Vanhuksiin kohdistuvia varkauksia ja ryöstöjä Porvoossa ja Askolassa

Porvoon seudulla on viime päivinä tapahtunut useita vanhuksiin kohdistuvia rikoksia. Porvoossa ryöstettiin torstaina 28. kesäkuuta vuonna -25 syntynyt nainen. Kaksi ulkomaalaista naista tulivat rollaattorin kanssa liikkuneen naisen ympärillä Runeberginpuistossa. Toinen naisista piti uhrin rollaattorista kiinni kun toinen heistä repi väkivalloin naisen kaulasta arvokkaan kaulaketjun. Ryöstö tapahtui keskellä päivää, n. klo. 12.30.

Samana päivänä Porvoon kaupunginpuistossa kaksi ulkomaalaista naista anasti liikuntarajoitteisen vanhuksen kultasormuksen sekä kaikki rahat. Uhri liikkui sähkökäyttöisellä invalidimopolla. Varkaus tapahtui klo 16–17 välillä.

Sunnuntaina 1. heinäkuuta anastettiin niin ikään vanhukselta kaulakoru Askolan Helkamäentiellä. Tekijöinä olivat kaksi ulkomaalaista naista.

Tekijät käyttäytyvät erittäin röyhkeästi tai vietellen. Huolestuttavaa on, että uhreiksi on valittu puolustuskyvyttömiä vanhuksia. Poliisi kehoittaa soittamaan välittömästi hätänumeroon 112, jos havaitsee kaupungilla liikkuvan aggressiivisia korumyyjiä.

Poliisi pyytää rikosten selvittämiseksi vihjeitä henkilöiltä jotka ovat mahdollisesti nähneet kyseiset tapahtumat. Tekijöinä epäillään olevan samat kaikissa tapauksissa.

Vihjeitä voi ilmoittaa numeroon 071–873 8753 tai lähimmälle poliisiasemalle.

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Voisivatko tutut ja turvalliset läheiset ihmiset olla mukana kauppareissuilla ja tehdä kävelyretkiä ikääntyvien sukulaisten, naapurien ja muuten tuttujen kanssa. Toimiiko ystäväpalvelu vielä? Ystävyyden ja huolenpidon tulee olla 100% turvallinen!

face (ei varmistettu)

Vanhusten ryöstöt ovat törkeitä tekoja. Tekijät lienevät näitä Helsingin kaupungin ja diakonissalaitoksen paapomia Romanian mustalaisia. Kerjäläisten ja rikollisten Suomeen päästämiselle ei ole olemassa yhtään eettisesti hyväksyttävää sytä.

Ilkka Alava (ei varmistettu)

Nämä ryöstöt ovat raukkamaisia,jos nämä ulkomaalaiset ovat turisteja niin ovat jo kaukana,viranomaiset ovat myöhässä.

Vihreä (ei varmistettu)

Se on niin että joissakin kulttureissa on kulta helpompaa vaihtaa käteiseksi kuin valuutta. Näin näköjään nyt myös Suomessa. Olemme saamassa kaikki EU:n haitat samalla kun hyödyt ovat sulamassa tyhjiin. Korruptio ja epäterveet ilmiöt rehottavat samalla kun poliisi ja oikeuslaitos ajetaan alas.

TÄTÄKÖ SITÄ HALUTAAN (ei varmistettu)

SFP varsinkin harrastaa rasismia kohteena perus suomalaiset.
Ei nuo ryöstelijät ole muuttaneet Suomeen, joten Astridia on turha syyttää. Mutta EU ja sen sisäinen vapaa kulkuoikeus, ovat oikea syyllinen. Eipä edes saada rajalla tarkastaa autoja ilman vahvaa epäillystä rikoksesta. Nyt vain kaikki perus suomalalaiset pitävät silmänsä auki ja auttavat, jos näkevät ryöstyn yrityksiä.

perus suomalainen (ei varmistettu)

Kuka Helenius? Nyrkkeilijäkö vai hänen isänsä?
Voisin minä Robertti olla, vaikken olekaan. Olen perusporvoolainen ja perus suomalainen, mutten missään nimessä kannata perussuomalaista puoluetta. Olen vapaasti ajatteleva sitoutumaton, mutta en Helenius

perus suomalainen (ei varmistettu)

ei rasismi rehoita - samaa kuraa annetaan kotimaan luusereillekin jos on aihetta. Tässä tapauksessa kun vaan on Romanialaiset asialla - taas kerran :(
Ja poliisi ei tiedä kansalaisuutta :) ulkomaalaisia naisia...ja samaisia tapahtunut muuallakin Suomessa - siellä paikallinen Poliisi on ilmeisesti enemmän ajan tasalla kun kansalaisuus on heillä selvillä :)

ajt (ei varmistettu)

