Halpabussiyhtiö haluaa Porvoon ajoreiteille

Kommentoi 11

PORVOO | Suomalainen linja-autoliikenne on parin vuoden kuluttua suurten muutosten edessä. Kesäkuun 2014 lopussa noin puolet Itä-Uudenmaan nykyisistä linjaliikenneluvista vapautuu kilpailulle, muun muassa koko Porvoon paikallisliikenne ja iso osa Porvoosta lähtevistä ja Porvoon kautta kulkevista kaukoliikenteen vuoroista.

Paikallisliikenne todennäköisesti kilpailutetaan valtion ja kunnan toimesta ja siitä vastaa kilpailutuksen voittanut bussiyhtiö. Kaukoliikenne vapautuu kokonaan avoimeen kilpailuun. Esimerkiksi halpabussiyhtiö Onnibusin toimitusjohtaja Pekka Möttö pitää Helsingin ja Porvoon yhteysväliä yhtenä Suomen kiinnostavimmista.

Porvoon Liikenteen toimitusjohtaja Eero Huttunen ei kavahda kilpailua, mutta toivoo, että joukkoliikenteen järjestämisessä tehdään järkeviä päätöksiä.

Lue lisää keskiviikon Uusimaasta

11 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Jyrki Hämäläinen kuva
Jyrki Hämäläinen

Kommentit

6.6.2012 09:09

Loistavaa! Mikään ei voi mennä huonommaksi suhteessa Porvoon liikenteeseen. Porvoon liikenteellä kalusto vanhaa ja kuljettajat epäystävällisiä. Pukkilan liikenne taas loistava!
Porvoon kaupunki tekee kyselyä linja-auto liikenteestä ja tietysti kysely ei toimi. Tuliko liikaa negatiivistä palautetta vai onko kyseessä osaamattomuutta?

6.6.2012 10:18

Hienoa. Toivottavasti saamme tänne hintasuhteenkin normaaliksi ja vaihtoajan 1 tuntiin, niinkuin Helsingissäkin. Siellä tunnin vaihtoaika ja aik.lippu 2,2e.

6.6.2012 11:02

Huonommaksi ei tosiaankaan voi mennä.

Porvoon Liikenteen kalusto on täysin romutuskunnossa. Koskaan ei tiedä, hyytyykö bussi matkan varteen. Sääliksi käy myös kuskeja, jotka joutuvat nuilla ajamaan.

Tuokin on totta, että (nimenomaan nuoremmat) kuskit ovat epäystävällisiä ja tylyjä. Vanhemman polven kuskit sen sijaan ovat oikeinkin ystävällisiä.

Kun lippujen hinnatkin ovat työmatkalaiselle järkyttävän kalliita, ei kilpailun vapautus voi ainakaan heikentää tilannetta.

6.6.2012 12:04

Pukkilan liikenteellä ei ole ainuttakaan epäystävällistä kuljettajaa ja kalusto on erittäin hyvä. Kyllähän Porvookin tuki ennen kuntaliitosta paikallisliikennettä, mutta nyt tuetaan ainoastaan työmatkaliikennettä Helsinkiin. Siinä näkee uuden kunnan johdon uudet aatteet.

6.6.2012 12:56

Porvoon liikenne on ulkoisesti halpabussiyhtiö.. eli ajetaan vanhoilla romuilla,, hinnat sen sijaan ovat kuin finnairilla.
Toivottavasti saadaan muuallekin kuin vain Porvoo-Hki välille kilpailua ja uutta liikennettä jotta julkisen liikenteen käyttö olisi jotenkin edes mahdollista.
kaikki muu suunta kuin hki tai kotka kouvola suunta on käytännössä seis koko kesäajan kun koulut ovat tauolla, eikä koulujen alkamisenkaan jälkeen liikenne paljoa parane. Vähänkin syrjemmässä asuvilla pitää ehdotomasti olla oma moottoriajoneuvo jokaista henkilöä kohden kun ei julkista liikennettä ole.

6.6.2012 14:09

loistavaa ! hinnat ovatkin varmaan Suomen kalleimmasta päästä paikallisliikenteessäkin

6.6.2012 14:17

Tervetuloa justeeraamaan stadin matkaliput oikealle tasolle eli 7 euroon siivu. Nyt kovat lippujen hinnat menevät omistajien pussiin kun uuteen kalustoon ei investoida.

6.6.2012 18:06

Erittäin hyvä. Porvoon liikenteellä on todellakin epä-ammattimaisia kuljettajia...
asiakaspalvelusta puhumattakaan....

6.6.2012 18:17

Hinta on todella Euroopan kammottavin.
Palvelusta puheen ollen, oletteko kuulleet sellaisesta vastavuoroisuudesta, että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Olen tavannut ystävällisiä kuljettajia ja epäystävällisiä kuljetettavia. Monikaan ei tunne sanaa: KIITOS !

29.6.2012 12:34

"Paikallisliikenne todennäköisesti kilpailutetaan valtion ja kunnan toimesta ja siitä vastaa kilpailutuksen voittanut bussiyhtiö."

Voitte uskoa että tuolla ei yksikään yritys rupea tekemään hyväntekeväisyystyötä asiakkaiden hyväksi. Jos ei kaupunki tue yhtään liikennettä niinkuin helsingissä/tampereella/turussa tehdään ni turha haaveilla halvemmista hinnoista.

8.11.2013 22:06

Täältä kommentteja kilpailuttajalle, romukalusto ja sikahinnat on huono yhtälö.
Lienee lupa odottaa, että kyselyssä kalustolle on asetettu vaatimukset.

Osallistu keskusteluun

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantain klo 8.00 ja perjantain klo 16.00 välisenä aikana.