Taidehalli muuttuu anniskelualueesta yksityistilaksi

Paikalliset
Kommentoi 6

PORVOO | Taidetehtaalla vajaat kolme viikkoa sitten leimahtanut tarjoilukiista on nyt saatu ratkaistuksi. Taidetehtaan säätiön hallitus ja Event Factoryn hallitus ovat käsitelleet asiaa viime päivinä, ja kompromissina toisen kerroksen näyttelytilat Taidehalli, Taidelainaamo Konsta ja Yrjö A. Jäntin kokoelma rajataan pois ravintola Vitriinin anniskelualueesta.

Erimielisyyshän syntyi, kun Porvoon taiteilijaseura järjesti oman kutsuvierastarjoilunsa toukokuun alun näyttelynavajaisiin. Kaikki yleisölle avoimet näyttelytilat oli kuitenkin vuokrasopimuksissa merkitty Taidetehtaan cateringistä vastaavan ravintola Vitriinin anniskelualueiksi. Sopimusten nojalla ravintola luonnollisesti katsoi, ettei tiloissa voi tarjoilla edes avajaisviinejä kukaan muu, koska se rikkoisi anniskelulainsäädäntöä vastaan.

Lue lisää perjantain Uusimaasta.

Lisää aiheesta: 
6 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Samu Karvala kuva
Samu Karvala

Kommentit

25.5.2012 10:36

Taiteilijoille Viina on tärkeätä !!!!

25.5.2012 10:40

Hieno juttu, tätä on kaivattu!

25.5.2012 11:48

Kyse ei taida olla siitä, etteikö juomat järjestyisi Vitriinin puolesta. Kyse on rahasta ja ymmärrän sen hyvin. Harvalla taiteilijalla on varaa maksaa anniskeluna (=kalliilla) taidenäyttelyn avajaisiin yleensä liitettyä skumppaa yms. Se on vaan niin järkyttävän hintaista.

25.5.2012 14:19

Eiköhän ratkaisua avittanut myös se protesti, mikä tällä palstalla virisi? Hyvä, että Vitriinin ahneutta hieman supistettiin.

25.5.2012 15:13

Ote vuokrasopimuksesta: ...."Vuokralaisella on vuokrasopimuksen voimassaoloaikana yksinoikeus kaikkiin Avantisalissa, Lämpiöravintolatiloissa ( ala + ylä + yläkerran kokoustilojen ) sekä Teatteritilassa järjestettävien tilaisuuksien tarjoilu / catering toimintaan."

En havaitse Taidehallia saati Taidelainaamoa ym kyseisissä yksinoikeuksissa, joten sopimuksen lukemisella asia olisi selvinnyt varsin nopeasti.
Kyseinen sopimus löytyy Kaupungin hallituksen pöytäkirjasta 27.6.2011 asian käsittelyn yhteydessä.

25.5.2012 15:18

voi jessus näitä kommentteja - kyse ei ole Vitriinin ahneudesta vaan Suomen alkoholilaista... sitä paitsi tuohon tilaan on joka tapauksessa nytkin pyydettävä viranomaisilta tilaisuutta varten anniskelulupa :)

Osallistu keskusteluun

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantain klo 8.00 ja perjantain klo 16.00 välisenä aikana.