Satuin yhtenä iltana kulkemaan Linnankoskenkadulla kun huomasin tien toisella puolella kävelevän vanhuksen ja viereen pysähtyneen auton täynnä naisia ja miehiä. He viittoilivat vanhusta luokseen, mutta ajoivat nopeasti pois kun huomasivat minut ja ison koirani.
En harmi kyllä saanut rekkaria ylös, mutta tummansininen mersu oli kyseessä.
Vanhukset, olkaa varovaisia!
Myös autoilijat tarkkana, sillä tuolla Hel-Prv moottoritielläkin noita roistoja on nyt näkynyt!

Sattumalta paikalla. (ei varmistettu)

Nämä erittäin agressiivisesti käyttäytyvät kerjäläiset ovat tuolla etelä-euroopassa aika tavallinen riesa. Vanhukset ovat helppo saalis, varsinkin suomalaiset koska ovat yleensä kilttejä, suvaitsevia ja hyväuskoisia.
Nyt tätä herkkua on sitten saatu tännekin.

Karpaattien zero (ei varmistettu)

Teot eivät ole hyväksyttäviä, oli tekijät minkä maalaisia tahansa. On ikävää vain, kun tiedetään että tekijät ovat ulkomaalaisia ja siksi tähän otetaan kantaa aktiivisemmin. On väärin myös se, että heti kun otetaan kantaa, niin ajatellaan että henkilö on rasisti kun ilmaisee mielipiteensä. Uhrit ovat antaneet tuntomerkit poliisille. On oikein että niin kauan puhutaan vain ulkomaalaisista, kun on saatu tekijät kiinni. Sen jälkeen poliisien on ilmoitettavat minkä maalaisia tekijät ovat olleet.

Ei rasisti porv... (ei varmistettu)

Vanhuksiin ja heikkoihin (kuolemansairaat potilaat) kajotaan sairaloissa erilaisten uskonnollisten liikkeiden taholta.

Näin kertoi mm. oma äitini aikoinaan ollessaan sairaalassa. Sairaalan henkilökunnan on mahdotonta yrityksistä huolimatta estää ja määritellä näitä korppikotkia. Potilaan omaisiksi tekeytyvät (sukulaisia voi olla erinimisiä, -värisiä, -kielisiä ym.) ja läheisiksi tekeytyvät yrittävät saada potilaan lahjoittamaan omaisuuttaan tai muuta sellaista järjestöille.

Myös vanhuksilta, joilla ei ole taloudellista päätösvaltaa enää omaisuudestaan "puhdistetaan". Hoitajat yrittävät kyllä parhaansa ja neuvovat oikeita omaisia antamaan vain pieniä määriä rahaa mutta usein holhottavalle tarpeisiin.

Alkua vasta (ei varmistettu)

Kyllähän Porvoossa näkyy myös hiljaa ajavia naapurimaan rekisterikilvissä olevia keikka-autoja tai tiedustelijoita pyörivän.

Kiitos Kokoomus ja RKP näistä rikollisten hyysäämispäätöksistä. Rajat vaan auki, puolustusvoimat ja poliisin toiminta alas ja rahat vastuunkantamiseen holtittomasti rahaa jakaneiden pankkien ja Manjana-maiden korruption jatkamiseen. Missä on päättäjät olleet kuin järkeä on jaettu? Taidan olla aika suvaitsematon, hyi hyi minua.

Sairasta (ei varmistettu)

Tuttava sai 360 euron sakot ajettuaan Hesassa joukkoliikennekaistaa mennessään vauhdilla töihin kun oli hiukan myöhässä. Että näinhän se toimii. Porvoossa kiertelee
myös öisin näitä pakettiautoja joissa on pari äijää ja koira.

TÄTÄKÖ SITÄ HALUTAAN (ei varmistettu)

Ratkaisuehdotuksia:
-tuttu ja turvallinen ihminen vanhuksen mukana liikenteessä,
-ihmissuhteet ja perintöasiat kuntoon,
-arvokorut tallelokeroihin,
-sosiaalista vastuuta lähimmäisestä,
-ei vihaa ja kateutta lietsovia kirjoituksia,

kirjoita oma ehdostuksesi...

face (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun