”Jokirannassa tarvitaan parkkipaikkoja”

Jokirannan kiinteistönomistajat ja yrittäjät Seppo Viitanen (vas.), Antti Soivio ja Antero Lindell ovat huolissaan, että jokirannan kaavaehdotus vie rannasta ja Vanhasta Porvoosta parkkipaikkoja ja asiakkaita.

Juha Perämäki

PORVOO | Porvoon itäisen jokirannan tulevaisuuden maankäytön määrittelevän asemakaavan muutosehdotuksen nähtävilläoloaika päättyy maanantaina. Kaavasta on odotettavissa iso määrä muistutuksia, sillä laaja joukko Jokikadun ja Vanhan Porvoon yrittäjiä ja asukkaita on tyytymättömiä ja huolissaan erityisesti kaavan liikenneratkaisuista. Pysäköintipaikkoja katoaisi iso määrä, mistä aiheutuu riesaa asukkaille, palveluja hakeville asiakkaille ja niitä tarjoaville yrityksille.

Esimerkiksi yrittäjät ja kiinteistönomistajat Antero Lindell, Antti Soivio ja Seppo Viitanen laskevat, että esitetyssä muodossaan asemakaava poistaisi ison määrän Lundinkadun ja Mannerheiminkadun sillan välissä olevista noin puolestasadasta aktiivisessa käytössä olevista pysäköintipaikoista. Jokikadun päässä Mannerheiminkadun sillan vieressä oleva liikenneympyrä poistuisi ja sen paikalle tulisi torialue ilman pysäköinti- ja kääntöpaikkaa. Jokikatu päättyisi kuin seinään.

Kolmikko toivoo, että alueelle jätettäisiin edes 25–30 parkkipaikkaa sillan kupeeseen ja kääntöpaikka, hiekkakenttä Glückaufin edessä muutettaisiin torialueeksi ja että Jokikatua kaventavasta sen reunaan suunnitellusta uudesta kevyen liikenteen väylästä luovuttaisiin. Sellainen pitäisi tehdä rannan viereen 3–5 metrin levyisenä.

Lue lisää keskiviikon Uusimaasta.

Written by:

Jyrki Hämäläinen

Ota yhteyttä