”Öljyntorjuntakeskus ei ole realistinen nyt”

Öljyntorjuntakeskuksen piti tulla Tolkkisiin, mutta valtion taloudellisen tilanteen takia valtiovarainministeriö pyyhki keskuksen pois budjetista vajaa kaksi vuotta sitten.

Juha Perämäki

- Valtiovalta on päättänyt panostaa monitoiminta-aluksiin, mutta Suomenlahti on kapea lahti, ja ei kestä kauaa, kun öljy on rannalla, Mikaela Nylander toteaa.

Juha Perämäki

PORVOO | – Uskon, että jossain vaiheessa tarvitaan öljyntorjuntakeskus, mutta en pysty sanomaan tarkemmin, olisiko nyt momentum viedä asiaa eteenpäin. Valtion taloudellinen tilanne on tällä hetkellä niin vaikea, että öljyntorjuntakeskus ei ole tällä hetkellä realistinen, porvoolainen kansanedustaja ja Porvoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikaela Nylander (r.) arvioi.

Liikennevirasto kartoittaa parhaillaan suojasatamapaikkoja haverialuksille, ja Svartbäckin selkä on yksi suojasatamalistalle päässyt alue.

– Öljyntorjuntakeskuksen ydintä olisi ollut juuri tällaiset tilanteet. Siellä olisi ollut materiaalia, jota voitaisiin siirtää nopeasti muuallekin rannikolle, vaikkapa Turkuun tai Hankoon, ja öljyntorjuntakeskus olisi huolehtinut osaamisesta. Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksella on osaamista, mutta onko kaikilla rannikkoalueen alueilla, jonne suojasatama on suunnitteilla? En ole vakuuttunut, että kaikilta löytyy tarvittava määrä osaamista ja materiaalia, Nylander pohtii.

– Öljyntorjuntakeskus olisi palvellut koko rannikkoa, kaikkia suojasatamapaikkakuntia.

Lue lisää torstain Uusimaasta.

Written by:

Sari Orkomies

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Olisi syytä pystyä sanomaan mikä olisi "nyt momentum viedä asiaa eteenpäin", koska järjettömästi jo etukäteen louhittiin kalliot pois ja raiskattiin maisema, vaikka öljyntorjuntakeskuksen saamisesta ei ollut mitään varmuutta missään vaiheessa.

VAALIT ON JO OVELLA (ei varmistettu)

ei taida olla edes tulossa Porvooseen.... poliitikon tapa perustella itsensä ajaneen hankkeen kariutumista... :) ei muka ole realistinen nyt... :)

tyhjiä puheita (ei varmistettu)

Olihan öljyntorjuntakeskus Matti Vanhasen hallituksen hallitusohjelmassa (tehdään Porvooseen), mutta yhden virkamiehen mielipiteeseen taisi kariutua. Ei tainut olla oikein "lobbausvoimaa" porvoolaisilla, vaikka paikka oli valmiiksi louhittu, ja alan tunnetuin suomalainen yrityskin ovat porvoolaisia.

Nyt sitä pitää ajaa uudelleen, ja toteuttaa se.

Markku Vaniala (ei varmistettu)

Porvoon lobbauksethan on jo nähty... mm. kuninkaanportti ! hah hah
Meidän poliitikkojen lobbausvoima samaa tasoa kuin Uuno Turhapurolla

tyhjiä puheitä (ei varmistettu)

Jarrua jarrua vaan kiireesti ettei vaan saataisi työpaikkoja aj verotuloja Porvooseen.. ...ttu näitä kokkare ja r poliitikkoja..

Öljyntorjuntavalmius pitäsi olla kunnossa ennenkuin mitään isompaa sattuu.. ja nyky liikennemäärillä jotain tulee sattumaan milloin tahansa.

Anzzi (ei varmistettu)

Vapaavuoren kommentit mm. juristikoulutuksesta Itä-Suomeen osoittaa kuinka Helsingin ulkopuolisiin hankkeisiin suhtaudutaan ! Turha odottaa torjuntakeskusta Porvooseen...

tyhjiä puheitä (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun