Rokkikukko Remu Aaltosesta tuli maailman vahvimman tytön isä

Viihde
Kommentoi 17

Remu Aaltonen päätyi Turkuun ja kesäteatterin näyttämölle miettimättä hetkeäkään mitä edestä löytyisi.

– No vittu sehän on siinä. Pidät vaan huolen, että liiterissä on puita tarpeeksi ja pöydässä hernerokkaa, nyt nähdään teatterissa enemmän yleisöä kuin ikinä ennen, tokaisi Remu, kun ohjaaja Marika Vapaavuori kysyi rokkikukon halukkuutta koittaa siipiensä kantavuutta myös teatterin lavalla.

– Piti vaihtaa maisemaa pois Porvoosta, tää oli hyvä siirto. Porvoosta puuttui kipinä, jota täällä oli tarjolla. Ainoa murhe oli repliikit. Mietin, millä hitolla mä opin ne, mutta kyllähän mä ne oon oppinu.

Remu Aaltonen on saanut näyteltäväkseen Peppi Pitkätossun isän roolin. Miltä tuntuu näytellä maailman vahvimman tytön isää?

– Marika on onnistunut valitsemaan rooleihin juuri oikeat tyypit. Jokainen esiintyjä sopii näytelmään kuin nyrkki silmään. Tuntuu siltä, ettei Pilvi Hämäläisen edes tarvitse näytellä ollakseen Peppi.

– En mä teatterista etukäteen mitään tiennyt, mutta kyllä mä sen tiedän, että jos ennakkoon myydään 35 000 lippua, se on hitti.

 

Haitareita ja kontrabassoa, ihan kaikkea on luvassa.”

 

Näyttelemistä ja soittamista ei Remun mielestä voi verrata toisiinsa. Fiilikset välittyvät eri keinoin esiintyjältä yleisölle. Musiikkikeikoillaan paljon nähnyt ja kiertänyt rokkari on haltioissaan näyttelemisestä.

– Täytyy olla aika kova pää, jollei tästä saa mitään irti, mies hymyilee ja koputtaa päätään.

Syksyllä mieheltä on luvassa uutta musiikkiakin. Luvassa on latinoa, tangoa ja flamengosoundeja. Levyn tuottava Kassu Halonen on kasannut Remun ympärille mielenkiintoisen kokoonpanon.

– Haitareita ja kontrabassoa, ihan kaikkea on luvassa. Yritetään saada single radiosoittoon koulujen alkuun mennessä.

 

Mä oon aina tykänny Michael Monroesta, se on hyvä ukko.”

 

Tämän kesän Ruisrockissa 50-vuotis syntymäpäiväjuhliaan viettänyt turkulainen Michael Monroe kunnioitti juhlakeikallaan myös Remun varhaista tuotantoa. Biisilistalta löytyi Hurriganesin Get on. Tieto tästä kantautuu vasta haastatteluhetkellä Remun korviin.

– Älä, voi vittu! Mä oon aina tykänny Michaelista, se on hyvä ukko, aina tulee positiivinen fiilis ku nähdään.

Aikoinaan itsekin Ruisrockissa Kalevala-bändin kanssa esiintynyt Aaltonen intoutuu muistelemaan omia kokemuksiaan festivaalihistoriasta.

– Sovittiin jätkien kanssa, että työnnetään Albert Järvinen ensin lavalle, tintatkoon siellä yksinään. Siellä sitten hihiteltiin lavan reunassa ja kuunneltiin, kun Järvinen soitti. Ja se veti hyvin, tuli kovaa kamaa. Kyllä me siitä sitten hiivittiin muutkin mukaan ja pantiin biisit käyntiin, Remu sanoo nauraen.

 

Stadiin on muuttanut niin paljon maalaistolloja, että sieltä on spiritti kadonnut.”

 

Turku on tehnyt vaikutuksen lyhyessä ajassa porvoolaistuneeseen Aaltoseen. Siisti kaupunki ja kaunis joki sen keskellä tuovat hänelle mieleen kesäisen Hollannin.

– Tää on hieno ympäristö. Tiiätkö, jossain stadissa taitaa olla suurin turistinähtävyys tietyöt, tuntuu, että joka puolella on pelkkiä monttuja. Täällä on kauniita istutuksia ja joki on tosi makee. Ei sitä joskus täällä keikkaillessaan edes ehtinyt tajuamaan, miten kaunis mesta tää on. Nyt on ollut onneksi vähän aikaa kierrellä pitkin katuja.

Myös turkulaiset ihmiset saavat kokeneen artistin sydämen lämpiämään. Tuntemattomat uskaltavat moikata kaduilla ja tulevat kyselemään kuulumisia.

– Stadissa jengi ei moikkaa edes naapureitaan rappukäytävässä. Sinne on muuttanut niin paljon maalaistolloja, että sieltä on se spiritti kadonnut täysin. Jengi maksaa jostain siivouskomerosta vaikka tonnin kuussa vain sen takia, että saa asua stadissa, Remu tuhisee päätään pyöritellen.

