Elokuva-arvio: Julie Delpy järjestää synttärit Bretagnessa

Viihde
Kommentoi

Ranskalaisen Julie Delpyn ohjaama ja pääroolittama elokuva sijoittuu vuoteen 1979. Tarina käynnistyy kuitenkin nykypäivän Pariisista, jossa Albertine (Karin Viard) miehensä (Noah Huntely) sekä tyttärensä kanssa astuu täpötäyteen junaan. Tämän jälkeen tehdään aikahyppy Albertinen lapsuuteen ja isoäidin (Emmanuelle Riva) syntymäpäiville Bretagneen.

Ranskalainen viikonloppu Le Skylab

Lajityyppi: Komedia

Ohjaaja: Julie Delpy

Pääosissa: Julie Delpy, Eric Elmosnino

Kesto: 1h 54 min

Ikäraja: 12

Aurinkoisena viikonloppuna syntymäpäiville saapuu sekalainen seurakunta Albertinen (Lou Alvarez) sukulaisia. Tytön vanhemmat (Julie Delpy ja Eric Elmosnino) ovat tyypillisiä 70-luvun värikkäitä, eloisia ja vapaamielisiä pariisilaissieluja, eikä yhtään harmaampi ole itse päivänsankari, saati paikalle saapuvat sukulaiset.

Isoäidin talo ja tila täyttyvät puheesta ja naurusta. Viikonloppua varjostavat vain ruokailuhetket katkaiseva kesäsade sekä taivaalle laukaistu Skylab-satelliitti, jonka pelätään putoavan Bretagneen.

Taivaankannen häiriötekijät eivät kuitenkaan onnistu varjostamaan iloista viikonloppua. Aika käytetään kuulumisten vaihtoon, syömiseen, juhlimiseen sekä rakastamiseen.

Ranskalainen viikonloppu on lumoavasti puvustettu ja lavastettu kesäelokuva, jonka kerrontaa leimaa iloisen pulppuava tunnelma, ennalta arvaamattomiin suuntiin rönsyilevä juoni sekä hetkeen tarttuvat näyttelijät eläväisine suorituksineen. Vaikka syntymäpäivillä porukkaa piisaa, onnistuu elokuva piirtämään mukavan täyteläisen kuvan kustakin sukulaisesta. Luonne-erojen kautta dialogista tulee aidonoloista ja sisällöllisesti kiinnostavaa.

Kesän tieteis- ja supersankarielokuvien rinnalla elokuva tarjoaa piristävän elämyksen. Efekti-ilottelujen sijaan se kertoo maanläheisen tarinan tavallisista ihmisistä, tavallisine tapoineen sekä iloineen ja vähän suruineenkin.

Käyttäjän Teija Varis kuva
Teija Varis

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.