Lasten kuulapyssyt riesana Gammelbackassa

Paikalliset
Kommentoi 2

PORVOO | Uusimaan lukija, nimimerkki Marituuli, kirjoittaa Uusimaan netissä, että Gammelbackassa leikitään kuulapyssyillä. Hän huomauttaa, että tällaiset kuulapyssyt luokitellaan ilma-aseiksi, ja järjestyslain mukaan ilma-aseita ei saisi luovuttaa alle 18-vuotiaiden käyttöön. Myös yleisellä paikalla liikkuminen tällaisen aseen kanssa on kiellettyä.

Rikoskomisario Peter Fagerholm Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta on samaa mieltä siitä, että kuulapyssyt julkisilla paikoilla ovat laittomia.

– Ne ovat aikamoinen riesa. Laki kieltää niiden niiden pitämisen yleisillä paikoilla, hän toteaa.

Etenkään aikuisten ei pidä julkisilla paikoilla käsitellä kuulapyssyjä, eikä ainakaan osoitella niillä ketään, koska silloin voidaan paikalle hälyttää poliisi, joka ampuu sellaisilla panoksilla, että seuraukset voivat olla tappavat.

Lue lisää keskiviikon Uusimaasta.

2 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Eija Quinlan kuva
Eija Quinlan

Kommentit

4.7.2012 09:31

Ikävä kyllä kuulapyssyjenkin tappovaikutus on noussut. Aikoinaan kuulapyssyt oli heikkotehoisia. Nyt asia on toinen niiden voima on jopa suurempi kuin parhaiden ilmakiväärien (kokeilu puuoveen 5 mm). Silmään osuessaan tosi vaaralllinen, jopa fataali)

6.7.2012 07:47

Itse asun Kamppulassa ja paljon alueella liikuskelen. En ole ongelmaan törmännyt kertaakaan tai edes kuullut asiasta puhuttavan. Asiaa lienee paisuteltu.

Osallistu keskusteluun

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantain klo 8.00 ja perjantain klo 16.00 välisenä aikana.