Porvoo selvittää linja-autoreittien toimivuutta

Porvoon ja Helsingin välille ehdotetaan toisinaan uusia reittivaihtoehtoja. Vaihtoehtojen kannatusta selvitetään nyt Porvoon toimesta kyselytutkimuksella.

Juha Perämäki

PORVOO | Porvoo kysyy nyt asukkailtaan, miten Helsinkiin kulkevat linja-autot palvelevat heidän tarpeitaan. Porvoolaisten näkemyksillä linja-autoliikenteen toimivuudesta on myös todellista painoarvoa, kun kaupungin julkista liikennettä uudistetaan parin vuoden sisällä.

Uudistuksen taustalla on EU:n julkista liikennettä koskeva säädös, joka velvoittaa kaupunkeja kilpailuttamaan julkisin varoin tuettavaa liikennettä.

Porvoon linja-autoasemalla Helsinkiin menevää bussia odottanut Veera Jalava ei keksinyt moitittavaa ainakaan kaukoliikenteessä.

Lue lisää tiistain Uusimaasta

Kommentit

Olen vakituisena Helsingin Kaupungilla, Haagassa ja teen 3-vuorotyötä. Arkisin pääsen itä-keskuksen kautta eli vaihdan HSL. Myös la ja su ovat myös työpäiviä silloin EI pääse klo.07.00 töihin Porvoosta. Lyhyin matka olisi Porvoo- Pasila. Sinne Ei kulje linja-autot Porvoosta aamuisin klo.6.00 ja viikonloppu on monella työpäivä. Vr kulkee hyvin Pasila-Haaga. Mitä hintoihin tulee EN ole opiskelija/ eläkeläinen. Maksan todella liikaa, kun joudun usein juoksemaan tai seisomaan bussissa varsinkin iltasin.Maksan saman verran kun toiset ja seison kun pitää olla kassilla ihan oma paikka /varmaan olet maksanut sen kun tulit bussin?En, jaksa joka kerta sanoa samasta asiasta! Nykyajan opiskelija on niin rahakas, etten omista pientä rahaa, vaan maksaa 50-100€ porvoo-helsinki väli. Kuskin aika menee monesti tähän ja sama asia toistetaan monta kertaa. Tämä on joka päivästä ja myös he eivät osaa kunnioittaa muiden matkustajien rauhaa. Puhuvat kovalla äänellä todella rumia/ ilkeitä asioita puhelimessa. Viimeksi haukuttiin linja-autoa todella pahasti. Ottakaa oppia HSL:ta ja yli 20€ EI oteta vastaan. Toivomus olisi ottakaa huomioon todella työssäkävijät EI PUMMARIT. Niitä on joka kerta porvoo-helsingin busseissa. ME, emme ole huvi matkalla vaan menossa TÖIHIN eri puolelle Helsinkiä. Myös meidän esimiehet seuraavat, miten julkinen liikenne toimiin. Suunnitelkaa reittiä, HSL:N reitin mukaan. Meistä moni käyttää sitä ja heihin ollaan tyytyväisiä.Heillä on
selvät ohjeet ja sitä noudattavat kaikki kuljettajat. Säännöt koskevat kaikkia matkustajia, katsomatta onko opiskelija / muu!

selvät säännöt!

keneltä lie kysellään... nämä selvitykset kun Porvoossa on yleensä todella pienen joukon tekemiä ja itse matkustajilta tuskin kysellään - taitaa taas eräs Kari H yhdessä Porvoon liikenteen kanssa suunitella reitit jne... eli ei mitään uutta auringoin alla :)

tuppukylä

Sieltähän se kysely löytyy www.porvoo.fi nettisivuilta. Kyllähän se kummastuttaa kenen etua on ajettu, kun Porvoo-Hki moottoritievuorot lisääntyivät, niin lähes kaikki ne vuorot ajaa Porvoon Liikenne ja samaan aikaan 170-tietä ajettavien vuorojen välit harvenivat.

HARABACKAN HIDALGO

Outo kysely? Vuoden 97 kuntaliitoksen jälkeen, on linja-autoliikennettä Porvoon eteläisistä kylistä vähennetty minimiin. Keskustaan pääsee koulukyydeillä kahdeksaksi ja takaisin neljän jälkeen. Joka perheessä on on oltava kaksi autoa, joilla töihin mennessä kuskataan myös lapset kouluun. Aamun ensimmäinen linja-auto kiertää koko saariston ja 18 kilomerin matka kestää yli tunnin. Helsinkiin pääsee 5 kertaa tunnissa paljon lyhyemmässä ajassa.

Landepaukku

Kyllä Pukkilan liikenne ajaa pari moottoritie vuoroa, mutta niitä ei ole Porvoo liikenteen vuorokirjasessa. Tosin juuri ne vuorot ovat hyvin täysiä matkustajista. Tarkistakaa netistä ajat.

Pukkilan liikenne - fani

Mitä hyötyä on kysellä joukkoliikenteen toimivuudesta VAIN Porvoo-Helsinki välillä.
Kaikillehan on selvää että 08.00-16-00 työaikaa tekeville tuo väli on hyvin hoidettu.
Kyselisivät mieluumin miten hyvin toimii joukkoliikenne vaikkapa vaikkapa työttömälle joka asuu esim. Tampissa ja pitäisi päästä kesäkuussa työvoimatoimistoon, tai joka asuu Pellingissä ja kohde sama , tai mikä ettei vaikka Sannaisissa... vastaus on jokaisessa että yhteyksiä ei käytännössä ole ja ne vähän mitä on maksaa aivan sairaasti.
Porvoon sisäinen liikenne kaipaisi suurta remonttia , helsingin yhteydet toimii.
Tosin junayhteys helsinkiin olisi saatava pikaisesti aikaan, jotta hinnoittelukin saataisiin kohdilleen.

Anzzi

Veikkaan että osittain seinäruusun asema Uudenmaan liitossa johtuu siitä, että aiemmin Itä-Uudenmaan liiton aikoina Porvoo käpertyi kuoreensa Itä-Uudellemaalle eikä tehnyt riittävästi yhteistyötä muun Uudenmaan kanssa (mm. HSL:n matkaliput). Tuona aikana yhteistyötä tehneet Uudenmaan kunnat ehtivät muodostaa omat kuppikuntansa ja niihin Porvoo ei kuulu.

HARABACKAN HIDALGO

näin SUSU tehdäänkin - joukkoliikennettä pitäisi suosia ja käyttää, mutta kun se on niin onnettomalla tasolla - jos menisin Vantaalle töihin matkoihin kuluisi 2,5 tuntia / suunta kotiovelta työpaikan ovelle laskettuna. Omalla autolla 40 min

AJT