Maansiirtokoneet mylläävät hautausmaan laajennusalueella

Porvoon hautausmaan laajennustyömaalla siirretään satoja tonneja maamassoja. Savinen maa stabiloidaan paalutuksilla, jotta hau-tausmaan perustasta tulee vakaa.

Tanja Kuisma

Porvoon hautausmaan laajennuksessa on käynnissä mittavat maansiirtotyöt. Maankorkeus on osoitettu kepityksellä. Noin kuukauden kuluttua alkaa vesihuoltoverkoston rakentaminen alueella.

Tanja Kuisma

PORVOO | Porvoon hautausmaan laajennustyömaa etenee aikataulussaan. Näsinmäeltä avautuu näkymä, jossa työmaalla kulkevat isot työkoneet. Toisaalla on merkkikeppejä osoittamassa maan korkoa tulevaa hiekkatäyttöä varten.

Laajalla työmaalla on parhaillaan käynnissä mittava maamassojen siirtotyö usein kaivinkoneiden ja suurten kuorma-autojen voimin.

Hautausmaan työnjohtajan Taina Äikäs sanoo, että maita siirretään Helsingintien suuntaan.

– Noin kuukauden kuluttua alkaa vesihuollon rakentaminen, hän kertoo.

Maanrakennustöissä on urakoitsijana Lemminkäinen, jonka työpäällikkö Aki Lehtisen mukaan stabilointityö jatkuu parisen viikkoa. Savipohja on saatava pilareilla aloilleen ennen hiekkatäyttöä.

– Lisäksi teemme maanleikkaus- ja pengerrystöitä, Lehtinen listaa.

Kommentit

Nyt näyttää siltä, että merkkien mukaan osa kävelytiestä Läntisen Mannerheiminkadun alikulkusillan ja bussipysäkin välillä jää laajennuksen alle. Mitenkähän on sen jälkeen tarkoitus mennä bussipysäkille?

KiMaLe

Ajattelin ohiajaessani että kerrankin Porvoossa rakennetaan jotain näkyvälle ja edustavalle paikalle. Oikein Porvoon paraatipaikalle. Mielenkiinnolla jäin miettimään että millanenhan puisto siihän tulee. Että hautausmaan laajennus,no jopas. No mut mehän ollaanki Porvoossa.

pertza