Kuninkaanportissa pelätään Tarmolan varjoon jäämistä

Porvoon Mustan Pörssin kauppias Risto Hämäläinen pelkää, että Kuninkaanportti jää unohduksiin ja kaikki kehitys ja kiinnostus kohdistuu Tarmolaan. Kuninkaanportissa on vielä paikoin keskeneräisen näköistä.

Juha Perämäki

PORVOO | Kuninkaanportin alueen yrittäjät ovat huolissaan, että suurin toivein muutama vuosi sitten liikkeelle lähtenyt kaupan alue on jäämässä unohduksiin hypermarketien hautajaisten myötä.

– Erityisesti nyt, kun painopiste näyttää olevan siirtymässä Tarmolan suuntaan. Yrittäjät eivät ole kuulleet Porvoon kaupungista mitään eikä yhteydenottoja ole ollut. Kaipaisimme aktiivisempaa otetta ja että meitä informeerattaisiin, Kuninkaanportin lippua sitkeästi kannatellut Mustan Pörssin kauppias Risto Hämäläinen toivoo.

– Minusta kaupunki on avainasemassa. Alueen kehittäminen ei kuulu yrittäjille, jotka ovat kokeneet niin paljon pettymyksiä, että monen mitta alkaa olla täysi.

Porvoon apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz kertoo, että Kuninkaanportissa ehostetaan ja siistitään paikkoja, mutta mitään isoja uusia avauksia tai satsauksia ei ole suunnitteilla.

– Kehittämistä jatketaan niissä puitteissa, jotka ovat mahdollisia.

Lue lisää torstain Uusimaasta.

Written by:

Jyrki Hämäläinen

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Kuninkaanportilla on tulevaisuus vain sitten, kun sen palvelut vakuutavat laaja-alaisuudellaan ja laadullaan Porvoon omat väkijoukot. Koska vaikea kulkuyhteys keskustasta ei ruoki Tarmoalan puolella asuavaa suurta väestönosaa, he tyytyvät kohtuullisen monipuoliseen Tarmolaan ja keskustaan. Jos vähän karrikoisi; ohikulkevien ja muidenkin ryntäys tapahtuu vasta sitten, kun Kuninkaanporttiin tulee ABC ja viinakauppa- siinä se ! Ei tarvita mitään hyperiä.

Karelin

Vai että ehostetaan ja siistitään, ne olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten! Paljon puhuva tuo kuvankin kivikkoinen rikkaruohotontti. Iso avaus on kyllä tulossa ensi syksynä, nimittäin vaalit.

KAUPUNKI TEKI OHARIT (ei varmistettu)

Kiialan pelloille omakotitaloja, niin siitä se Kuninkaanportin nousu alkaa.
On hyvät liikenneyhteydet työpaikoille Helsinkiin, eikä tarvitse rahojaan polttaa Porvoon liikennevaloissa seisoskellessa.
Keskellä kaupunkia ei tarvitse maataloutta harrastaa.

Suomi Suomena (ei varmistettu)

Minusta Kuninkaanporttiin sopisi hyvin samaa kokoluokkaa oleva ruokakauppa mikä nyt on Tarmolassa. En oikein ymmärrä tuota hypermarket hekumaa, kuka oikeasti jaksaa käyttää aikaansa kävelemällä jättimäisissä kaupoissa pitkiä käytäviä, kun kaiken päivittäisen tarvittavan saa pienemmästäkin yksiköstä? Tarmolan K-kaupassa on oikein monipuolinen ja laadukas valikoima, sekä hyvä liha&kalatiski. Sinne tulee vaan ajeltua Kuninkaanportin läpi... Ja keskustan.

H. Lehtinen (ei varmistettu)

"Porvoon apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz kertoo, että Kuninkaanportissa ehostetaan ja siistitään paikkoja"

Tuo juttu on päivätty 21.6.2012 ja kysynkin nyt vaalien alla miten RKP:läinen apulaiskaupunginjohtaja on lunastanut lupauksensa eli mitä paikkoja on ehostettu ja siistitty?

KAUPUNKI TEKI OHARIT (ei varmistettu)

kyllä ne on "herrat" jo unohtaneet Kuninkaanportin ja yrittävät nyt lakaista kaikessa hiljaisuudessa roskat maton alle - kukaan ei ota vastuuta yrittäjien suoranaisesta huijaamisesta ja järkyttävien summien tuhlaamisesta kuolevaan alueeseen ! Tässä sitä nähdään meidän herrojen ammattitaito ja vastuunotto !
Suuruudenhulluja jotka pistävät veronmaksajien rahoja "pytystä alas" ja vastuuta ei ota kukaan. Ei ihme, että Porvoo on yksi "suurista" kriisikunnista...pitänee muuttaa äkkiä pois ennenkuin koko laiva uppoaa :) nämä kapteenit kun livistävät ennen matkustajia :)

ppk (ei varmistettu)

Turha sitä on pelätä, kun se on nykytila.
Yrittäjät herättivät henkiin Tarmolan, kaupunkihan sen aikoinaan loi siis kauan sitten. Kuninkaanpportissa meni niin moni asia pieleen, että antaa sinne keskittyä nykyisen kaltaiset suuret liikkeet. Suurin virhearvio oli työvoimatoimiston sinne siirto ja oletan sen siirtyvän pois sieltä parin vuoden kuluessa. Kaupunkihan voisi tyhjentää Teletalon ja päästää työvoimatoimiston niihin tiloihin keskustaan.

lato vuokrattavana (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun