Porvoo kaipaa kipeästi lisää sairaanhoitajia

Koulutetusta hoitohenkilökunnasta on entistä pahempi pula, niin Porvoossa kuin valtakunnallisestikin.

Matilda Isohella

PORVOO | Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn alkuviikosta julkistaman valtakunnallisen selvityksen mukaan pula koulutetusta hoitohenkilökunnasta vain pahenee. Tämä ei koske ainoastaan kesäajan sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintaa, vaan työvoiman saatavuudessa on ollut ongelmia koko alkuvuoden ajan.

Myös Porvoossa painitaan saman ongelman kanssa.

– Tilanne on täällä aika hankala. Erityisesti sairaanhoitajista on pulaa, ylihoitaja Tuija Holstein toteaa.

Holsteinin mukaan varsinkin ympärivuorokautiseen hoitotyöhön on vaikea rekrytoida työntekijöitä.

– Kolmivuorotyötä on tehtävä, oli joulu tai juhannus. Toisaalta vuorotyössä on omat hyvätkin puolensa; töitä löytyy varmasti ja hoitajat tekevät aitoa sydämen työtä. Tämä pitäisi muistaa. Kun aina puhutaan alan huonoista puolista, se vain pahentaa mainetta, Holstein pohtii.

Lue lisää lauantain Uusimaasta.

Written by:

Sanna Puisto

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Holstein Tuija: Oleteko soittaneet ja ilmoittaneet kaupungin rektyyn? Teillä on rektyssä yli 100 henkilöä ja myös taatusti päteviä hoitajia. Osastonhoitajille ym. Te ette ole koskaan perehdyttäneet työntekijöitä vaan ollaan itsenäisesti otettu selvää asioista .Tein vuosi sitten keikkaa kaupungin vanhustenhoitoon; Sain paperilappu käteen ja hoida työt.Teidän oma työntekijä nosti kädet pystyyn ja ilmoitti EN,tiedä mitään ja tiedä olen työssä??Lähti ja jätetiin kylmästi yksin iltavuoroon.Olen itse tehnyt keikkaa teille, mutta EN NYKYÄÄN KELPAA TEILLE, kun olen suomalainen ja koulutettu hoitaja. Sain teidän käytöksestä tarpeeksi ja olen vakituisena Helsingissä. Nykyinen esimieheni todella arvostaa meitä ja myös tekevät kaikensa meidän puolesta. Pst. Osavat käyttää itsenäisesti puhelinta, maili:a ym. Soittelevat myös illalla meille työntekijöille, kun on työasiaa. Todella valtava ero ns. Esimiehissä. Teen, myös keikkaa Helsingissä muualle. On, todellla hyviä hoitotyöpaikkoja olemassa.

Olisi aika kats... (ei varmistettu)

Porvoon Kaupungin eräs työntekijä lähti karkuun juosten,vajaa viikko sitten. Kun joutui tekemään töitä, toinen taas joutui hoitamaan tämän kyseisen `lorvijan`työn. Kuka haluaa, itselle sellaisen työkaverin?? Mainostatte Porvoota työnantajana ja annatte todella huonon kuvan itsestä ja porvoo työpaikkana. Porvoolla on varaa pitää nämä työssä ja ajaa kunnolliset, pätevät ja työhön sitoutuneet muualle töihin. Onneksi meistä hyvistä, sitoutuneista hoitajista taistellaan kunnolla. Omasta työnantajasta on vain hyvää sanottavaa. Ottakaa mallia Epoon vanhainkodista kaikki tutut/ sukulaiset/ kummin kaimat ilman koulutusta töihin vaan pääasia olet ruotsinkielinen. Welkommen, Ebbo!

Hus/Porvoo ei h... (ei varmistettu)

Hypetys ja johdon palkankorotukset ovat myrkkyä silloin kun suoritusporras joutuu
paiskimaan töitä oli ilmanlaatu ja mikrobimittaukset millaiset tahansa. Uudet tutkimukset
kertovat että osalta ihmisistä puuttu tärkeä välittäjä-aine jonka vuoksi heiltä puuttu kyky
asettua toisen asemaan. Voisiko olla niin että kaupungilla on johdossa em. henkilöitä?

Kisu pöydälle (ei varmistettu)

Ja jos muutetaan Porvoo yksikieliseksi ja lopetetaan se lähes pakkokaksikielinen mongerrus niin tilanne paranee välittömästi.
Porvoossa pelätään sitä että vaaditaan mongertamaan 2/3 sanoista ruotsia ja loppu suomea...

Anzzi (ei varmistettu)

Anzzi puhuu asiaa. Aivan varmasti löytyy Porvooseen pätevää hoitohenkilökuntaa, kunhan tuo kieliongelma saadaan ratkaistuksi. (=Porvoosta yksi- eli suomenkielinen kaupunki). On aivan naurettavaa pitää kaupunkia kaksikielisenä kun se toinen "kieli" ei ole oikea kieli lainkaan. Ruotsalaiset nauravat suomenruotsia kuullessaan. Asiasta kukkaruukkuun: ensimmäinen kommentoija väittää olevansa suomalainen - suomenkielinen hän ei ainakaan ole, tekstissä on sen verran mongerrusta :D

Tii (ei varmistettu)

Miten tästä nyt kielikysymys saatiin? Katsokaa kokoomusta; euroalue kaatuu päälle ja puolue äänestää pakkoruotsin puolesta. Tärkeää olisi jo keskittyä hoitamaan maan asiat kuntoon niin että selviämme käynnissä 0levasta velkatsunamista edes joten kuten. Se merkitsee erittäin rajua mm. palkkojen ja eläkkeiden leikkauksia, mutta johdon pitää näyttää esimerkkiä.

KISU PÖYDÄLLE (ei varmistettu)

Siksi siitä saatiin kielikysymys kun se on sitä.
Sattuu olemaan tuttavapiirissä paljon väkeä muullakin kuin terveydenhuoltoalalla ja pääsääntösesti he eivät edes yritä hakea Porvooseen töihin koska täällä vaaditaan että pitää osata mongertaa kahta kieltä sekaisin.

Mitä tuohon kisun velkatsunamamiin tulee niin Suomessa säätyisi rahaa n. 2000€ jokainen minuutti kun kaksikielisyydestä luovuttaisiin. Ruotsin kieli maksaa Suomelle jaka vuosi n. Miljardi euroa.

Anzzi (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun