Pajasaaressa venytetään jokamiehen oikeuksia

Kommentoi 4

PORVOO | Kaupungin ulkoilusaariin on ilmestynyt jälleen kerran telttaleiri, jossa venytetään jokamiehen oikeuksia. Luvatonta leirielämää useana vuonna tarkkaillut Timo Muhonen ulkoili äskettäin Pajasaaressa koiransa kanssa, ja löysi kaupungin maille pressukankaasta rakennetun laavun tykötarpeineen. Muunlaisiakin tarpeita ympäristöön oli levitelty yllin kyllin.

– Olin liikkeellä Voitto-koirani kanssa, ja sehän meinasi ruveta pyörimään niissä jätöksissä, Muhonen kertoo.

Kaupunginvaltuutettu Muhonen valokuvasi leirin ja lähetti kuvat viranomaisille. Hän epäilee leiriläisiä vierasmaalaisiksi salakalastajiksi, ja ihmettelee, miksei toimintaa saada aisoihin.

Lue lisää keskiviikon Uusimaasta

4 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Ulla Mether kuva
Ulla Mether

Kommentit

30.5.2012 16:51

Hyvä, että Timpalla on "siviilirohkeutta" ja aikaansaavuutta, kun muut eivät näköjään oikein "kerkiä".

31.5.2012 15:42

Hyvä Timppa.Viranomaiset eivät uskalla asiaan puuttua,kun kyseessä on venäläiset tai virolaiset.Suomalaisia olis jo sakotettu

31.5.2012 16:49

Kiitos Timpalle munkin puolesta! On se kummaa tosiaan, että jos puhuu äidinkielenään esim venäjää, voi Suomessa tehdä mitä vaan. Pimeitä töitä päivät, pientä keikkaa silloin tällöin ja illat ja viikonloput menee mukavasti salakalastuksen parissa. Itse muuten soitin poliisit Mustijoelle, kun näin siellä kolme autollista "urheilukalastajia". En tiedä tulivatko koskaan sinne ja mitä tapahtui jos tulivat.

31.5.2012 21:18

Kiitos teille kommenteista...
Lehtikirjoitus uusimaassa ok.
Mutta, mistä minä mieleni taas pahoitin!!!
Kaupungin virkamies kommentoi.. "jonkin verran jokamiehen oikeuksia on ylitetty". Tämä virkkamies ei ole pyynnöistäni huolimatta edes käynyt paikanpäällä katsomassa mitä näissä saarissa ja vesialueilla tapahtuu virka-ajan ulkopuolellla tai virka-aikana.. En ole joka saareen vatimassa kylttejä ja kieltotauluja, niinkuin hän kommenteissaan vihjailee. Ympäristöpäälikkönä hänenkin pitäisi miettiä mitä sanoo ja tekee..
Toinen asia mistä mieleni pahoitn...
Komisaarion lausunnot.. Onhan parempi kalat säilytää kylmässä, kuin auringossa kärpästen syöttinä.."Siis parempi viedä Pietariin". "Jos saarissa ammuskeltaisiin, tulisi poliisille siitä todennäköisesti ilmoitus. Komisaari ei taida tietää minkälaisia ilma-aseita on olemassa ja käytössä..(hyvin äänettömiä) ".
Oman kylän vapaa-ajan kalastelijat on virkamiesten toimesta ajettu pois omista vesialueistaan, mutta sallivat täyden vapauden ulkosuomalaisille. Maksavatko nämä niinsanotut "muuttolinnut kalastusalueen hoitomaksuja ja muitakaan lupia..

Mielensä pahottaneet: Timo ja hau hau Voitto

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.