Kenen joukoissa seisot keskiluokkainen?

Demarien puoluekannatus pomppasi reippaasti, kun SAK kaappasi vallan puolueessa.

Eero Heinäluoma (Sdp.) SAK:n entinen johtaja, nykyinen eduskunnan puhemies käynnisti operaation ”pelastetaan demarit Jutan kynsistä” jo kauan ennen tuoreimpia kannatusmittauksia. Puheenjohtaja Jutta Urpilaisen ja puoluesihteeri Mikael Jungnerin johdolla puolue oli matkalla seuraavaan vaalitappioon.

Urpilainen ei kyennyt sopimaan talouspolitiikasta eikä eläkeuudistuksesta kokoomuksen kanssa. Hallitusyhteistyö oli aidosti vaakalaudalla.

Heinäluoma neuvotteli ilman Urpilaista sovun työnantajien ja hallituksen kanssa työ- ja varhaiseläkkeiden uudistamisesta. Näin palautettiin ay-demarien luottamus puolueeseen ja laskettiin pohja uudelle nousulle.

Heinäluoma runnasi vastoin Urpilaisen tahtoa uudeksi puoluesihteeriksi SAK:n tiedotuspäällikön Reijo Paanasen ja varapuheenjohtajaksi SAK:n entisen nuorisosihteerin Antti Lindtmanin.

Demarien linjaus vahvistaa, että Suomessa menestyy politiikassa ja yrittäjänä, kun ymmärtää palkkatyöllä elävää keskiluokkaa. Sen äänillä ratkaistaan kunta-, eduskunta- ja presidentinvaalit ja sen rahoilla maksetaan verot, valtionvelka ja kustannetaan kulutus.

Nuorisotyöttömien ja varhaiseläkeläisten välissä sinnittelevä keskiluokka ei luota aatteisiin tai ruusunpunaiseen unelmahöttöön vaan palkkatyöhön, jota se myy työnantajille.

Keskiluokalla on koti, perhe ja lapset, joita yhteiskuntapolitiikan on tuettava. Demarien uusi nousu haastaa kokoomuksen, joka on vahvistunut asiapolitiikalla. Nyt keskiluokalla on kaksi kiimaista kilpakosijaa.

Demarien nousussa on kolmaskin puoli. Mitä enemmän persujen Timo Soini peittelee puoluetoveriensa töppäilyjä, sitä vähemmän puoluetta kannatetaan. Espanjassa on talletuspako, kun kansa ottaa rahansa epäluotettavista pankeista. Persuilla on kannatuspako, kun äänestäjät hylkäävät puolueen.

Kirjoittaja on Suomen Lehtiyhtymän julkaiseminen Helsingin Uutiset, Länsiväylä, Vantaan Sanomien ja Turkulaisen vastaava päätoimittaja.

Written by:

A-P. Pietilä

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Jälleen ala-arvoinen kirjoitus Pietilältä. Kuinka nk. sitoutumattomissa lehdissä päätoimittajana työkentelevä henkilö voi kirjoittaa jatkuvasti tuollaista asenteellista roskaa? Eivät muutkaan kolumnistit alennu toistuvasti tuollaiseen.

sooppeli (ei varmistettu)

Kirjoitus oli erinomainen, jälleen kerran. Hyvä kuvaus tämän hetken tilanteesta, nimenomaan keskiluokan osalta, mukana myös kulissien takaista tietoa.
Mikä siinä mielestäsi erityisesti oli asenteellista roskaa?

Vesa Koskivuo (ei varmistettu)

Kirjoitus hyvä. Päiväys ihmetyttää. Veli-Makarov ehti käydä kusasemassa muurahaispesään ja nyt demarien vallassaolon onttous paljastuu. Idänsuhteet
ovatkin olleet pelkkää teatteria ja Niinistöt siis realismissaan oikeassa. Sauli,
Ville ja muut pikkuoravat. Tuomioja selittää ja selittää mutta seinät eivät kuule.
Jos sinulla ei ole voimaa - ole hiljaa. Näin siis Kiina ja Veäjä Syyriankin asiassa.

Lobotomi (ei varmistettu)

Kyllä minä ainakin ihan itse ja itsenäisesti SDP:n puoluekokouksessa edustajana olleena valitsin mm. Paanasen puoluesihteeriksei ja Lindtmannin Antin yhdeksi varapuheenjohtajaksi. Ei noita valintoja kukaan muu tehnyt minun puolestani. Syynä valintaani oli että esim. Antin tuntevana tiedän hänen olevan OK tyyppi . Aikamoista vääristelevää propagandaa tuo Pietilä kirjoitus kieltämättä sisältää, jota Koskivuo jopa ihan vakavissaan uskoo sisäpiirin tiedoksi. Tosin pahoittelen kun en tiedä millaista sisäpiiriä sinun nykyisessä tai entisessä puolueessasi harrastetaan :D Tosin eikös tuo Pietilä ole erään Kokoomuskansanedustajan palkkalistoilla ja siellähän on vissiin tapana että sen lauluja laulat kenen leipää syöt :)))

Tapani Eskola (ei varmistettu)

Näin kirjoitaa vain katkeroitunut toimittaja, jonka mielipiteitä eivät niin kokoomus kuin muutkaan puolueet ota huomioon. Keskiluokkaisuus, joka tarkoittaa etunenässä demareita, keskustaa, perussuomalasia, vasemmistoa ja 40 % kansan nukkuvien puolueesta, mutta viimeisimpänä kokoomusta, joka ei ole kansallisen yhetenäisyyden vuoksi saanut mitään aikaan. Herrat vain porskuttavat olisi Vennamo sanonut. Se, että hän käyttää edelleen sanaa
" persut " kertoo toimittajan huonosta jurnalismimoraalista. Olisi tunnustettava, että Suomi sai perusssuomalaisten nousun kautta poolitiikan sille tasolle, että puhutaan politiikasta eikä kokoomuslaisten kravattien värsitä.
A-P Pietilän jutut ovat kuin kansallisen kokoomuksen pää-äänen kannattajan tottuustorvi, vaikka hän tekee siinä toiminnassa vain vahinkoa niin journalismille kuin hänen kannattamalleen puolueelle.

Karelin

Taisi kuitenkin käydä niin, että nykyinen presidentti sanoi ne sanat, jotka ovat jääneet
sanomatta edeltäjän 12 vuoden aikana. Myös Washingtonissa puhuttiin asiaa. Jätetään
nämä puolueasiat perusasioiden ulkopuolelle.

LOBOTOMI (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun