Kaiken perustana pysyy liha, mutta kartano avautuu matkailijoille

Paikalliset
Kommentoi

PORVOO | Bosgårdin kartano Sannaisten naapurissa on 20 vuodessa noussut laatulihan ystävien keskuudessa käsitteeksi. Muita kuin kymmenien kilojen lihapakkausten ostajia ei historialliseen tilamiljööseen ole tervetulleeksi toivotettukaan, mutta muutos on tapahtumassa. Kartanon mailla laiduntava charolais-karja saa pian tottua yhä useampiin silmäpareihin.

Bosgårdissa on viime talven aikana tapahtunut ensin sukupolvenvaihdos ja kesäkuun alussa tilan yhtiöittäminen. Tai tarkemmin sanoen yhtiöitä on nyt kaksi: Bosgård Oy, joka vastaa perusbisneksestä eli lihan tuotannosta ja suoramyynnistä sekä Bosgård Catering Oy, jonka tulevaisuuden visioon kuuluvat oma ravintola, majoitustoiminta, maatilakauppa ja elämysmatkailu.

Bosgårdin ohjaksissa ovat nyt charolais-tielle lähteneen Kaarlo-isännän poika Aarne Schildt ja yhtiökumppaninsa, metsänhoitoalan ekspertti Marcus Walsh. Kumpikin arvioi, että luonnonmukaisesti tuotetun laatulihan menekki on se perusta, jolle nyt ryhdytään rakentamaan uutta.

Lue lisää sunnuntain Uusimaasta.

Käyttäjän Samu Karvala kuva
Samu Karvala

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.