”Jokirannassa tarvitaan parkkipaikkoja”

Paikalliset
Kommentoi 9

PORVOO | Porvoon itäisen jokirannan tulevaisuuden maankäytön määrittelevän asemakaavan muutosehdotuksen nähtävilläoloaika päättyy maanantaina. Kaavasta on odotettavissa iso määrä muistutuksia, sillä laaja joukko Jokikadun ja Vanhan Porvoon yrittäjiä ja asukkaita on tyytymättömiä ja huolissaan erityisesti kaavan liikenneratkaisuista. Pysäköintipaikkoja katoaisi iso määrä, mistä aiheutuu riesaa asukkaille, palveluja hakeville asiakkaille ja niitä tarjoaville yrityksille.

Esimerkiksi yrittäjät ja kiinteistönomistajat Antero Lindell, Antti Soivio ja Seppo Viitanen laskevat, että esitetyssä muodossaan asemakaava poistaisi ison määrän Lundinkadun ja Mannerheiminkadun sillan välissä olevista noin puolestasadasta aktiivisessa käytössä olevista pysäköintipaikoista. Jokikadun päässä Mannerheiminkadun sillan vieressä oleva liikenneympyrä poistuisi ja sen paikalle tulisi torialue ilman pysäköinti- ja kääntöpaikkaa. Jokikatu päättyisi kuin seinään.

Kolmikko toivoo, että alueelle jätettäisiin edes 25–30 parkkipaikkaa sillan kupeeseen ja kääntöpaikka, hiekkakenttä Glückaufin edessä muutettaisiin torialueeksi ja että Jokikatua kaventavasta sen reunaan suunnitellusta uudesta kevyen liikenteen väylästä luovuttaisiin. Sellainen pitäisi tehdä rannan viereen 3–5 metrin levyisenä.

Lue lisää keskiviikon Uusimaasta.

9 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Jyrki Hämäläinen kuva
Jyrki Hämäläinen

Kommentit

20.6.2012 09:28

Jokikatu pitää palauttaa siihen tilaan mitä se oli ennen Aleksanterinkadun siltaa, eli molmpiin suuntiin liikenne ja parkkipaikkoja mahdollisimman paljon.
En ymmärrä miksi kaupunki haluaa kaataa kaiken yritstoiminnan Porvoosta, yhtä yrittäjää lukuunottamatta.

20.6.2012 11:01

Aivan. Porvoon agenda tuntuu olevan se, että yritystoiminnan harjoittaminen tehdään eri toimenpitein mahdollisimman vaikeaksi.

Lisäksi parkkipaikkojen määrä on jo likistetty minimiin, miten ihmiset pystyvät enää asioimaan keskustan alueella, jollei parkkipaikkoja löydy? Jo nyt huomaan välttäväni mahdollisimman paljon asiointia Porvoossa, mieluummin lähden muihin lähikuntiin hoitamaan asiani. (tämä kattaa kaiken: lääkärikäynnit yksityisellä, ruoka- ja muut päivittäisostokset, palvelut kuten kampaamo- ja erilaiset hoitopalvelut, elokuvissa käynti, valokuvaamokäynnit, ravintolapalvelut, vaate- ja taloustavaraostokset, koru- ja muut lahjaostokset ym. ym. lista on loputon)

Jokikadun tilanne täytyy todellakin palauttaa siihen tilaan missä oltiin ennen uuden sillan rakentamista: kaksisuuntainen liikenne ja parkkipaikat molemmille puolille katua takaisin!

20.6.2012 11:18

Niin - en aina ymmärrä miksi muutoksia pitää tehdä muutosten vuoksi. Olisi erittäin hienoa jos saisimme jokirannan eläväksi osaa kaupunkiamme. Mutta sitä ei voi toteuttaa näin kun nyt ollaan suunniteltu. Vai onko kaupunki tehnyt pysäköintivalvontayrityksen kanssa jonkun diilin?
Kuinka nyt tätä halutaankaan toteuttaa niin muistakaamme että kaikkien on viihdyttävä ja tultava toimeen. Ei voida tehdä päätöksiä vain yhden näkökannan suunnalta, niinhän nyt ollaan tekemässä.
Toria jos halutaan niin Glückaufin hiekkakenttä soveltuu siihen parhaiten.

20.6.2012 11:55

Porvoon keskustan liikennesuunnittelu on ollut viimeaikoina käsittämättömän ala-arvoista. Keskustassa asiointia vältän niin pitkälle kuin mahdollista. Jo nykyiset liikennejärjestelyt pakottavat käyttämään kiertoteitä ja kiertoteiden kiertoteitä. Rakennetaanko kaupunkia ylipäänsä sen asukkaille vai nopeasti piipahtaville turisteille?

20.6.2012 14:02

Ei niitä parkkipaikkoja tarvita,koska mitä vähemmän niitä on sen vähemmän autoliikennettä.

20.6.2012 14:05

Vaikuttaa siltä että kun ei toimivasti osata suunnitella niin sitten kielletään kaikki, se on ainoa toimenpide mihin kyvyt riittää.Äkkiä nyt se Jokikadun/Aleksanterinkadun risteys ennalleen näin alkuun.Ja näpit pois pysäköintipaikoista!

20.6.2012 14:35

Liikenne sujui kohtalaisen hyvin ennen M-sillan remppaa. Parkkipaikkoja pitää olla jokirannassa ja Jokikadulla molemmin puolin.

Jokikadun päässä oleva kiertolittymä tulee säilyttää. Miksei muuten suojeluherkät siihen ole tarttuneet?

Muualla maailmassa ja Suomessa hyväksi todettuja kiertoliittymiä ei Porvoossa liiaksi ole. Missä kääntyvät Jokikadulla M-sillan lähellä olevien yritysten asiakkaat ja henkilökunta, jos ko. kiertoliittymä poistetaan?

Miksei paikallisliikennettä (linja-autoliikenne) voisi palauttaa sellaiseksi, kuin se oli ennen M-sillan remppaa?

20.6.2012 15:28

Ehkä suunnittelijoilta on loppunut työt ja pelkäävät irtisanomisia, kun alkavat muuttaa hyvin toimivia huonommiksi. Kaavassa ei tunnu olevan mitään muuttamisen tarvetta, joten jätetään uusi kaava pöydälle.
Suunnittelijat suunnitelkoon ennakolta uusien tulevien alueiden liikenneväyliä, ettei olla myöhässä kuten Kuninkaanportissa liikenneympyrän kanssa. Toinen vaihtoehto siirtää suunnittelijat kunnostamaan huonopäälysteisiä katuja lapion varteen.

21.6.2012 13:58

Aivan ehdottomasti Porvooseen pitää saada lisää maksuttomiakin parkkipaikkoja! Koko parkkeerauspolitiikka on kuin jossakin Gestapo-poliisivaltiossa; joka kerta kun menee asioille täytyy angstata siitä, meneekö taas kerran parkkiaika umpeen.
Onko kukaan laskenut sitä, kuinka paljon kauppiaat menettävät rahaa siitä, kun ihmiset eivät viitsi tulla keskustaan? On hyvin lyhytnäköistä politiikkaa, kun kaupunki nyhtää ahnaasti parkkimaksuja ja näivettää samalla keskustaa.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.