Valmistujaislahjaksi löytyy vaihtoehtoja

Paikalliset
Kommentoi

PORVOO |  Valkolakit, ruusut ja hymyt hehkuvat viikonloppuna, kun toisen asteen oppilaitoksista valmistuvat juhlivat koulujensa päättymistä.

Sopivan lahjan keksiminen voi tuottaa päänvaivaa. Uusimaa keräsi joitakin lahjavinkkejä tämän kevään ylioppilaille ja valmistuneille.

Kukka: Ylioppilaita onnitellaan perinteisesti ruusuilla. Mikäli antaa arvokkaan lahjan, voi ruusuja olla vain yksi. Saara Manninen torin kulmalla sijaitsevasta Porvoon Kukkapalvelusta kertoo, että tummanpunaiset ruusut säilyttävät asemansa perinteisimpinä lakkiais- ja valmistujaispäivän kukkina.

– Ruusu on ollut suosituin kukka valmistujaispäivänä niin kauan kuin muistan. Esimerkiksi tummanpunainen sopii niin tytöille kuin pojillekin, Manninen sanoo.

Kirjat, kilisevät ja elektroniikka: Ylioppilaslahjaksi halutaan usein antaa jotain pysyvää ja arvokasta, kuten kello, koru tai hopeinen muistoesine. Kello- ja koruliike Olle Anderssonilta hankitaan monenlaisia lahjoja ylioppilaille ja valmistuneille, erityisesti kaulakorut ovat monen listalla.

– Hopea on suosituinta, liikkeestä kerrotaan.

Lue lisää torstain Uusimaasta.

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantain klo 8.00 ja perjantain klo 16.00 välisenä aikana.