Jukka Tiensuu Suvisoiton puikoissa ensi vuonna

Paikalliset
Kommentoi 1

PORVOO | Sunnuntaina päättyneestä Avantin Suvisoitosta jäi järjestäjille, solistivieraille ja varmasti myös yleisölle hyvä maku. Pääsylipputavoite ylitettiin kirkkaasti ja festivaali sujui ilman suurempia rutinoita.

Lipunmyyntitavoitetta oli hieman laskettu viime vuodesta, mutta pidetty kuitenkin reilusti yli sen, mitä viime vuonna saavutettiin. Todennäköisesti myös kulut kasvoivat viime vuodesta. Talouspuoli varmistuu, kunhan Avantin toiminnanjohtaja Tuulikki Närhinsalo saa laskettua, miltä tämänvuotinen festivaali näyttää numeroina.

Adrenaliini on ajanut tekijöitä kuluneen viikon ajan. Keskiviikosta sunnuntaihin nähtiin hienoja konsertteja, jotka ovat varmasti opettaneet itse kullekin uutta kamarimusiikista. Teemana oli tänä vuonna MIX, mikä näkyi mielenkiintoisena solistisekoituksena esimerkiksi lauantain HumppAvantin konsertissa.

Sunnuntaisen päätöskonsertin jälkeen julkistettiin ensi vuoden taiteellinen suunnittelija. Hän on Jukka Tiensuu  –  säveltäjä, pianisti, cembalisti ja kapellimestari. Tiensuu opetti tänä vuonna myös Suvisoiton yhteydessä pyörineessä sävellyspajassa.

Lue lisää maanantain Uusimaasta

1 kommentti Kommentoi
Käyttäjän Outi Paappanen kuva
Outi Paappanen

Kommentit

2.7.2012 11:14

Olin Suvisoiton konsertissa sunnuntaina klo 15. Avantisalin seinän takaa kuului kolinoita ja jotakin toista musiikkia (ei ollut Debussytä, Messiaenia, Harveytä, ei sämplättyä), joka herkissä kohdissa häiritsi Naganon kuuntelua. Sainhan sitten ikäänkuin kaksi konserttia yhden hinnalla. Salin ilmastointilaitteet kohisevat halpamaisen kuuloisesti. Ei ollut uusintakäyntiin houkuttava elämys.

Osallistu keskusteluun

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantain klo 8.00 ja perjantain klo 16.00 välisenä aikana.