Taidehalli muuttuu anniskelualueesta yksityistilaksi

Taidehallissa esillä olevan Porvoon Taiteilijaseuran näyttelyn vip-avajaisissa syntynyt tarjoilukiista on ratkennut. Jatkossa Taidehalli ei kuulu ravintolan anniskelualueeseen, joten taiteilija voi järjestää vakiintuneen tavan mukaisesti näyttelytilassa oman avajaistarjoilunsa.

Juha Perämäki

PORVOO | Taidetehtaalla vajaat kolme viikkoa sitten leimahtanut tarjoilukiista on nyt saatu ratkaistuksi. Taidetehtaan säätiön hallitus ja Event Factoryn hallitus ovat käsitelleet asiaa viime päivinä, ja kompromissina toisen kerroksen näyttelytilat Taidehalli, Taidelainaamo Konsta ja Yrjö A. Jäntin kokoelma rajataan pois ravintola Vitriinin anniskelualueesta.

Erimielisyyshän syntyi, kun Porvoon taiteilijaseura järjesti oman kutsuvierastarjoilunsa toukokuun alun näyttelynavajaisiin. Kaikki yleisölle avoimet näyttelytilat oli kuitenkin vuokrasopimuksissa merkitty Taidetehtaan cateringistä vastaavan ravintola Vitriinin anniskelualueiksi. Sopimusten nojalla ravintola luonnollisesti katsoi, ettei tiloissa voi tarjoilla edes avajaisviinejä kukaan muu, koska se rikkoisi anniskelulainsäädäntöä vastaan.

Lue lisää perjantain Uusimaasta.

Written by:

Samu Karvala

Ota yhteyttä

Kommentit (6)

Kommentit

Kyse ei taida olla siitä, etteikö juomat järjestyisi Vitriinin puolesta. Kyse on rahasta ja ymmärrän sen hyvin. Harvalla taiteilijalla on varaa maksaa anniskeluna (=kalliilla) taidenäyttelyn avajaisiin yleensä liitettyä skumppaa yms. Se on vaan niin järkyttävän hintaista.

sakkesalakka (ei varmistettu)

Ote vuokrasopimuksesta: ...."Vuokralaisella on vuokrasopimuksen voimassaoloaikana yksinoikeus kaikkiin Avantisalissa, Lämpiöravintolatiloissa ( ala + ylä + yläkerran kokoustilojen ) sekä Teatteritilassa järjestettävien tilaisuuksien tarjoilu / catering toimintaan."

En havaitse Taidehallia saati Taidelainaamoa ym kyseisissä yksinoikeuksissa, joten sopimuksen lukemisella asia olisi selvinnyt varsin nopeasti.
Kyseinen sopimus löytyy Kaupungin hallituksen pöytäkirjasta 27.6.2011 asian käsittelyn yhteydessä.

Cicero (ei varmistettu)

voi jessus näitä kommentteja - kyse ei ole Vitriinin ahneudesta vaan Suomen alkoholilaista... sitä paitsi tuohon tilaan on joka tapauksessa nytkin pyydettävä viranomaisilta tilaisuutta varten anniskelulupa :)

porvoon malliin (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun