkaillaan sekä nykyajassa, että tehdään aikamatka heinäkuun puoliväliin vuoteen 1969.

Työpariagentit J (Will Smith) ja K (Tommy Lee Jones) tuntevat toisensa kuin omat taskunsa. Paitsi etteivät sittenkään tunne, sillä vaikka heitä yhdistää vuosien yhteistyö lukemattomine autossa vietettyine tunteineen, on iäkkäämmän K:n menneisyydessä salaisuuksia, joista J ei tiedä mitään.

Yksi K:n salaisuuksista liittyy heinäkuuhun 1969. Kun K yllättäen katoaa, päättää J lähteä aikamatkalle muuttamaan historiankirjoitusta K:n osalta. Tupsahdettuaan 1960-luvun New Yorkiin hän tapaa nuoren K:n (Josh Brolin), ja selvitettyään muutaman ratkaisevan asian agenttiparistaan, päätyy hän taistelemaan K:n ja koko maapallon perivihollisen Elukka-Boriksen kanssa. Pystyykö J, tai mahdollisesti K itse, muuttamaan menneitä tapahtumia ja saamaan toisesta todellisuudesta kotoisin olevan maapallon perivihollisen Boriksen päiviltä?

Agenttiseikkailun kolmas osa rullaa valkokankaalle ilon kautta näyteltynä ja hyvällä sykkeellä edeten.

Elokuvan visuaaliseen puoleen on panostettu eikä suotta, sillä erityisesti efektipuolen vahvuus ja ratkaisujen omaperäisyys tekevät vaikutuksen.

Tarinaan olennaisesti liittyvät örkit ja muut kummajais-mutantit on toteutettu juuri niin ällöttävästi kuin toivoa sopii. Vaikka juonen tasolla pelottavaa hirviötä vastaan taistellaankin, on elokuvan kokonaistunnelma charmantisti kepeä, hauska ja humoristinen.

Sen kummoisempaa sanomaa tai kannanottoa Men in Black III ei sisällä, vaan elokuvan ensisijainen tehtävä on viihdyttää. Ja sen se tekeekin, tyylillä ja kunnialla loppuun asti.

MEN IN BLACK III 3D (2012) Lajityyppi: 3D, toiminta, komedia, sci-fi Ohjaaja: Barry Sonnenfeld Pääosissa: Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin, Alice Eve, Emma Thompson, Nicole Scherzinger Kesto: 1h 45 min Ikäraja: 12
Written by:

Teija Varis

Ota yhteyttä