Kaupunki valmistelee leirintäalueen siirtoa Staffakseen

Porvoo haluaa leirintäalueen Staffakseen, mutta muitakin paikkoja on ehdotettu. Ida Törnqvist ja Lotta Romberg nauttivat Kokonniemen laskettelurinteen päällä näkymistä, johon on myös ehdotettu uutta leirintäaluetta.

Juha Perämäki

PORVOO | Porvoon kaupunki valmistelee leirintäalueen siirtämistä Kokonniemestä Staffakseen. Leirintäalue joudutaan siirtämään nykyiseltä paikalta asumisrakentamisen tieltä.

Vaihtoehtona Staffakselle on äänekkäästi esitetty Kokonniemen laskettelurinteen aluetta. Kesän tyhjillään seisovalle alueelle sopisi ehdotusten mukaan hyvin leirintäalue, ja laskettelukeskuksen huoltorakennukset voisivat palvella myös leiriytyjiä.

Kaupunki pitää selvitysten jälkeenkin Staffasta parhaana leirintäpaikkana. Sen puolesta puhuvat muun muassa Veckjärven tarjoaman uintimahdollisuuden vuoksi.

Mutta mitä matkailijat toivovat Porvoosta? Kokonniemen leirintäalueella yöpyneet kertoivat Uusimaalle, mikä houkutteli heidät Porvooseen.

Lue lisää keskiviikon Uusimaasta.

Kommentit

Jos sen siirtäisi samantien Sonbyyhyn, tulisi turisteja sinne vielä enemmän.
Mitä kauemmas alue siirtyy keskustasta, sitä enemmin matkailuautot leiriytyvät muualle keskustan tuntumaan.
Jos mennään Staffakseen, ne matkailijat eivät ainakaan tuo rahaa Porvoon rantaravintoloille. Länsirannan yksi pelastus olisi leirintäalueen sijoittaminen mahdollisimman lähelle sitä. Kysehän vain on, etteivät kaupungin päättäjävät virkamiehet itse matkaile leirintäalueille, joten eivät voi ymmmärtää parasta sijoituspaikkaa.

itse matkaileva

taas yksi järjetön idea ! Kannattaisiko tehdä galluppi asiakkaiden keskuudessa ennenkuin tehdään taas yksi järjetön päätös !

pölhölä

Ihmeellinen tapa on viime vuosina pesiytynyt Suomeen, jossa leirintä nähdään jonkinlaisena mustalaisleirinä ja halutaan pois silmistä. Esimerkkejä on esimerkiksi Järvenpää tai Varkaus, joissa hyvät, ihan keskustan tuntumassa olevat leirintäalueet on häädetty jonnekin tavoittamattomiin.

Tutkimuksin on kuitenkin osoitettu, että leirintämatkailijat tuovat kaupunkiin rahaa likimain saman verran kuin hotellimatkaajat.

Katsokaapa keskieurooppalaisia pikkukaupunkeja. Niissä on lyhytaikaiseen yli-yön leirintään tarkoitettuja pysäköintipaikkoja aivan keskustoissa - ja kesäisin täynnään matkailijoita.

Kokokkokokoon

No mutta pitäähän Uddakseen saada kaavoitettua lisää kalliita tontteja, kun edellisiäkään ei muualta ole kaupunki saanut myytyä. Täysin järjetön idea ja kaupungin jo vuosia kestänyt toiminta matkailun estämiseksi on ollut pöyristyttävää. Eihän yrittäjillä ole ollut todellista mahdollista kehittää leirintäalueen palveluja ja toimintaa, kun sopimus on tehty vuodeksi kerrallaan. Ja se kyllä valitettavasti näkyy jo pahasti.

jösses

Yksi seikka on myös että kuka lähtee camping aluetta pyörittää jos se sijoitetaan Staffakseen? Kokonniemessä olisi vetäjä valmiinaa... =) T: Kokonniemi.

Kokonniemi

Kannatan lähellä keskustaa jo olemassa olevan alueen (Kokonniemi) käytön monipuolistamista ja laajentamista kesäaikaan. Ja uimapaikkakin löytyy läheltä (hiekkakuoppa)!

Kesälomalainen

RIVERSIDE Camping Kokonniemeen ! Edullisin vaihtoehto on yhdistää karavaanarit ja veneilijät. Vai onko liian edullinen ? Karavaanareista suuri osa liikkuu asuntoautoilla ja kävelevät palveluihin. Kokonniemi on paras paikka: kaupat, kahvilat, ravintolat, kulttuuri- ym. palvelut lähellä, myös hiekkakuopan uintimahdollisuus. Karavaanarina en aseta etusijalle uimarantaa. Kannatan täysin N. Blombergin ehdotusta. Kokemusta on 25 vuoden ajalta Suomen, Ruotsin, Norjan ja Viron campingalueista ja keskeinen sijainti palvelujen äärellä on toimivin. Muuten karavaanarina ajan seuraavaan sopivaan paikkaan, en syrjäseudulle.

Porvoolainen Karavaanari

samaa mieltä edellisen kanssa, mutta tuskin toteutuu - Porvoon herrat kun yleensä pitävät omia ehdotuksiaan parhaina - ehdotuksen tasosta huolimatta :)

hyvät veljet

samoin kannatan kokoniemen tyhjänä kesällä olevan laskettelurinteen lähelläsijaitsevan alueen kehitämistä leirintäaluekäyttöön. Tosin sen jälkeenhän on Porvoon herrojen hankalaa mainostella hotellihankettaan taidetehtaan luokse, vaikka veikkaan että kyllä yrittäjiä löytyy hotellillekin ilman ylimääräisiä herra sopimuksia.

