Kuninkaanportissa pelätään Tarmolan varjoon jäämistä

Paikalliset
Kommentoi 8

PORVOO | Kuninkaanportin alueen yrittäjät ovat huolissaan, että suurin toivein muutama vuosi sitten liikkeelle lähtenyt kaupan alue on jäämässä unohduksiin hypermarketien hautajaisten myötä.

– Erityisesti nyt, kun painopiste näyttää olevan siirtymässä Tarmolan suuntaan. Yrittäjät eivät ole kuulleet Porvoon kaupungista mitään eikä yhteydenottoja ole ollut. Kaipaisimme aktiivisempaa otetta ja että meitä informeerattaisiin, Kuninkaanportin lippua sitkeästi kannatellut Mustan Pörssin kauppias Risto Hämäläinen toivoo.

– Minusta kaupunki on avainasemassa. Alueen kehittäminen ei kuulu yrittäjille, jotka ovat kokeneet niin paljon pettymyksiä, että monen mitta alkaa olla täysi.

Porvoon apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz kertoo, että Kuninkaanportissa ehostetaan ja siistitään paikkoja, mutta mitään isoja uusia avauksia tai satsauksia ei ole suunnitteilla.

– Kehittämistä jatketaan niissä puitteissa, jotka ovat mahdollisia.

Lue lisää torstain Uusimaasta.

8 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Jyrki Hämäläinen kuva
Jyrki Hämäläinen

Kommentit

21.6.2012 10:08

Kyllä on hyvä "että Kuninkaanportissa ehostetaan ja siistitään paikkoja". Siitä se uusi nousu alkaa!

21.6.2012 10:48

Kuninkaanportilla on tulevaisuus vain sitten, kun sen palvelut vakuutavat laaja-alaisuudellaan ja laadullaan Porvoon omat väkijoukot. Koska vaikea kulkuyhteys keskustasta ei ruoki Tarmoalan puolella asuavaa suurta väestönosaa, he tyytyvät kohtuullisen monipuoliseen Tarmolaan ja keskustaan. Jos vähän karrikoisi; ohikulkevien ja muidenkin ryntäys tapahtuu vasta sitten, kun Kuninkaanporttiin tulee ABC ja viinakauppa- siinä se ! Ei tarvita mitään hyperiä.

21.6.2012 11:31

Vai että ehostetaan ja siistitään, ne olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten! Paljon puhuva tuo kuvankin kivikkoinen rikkaruohotontti. Iso avaus on kyllä tulossa ensi syksynä, nimittäin vaalit.

21.6.2012 12:37

Kiialan pelloille omakotitaloja, niin siitä se Kuninkaanportin nousu alkaa.
On hyvät liikenneyhteydet työpaikoille Helsinkiin, eikä tarvitse rahojaan polttaa Porvoon liikennevaloissa seisoskellessa.
Keskellä kaupunkia ei tarvitse maataloutta harrastaa.

21.6.2012 21:28

Minusta Kuninkaanporttiin sopisi hyvin samaa kokoluokkaa oleva ruokakauppa mikä nyt on Tarmolassa. En oikein ymmärrä tuota hypermarket hekumaa, kuka oikeasti jaksaa käyttää aikaansa kävelemällä jättimäisissä kaupoissa pitkiä käytäviä, kun kaiken päivittäisen tarvittavan saa pienemmästäkin yksiköstä? Tarmolan K-kaupassa on oikein monipuolinen ja laadukas valikoima, sekä hyvä liha&kalatiski. Sinne tulee vaan ajeltua Kuninkaanportin läpi... Ja keskustan.

2.10.2012 11:26

"Porvoon apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz kertoo, että Kuninkaanportissa ehostetaan ja siistitään paikkoja"

Tuo juttu on päivätty 21.6.2012 ja kysynkin nyt vaalien alla miten RKP:läinen apulaiskaupunginjohtaja on lunastanut lupauksensa eli mitä paikkoja on ehostettu ja siistitty?

2.10.2012 12:43

kyllä ne on "herrat" jo unohtaneet Kuninkaanportin ja yrittävät nyt lakaista kaikessa hiljaisuudessa roskat maton alle - kukaan ei ota vastuuta yrittäjien suoranaisesta huijaamisesta ja järkyttävien summien tuhlaamisesta kuolevaan alueeseen ! Tässä sitä nähdään meidän herrojen ammattitaito ja vastuunotto !
Suuruudenhulluja jotka pistävät veronmaksajien rahoja "pytystä alas" ja vastuuta ei ota kukaan. Ei ihme, että Porvoo on yksi "suurista" kriisikunnista...pitänee muuttaa äkkiä pois ennenkuin koko laiva uppoaa :) nämä kapteenit kun livistävät ennen matkustajia :)

2.10.2012 15:23

Turha sitä on pelätä, kun se on nykytila.
Yrittäjät herättivät henkiin Tarmolan, kaupunkihan sen aikoinaan loi siis kauan sitten. Kuninkaanpportissa meni niin moni asia pieleen, että antaa sinne keskittyä nykyisen kaltaiset suuret liikkeet. Suurin virhearvio oli työvoimatoimiston sinne siirto ja oletan sen siirtyvän pois sieltä parin vuoden kuluessa. Kaupunkihan voisi tyhjentää Teletalon ja päästää työvoimatoimiston niihin tiloihin keskustaan.

Osallistu keskusteluun

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantain klo 8.00 ja perjantain klo 16.00 välisenä aikana.