17 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

12.7.2012 15:41

On tuo Remun kieli häikäisevää tämän päivän journalistikkaa pääosin lukiessa. Sen symbolit aukeavat toisella lukemisella, jos sittenkään.
Mutta onhan Porvoosakin joki, Turussa Aurajoki. Miettikäähän näiden kauneusarvoja keskenään. Molemmat kaupungit ovat keskiaikaisia. Porvoonmitta keskustassa on max. n. 3 km, Turuus myäs. Siäl o myös toispual jokkee asuvii ja paljon ruattinkielisii. Mitäs tämä ja Remu kaikkineen olisi porvooksi käännettynä ? Remu voi kääntää palattuaan.

12.7.2012 18:14

kuin remu sopii lasten näytelmään kun se ei osaa kuin v---ua p--kelettä hokea haastatteluissa , näön puolestahan hän on kuin ilmetty pipin isä iso kärsäkin keskellä pärstää ilman konsteja

12.7.2012 20:12

Hieno näytelmä. Ja Remu on mitä mainioin Pepin isä. Sinne!

Martti Hellström

14.7.2012 06:34

No onko se kerinnyt senkin hässiä.

15.7.2012 20:35

Mautonta, laittaa nyt tommonen ruma vanha ukko Pepin isän rooliin. Alkuperäisissä Peppi elokuvissa Pepin isä on sumpaattinen iso mahainen isukki, ei suinkaan v****a viljelevä irstas äijä.

16.7.2012 18:42

Henk koht olen tavannut Remun kerran, kohtelias, sympaattinen mies. Mainio neekerikuninkaaksi.

16.7.2012 21:07

Joo Remu aika hiljainen kaveri luonnossa, puhuukin hiljaa, eikä teeskentele on luonnollinen kaveri.
Remu aivan erilainen oikeassa elämässä, kuin minkä kuvan hänestä mediasta on saanut.
Ulkonäköäänhän kukaan ei voi valita, onkin halpamaista arvostella ihmisen naamaa, joka sekin livenä parempi, kuin kuvissa.

16.7.2012 22:28

Mitäs ois rock Suomessa ollut ilman Hurriganesia, senhän aikanaan tunnusti Hanoi Rockskin. Harmi vaan että koiravaljakko-onnettomuuden jälkeen on vähän tullut uutta matskua, johtuen varmaan osittain myös siitä syystä.

16.7.2012 23:18

käykääpä ensin katsomassa kyseinen kesäteatteri ennenkuin arvostelette Remua ja hänen ulkoasuaan! ( Ällöö )
Ja Mirjami - nykyään on kiellettyä käyttää rasistista "n" sanaa ! luulisi noinkin sivistyneen ihmisen sen tietävän...

17.7.2012 18:18

Viittaan tekstissäni suoraan Astrid Lindgreniin. Ei pidä väärentää alkuperäislähdettä :-)

18.7.2012 16:24

Remu oli ensteks paras Pepin isä. Näin sanoi alan ammattilainen, 6 vuotias tyttö.

21.7.2012 13:07

Varnaan hyvä isä Remu on, mutta kun vielä saisi puheesta selvää.

23.7.2012 11:20

Mirja - eli kun haukkuu tummaihoista tuolla nimikkeellä niin voi aina vedota Astrid Lindgreniin :)

23.7.2012 11:24

Heh - enpä tiedä Lindgrenin kirjoissaan ketään muuta nimenneen neekereiden kuninkaaksi kuin Peppilotta Sikuriina Rullakartiina Kissanminttu Efraimintytär Pitkätossun isän (muistinkohan nimken oikein).

23.7.2012 12:12

AJT, kun asia on niin, että siihen aikaan, kun Peppi Pitkätossukin on kirjoitettu nimi neekeri ei ollut mitenkään haukkumanimi. Aivan sama sanoessaa kiinalainen, eskimo tai neekeri viitattiin johonkin kansaan, rotuun.
Ja meillä suurilla ikäluokilla opetettiin, että neekerit asuu Afrikassa ja neekeri on ihmisrotu.
Ja se oli virallisesti oppikirjoissa. Vasta jossain 60-70 luvuilla USA:n neekerit alkoivat kokea neekeri nimen loukkaavana ja siellä päätettiin sanoa musta. Ja sitten se rantautui muuallekin maailmaan. Ettei kannata tästä nyt sinun niin kauheasti nipottaa, kun nimellä ei kuitankaan alunperin ollut (eikä minulla vieläkään) mitään tekemistä rasismin tai nimittelyn kanssa.

26.7.2012 06:50

Neekeri (englannniksi negro) sanana ei ole ongelma afrikkalaisille. Siellä on Nigeria ja Niger -nimiset valtiot ja vielä Niger -joki.

26.7.2012 07:35

AJT, miten suhtaudut Negro spiritual- sanaan? Liekö sekin mustien haukkumista?

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.