”Öljyntorjuntakeskus ei ole realistinen nyt”

Paikalliset
Kommentoi 6

PORVOO | – Uskon, että jossain vaiheessa tarvitaan öljyntorjuntakeskus, mutta en pysty sanomaan tarkemmin, olisiko nyt momentum viedä asiaa eteenpäin. Valtion taloudellinen tilanne on tällä hetkellä niin vaikea, että öljyntorjuntakeskus ei ole tällä hetkellä realistinen, porvoolainen kansanedustaja ja Porvoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikaela Nylander (r.) arvioi.

Liikennevirasto kartoittaa parhaillaan suojasatamapaikkoja haverialuksille, ja Svartbäckin selkä on yksi suojasatamalistalle päässyt alue.

– Öljyntorjuntakeskuksen ydintä olisi ollut juuri tällaiset tilanteet. Siellä olisi ollut materiaalia, jota voitaisiin siirtää nopeasti muuallekin rannikolle, vaikkapa Turkuun tai Hankoon, ja öljyntorjuntakeskus olisi huolehtinut osaamisesta. Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksella on osaamista, mutta onko kaikilla rannikkoalueen alueilla, jonne suojasatama on suunnitteilla? En ole vakuuttunut, että kaikilta löytyy tarvittava määrä osaamista ja materiaalia, Nylander pohtii.

– Öljyntorjuntakeskus olisi palvellut koko rannikkoa, kaikkia suojasatamapaikkakuntia.

Lue lisää torstain Uusimaasta.

6 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Sari Orkomies kuva
Sari Orkomies

Kommentit

26.7.2012 16:00

Olisi syytä pystyä sanomaan mikä olisi "nyt momentum viedä asiaa eteenpäin", koska järjettömästi jo etukäteen louhittiin kalliot pois ja raiskattiin maisema, vaikka öljyntorjuntakeskuksen saamisesta ei ollut mitään varmuutta missään vaiheessa.

30.7.2012 13:18

ei taida olla edes tulossa Porvooseen.... poliitikon tapa perustella itsensä ajaneen hankkeen kariutumista... :) ei muka ole realistinen nyt... :)

30.7.2012 13:31

Olihan öljyntorjuntakeskus Matti Vanhasen hallituksen hallitusohjelmassa (tehdään Porvooseen), mutta yhden virkamiehen mielipiteeseen taisi kariutua. Ei tainut olla oikein "lobbausvoimaa" porvoolaisilla, vaikka paikka oli valmiiksi louhittu, ja alan tunnetuin suomalainen yrityskin ovat porvoolaisia.

Nyt sitä pitää ajaa uudelleen, ja toteuttaa se.

30.7.2012 15:39

Porvoon lobbauksethan on jo nähty... mm. kuninkaanportti ! hah hah
Meidän poliitikkojen lobbausvoima samaa tasoa kuin Uuno Turhapurolla

31.7.2012 10:04

Jarrua jarrua vaan kiireesti ettei vaan saataisi työpaikkoja aj verotuloja Porvooseen.. ...ttu näitä kokkare ja r poliitikkoja..

Öljyntorjuntavalmius pitäsi olla kunnossa ennenkuin mitään isompaa sattuu.. ja nyky liikennemäärillä jotain tulee sattumaan milloin tahansa.

1.8.2012 12:33

Vapaavuoren kommentit mm. juristikoulutuksesta Itä-Suomeen osoittaa kuinka Helsingin ulkopuolisiin hankkeisiin suhtaudutaan ! Turha odottaa torjuntakeskusta Porvooseen...

Osallistu keskusteluun

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantain klo 8.00 ja perjantain klo 16.00 välisenä aikana.