Vesa Kettunen

Staffakseen jos tulisi leirintäalue, menettäisi porvoolaiset oman mukavan ja jo nyt aika täynnäolevan mahtavan rannan Hasselholmasta. Väkeä olisi silloin liikaa noin pienehköllä rannalla.

sasu36

tämä on tätä polittiikkaa jossa suositaan näitä tunnin porvoossa viivähtäviä risteilyturisteja ja muista viis. eihän karavaanarit voi minnekään muuallekaan porvoossa parkkeerata kun kaikki paikat on kielletty jo ennakkoon. Jos leirintäalue siirretään jonnekin kauemmas ei siellä majottaudu monikaan joka sitten kävisi tutustumassa porvooseen, nyt on tosi hyvä kun keskusta on kävelymatkan päässä, staffaksesta ei taida olla minkäänvaltakunnan julkista liikennettä ainakaan kesällä ja talvellahan ei kukaan tule matkailemaan leirintäalueella tuommoisessa paikassa missä ei ole mitään muuta kuin uimaranta. itse olen matkaillut asuntoautolla ympäri eurooppaa jo yli 20v enkä sielläkään suosi mitään paikkoja jotka ovat jossain keskellä ei mitään. Haluan kävelymatkan päähän nähtävyyksistä tai sitten pitää olla toimiva julkinen liikenne - eikä se tarkoita kaksi ketaa päivässä kulkevaa julkista.

Amelie

Niinpä.

Kokonniemen laskettelukeskus on nyt 6-8 kk vuodessa lähes käyttämättömänä, isohko alue näköetäisyydellä kaupunkikeskustasta.

Jokirantaan voisi vielä tulla veneilyn "palvelukeskus" polttoainemyynteineen ym.

Ympärivuotinen laskettelukeskuksen käyttö tukisi Länsirannalle ajateltua hotelliakin.

Varsinaine telttailu on vähäistä keskittyen lyhytaikaisesti eri tapahtumiin. Telttailullekin jää hyvin kaavoittena alueelle paikkoja.

Matkailuautolla tai -perävaunulla nykyisin liikutaan, ympärivuotisesti; käydään laskettelemassa, lomaillaan ym.

Polun laskettelukeskukselta hiekkakuopalle voisi raivata metsän poikki, uintimahdollisuus tulisi; toivottavasti joskus myös jokeenkin, veden puhdistuttua.

Polkua voisi hiihtoaikaan käyttää latupohjana.

Kannatan Blomanderin haastattelussaan esittämiä näkemyksiä.

Markku Vaniala

Markulle,
Vielä jos keksittäisiin että kokonniemen laelle tekaistaisiin kahvio/ravintola joka voisi olla auki kesät talvet, mikä olisi turistin/paikallisten katselemassa isolta alueelta Porvoota ( näkymähän on moneen suuntaan ).

Vesa Kettunen

ei taida kaikki keskustelut mahtua etusivulle :) no tietysti jos jatkaa vaan alaspäin... liekkö enää järkevää... paljon yksinkertaisempaa on mennä suoraan keskustelut osioon
:-o

pöde

Taas päättäjiltä hutiammuntaa Porvoossa

Kokonniemen laskettulekskuksellehan voisi samalla tulla talvikaudelle vaunun kanssa kuten muihinkin kunnon laskettelukeskuksiin . Kesäisin uimamahdollisuushan löytyy hiekkamontulta Kokonniemestä.
Onpa hullua olla hyödyntämättä kokonaisvaltaisesti tätä mahdollisuutta. Harvassa on ne paikat Suomessa jossa on laskettelumahdollisuus ja leirintämahdollisuus lähes kaupungin keskustassa. Eiköhön Porvoossa niitä turisteja tarvita eniten sinne keskustaan joka elävöittää sitä , kuten LÖYTÖNEN haluaa.
Kaupungin päättäjät ei ole oikein ole ajan tasalla siitä mitä ihmiset haluaa , kannattaako vastata kysyntään vai tehdä päätöksiä arvailujen varassa. Tässä kaupungissa kun niitä on tehty varmaan jo tarpeeksi.

Aikanaanhan Hasselholman puolella on muistaakseni ollut leirintäalueen tapaista joka kuihtui kokoon kun ei ollut palveluja , ei alueella eikä lähistöllä.
Toki jos koko leirintäaluetoiminta halutaan lopettaa niin sinne vaan kauemmas ja kauemmas.....eiköhän jostain Loviisan rajalta löytyisi vielä parempaa paikkaa missä toiminta voi kuihtua.

Karavaanari on kaikkien kaveri

Tyypillistä Porvoon päättäjiltä taas kerran, mitkään perustelut eivät mene näiden itsepäisten tyyppien kalloon. Staffakseen EI HALUTA leirintäaluetta. Nykyinen uimaranta aiheuttaa jo ihan riittävästi meteliä ympäristöön. Kannattaaa muistaa, että jos luontoa halutaan suojella, niin myös melu on saastetta.
Taitaa taas rahankuvat kiillellä silmissä, kun Kokonniemi halutaan rakentaa täyteen asuntoja, ehkä kaupunginjohtajille itselleen ? Keskittyisivät mieluummin hoitamaan kaupungin talous kuntoon, tavoitteena tietenkin velaton kunta.
Olen läheltä seurannut Loviisan Tamminiemen toimintaa ja sen sijainti on sopivasti varsin lähellä Loviisan keskustaa, jonne turistit voivat kantaa rahansa.
Siirtolapuutarhan sijoittaminen Staffakseen on huomattavasti parempi vaihtoehto, koska se edustaa rauhallista ja verkkaista pienviljelytoimintaa. Aikanaan Staffas oli maatila, jonka navetasta sai hakea tuoretta, vastalypsettyä maitoa.

gungxk8